r
Nosalty Logó

Artizán péksütemény bármikor

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Torma
Artizán péksütemény bármikor
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
kenyérsütő
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 308 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3691 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 204 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 308 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8064.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    348 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    5938 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    749.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    903.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 3691 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 204 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az edénybe szórjuk az instant élesztőt, a sót, ráöntjük a langyos vizet, beleöntjük a lisztet, és teljesen csomómentesre, simára keverjük egy fakanállal. Dagasztani nem kell!
  2. Tetejét kevés liszttel leszórjuk, majd 2 órát kelesztjük a konyhapulton (nem baj, ha nem emelkedik meg akétszeresére).
  3. Ezután a hűtőben tartjuk, és bármikor használhatjuk 2 hét leforgása alatt .
  4. Használatkor enyhén lisztezett kézzel kiemelünk egydarabot(amennyitsütni akarunk) a tároló dobozból;ollóval/késsel lenyisszantjuk a tésztadarabunkat,a többitvisszatesszük a hűtőbe.
  5. A tésztánkat tetszés szerintire formázzuk, meghintjük liszttel (itt lekentem felvert tojással és megszórtam magokkal), majd sütőpapírral bélelt sütőlapon kelesztjük40 percig.
  6. Ezalatt előmelegítjük a sütőt egy kisebb fém edénnyel vagy tepsivel az aljában.
  7. A tészta tetejét bemetsszük, és a forró sütőbe tesszük. Az alsó forró edénybe/tepsibe óvatosan forró vizet öntünk (vigyázzunk, mert a gőz kicsaphat a kezünkre, arcunkra!).
  8. 230 fokon sütjük 5-10 percig, majd visszavesszük a hőt 200-ra és aranybarna ropogósra sütjük (kiflinek/zsemlének kb. 20perc kell összesen).
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 731
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 27744
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 14.

Ajánló

Sok szempontból nekem is jónak tűnik ez a technika. A keverék összeállítása és tárolása a mi öregtésztánkéhoz hasonló; már sokan tudjuk annak előnyeit! Azt pedig a lusta lángos receptjéből is tudjuk, hogy ha lassabban is, de a hűtőben is kel az élesztős vagy kovászos tészta. Azt tapasztalatból tudom, hogy hosszabb, lassabb kelesztéssel egyre jobb lesz a kenyér íze és állaga. A kenyér tarthatósági ideje is meghosszabbodik. A gőzös sütéssel jó ropogós kérget kaphatunk. A tészta mindig kéznél van egy gyors formázásra, sütésre; a 40 perces kelesztési időt pedig még hétköznap este is ki lehet várni - ha nem vagyunk nagyon fáradtak. Kisebb zsemlék, kiflik gyorsabban sülnek és hamarabb hűlnek, ezzel is rövidíthetjük az időt! Ha nagyobb cipót vagy kenyeret sütünk, akkor ahhoz igazítjuk a sütési időt. Fél kiló kenyércipónak kb. 50 perc szükséges (persze minden sütő kicsit más!). Ebben a mai rohanó világban ez a kenyérsütési technika igen hasznos lehet sok háztartásban! 

Receptkategóriák

A kenyérsütéssel kapcsolatos net-kutatásaim során bukkantam rá erre az amerikai, eléggé "forradalmi", villámgyors, és nagyon sikeres kenyérsütési technikára! További információk a artisanbreadinfive.com oldalon találhatóak. (Az eredeti receptet írtam le, de én a só mennyiségét csökkentettem 1 ek-ra és a képen látható péksütik fele fehér, fele teljes kiőrlésű liszt keverékéből készültek.)  

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.