r
Nosalty Logó

Vajaskiflik tang zhonggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Vajaskiflik tang zhonggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 607 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2422 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 291 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    950.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    615 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 607 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3802.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    2461 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 2422 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 291 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 2,5 dkg lisztet elkeverünk 1,25 dl vízben, és folytonosan keverve sűrű péppé melegítjük. Főzni nemigen kell, mert mire felforrna, már be is sűrűsödött. (Ez a tang zhong.) Kihűtjük.
  2. A lisztbe keverjük a sót, majd mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe önjük az 1 dl langyos tejben egy csöpp cukorral elkevert élesztőt. Hagyjuk pár percig, míg felfut.
  3. A többi langyos tejjel, a kihűlt tang zhonggal, és a puha vajjal közepesen lágy tésztát dagasztunk, majd letakarva duplájára kelesztjük (30-45 perc).
  4. A megkelt tésztát lazán átgyúrjuk, majd 10-12 egyforma darabra vágjuk, amiket meggömbölygetünk. Letakarva így is pihentetjük kb. 15 percet, hogy ismét megkeljen.
  5. A tésztagolyókat egyenként kb. fél cm vastag, ovális alakra nyújtjuk, majd a hosszabbik vége felől mindet kiflivé tekerjük. Picit sodrikálunk rajtuk, hogy még formásabbak legyenek. Meghajlítjuk félhold vagy S alakban, majd tepsire rakjuk őket. Letakarva ismét pihentetjük 15 percet, közben előmelegítjük a sütőt.
  6. A kifliket lekenjük vízzel, majd aranyszínűre sütjük.
  7. A sütőből kivéve még egyszer megkenjük hideg vízzel, és deszkán hagyjuk langyosra hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6235
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sok-sok évvel ezelőtt abban a kedves faluban, azon belül is abban a legendás pékségben a Miska pék S alakú kifliket sütött. Sose kóstoltam, de még nem is láttam ezeket a csodálatosan puha, illatozó, különleges finomságokat, csak hallottam róluk, de azt viszont sokat. Mert az S alakú kifli nálunk bizony gyakran emlegetve vagyon, mert annak az ízével azóta se ér fel semmilyen kifli íze. Én már sok-sok kiflireceptet kipróbáltam, többet magam is kitaláltam, de állítólag egyik se közelítette a Miska pékét. Most megpróbáltam ezt a lisztpépes módszert, mert ezzel a kalács is, a kenyér is nagyon puhává és könnyűvé sikeredett, és észrevehetően vékonyabb lett a héjuk. És ez a kifliknél sem hátrány. Szóval megsütöttem a kiflit, és ennyire még sose vártam, hogy kihűljön és megkóstolhassuk végre. Mert vártam a véleményt, hogy közel jár-e már az enyém ahhoz a legendás kiflihez. "Először is, az nem görbült ennyire.:)) De a lényeg, hogy ez eddig a legfinomabb az itthon sült kiflik közül, mert hihetetlenül puha, papírvékony a héja, és le is tekerhető (ez fontos szempont), mint régen - kaptam a várva várt véleményt, - de mégsem annyira finom, mint a Miska péké volt." Remélem, csak azért, mert az emlékezet mindent megszépít.

Hozzászólások

pussycat

Meg ilyen alaku kiflivel en sem talalkoztam, de azt hiszem, hogy mar csak a vicc kedveert is meg fogom sutni, nem beszelve arrol, hogy a recept osszeallitasa is nagyon jol hangzik. Kellemes hetveget neked, puszi Veronika:)

Fahéj

Valóban nagyon finom kiflik lettek! Nked is szép hétvégét! Puszi: Fahéj

Chris71

Nálunk volt ilyen alakú kifli a boltban gyerekkoromban...korán kellett érte menni, mert gyorsan elfogyott...A legjobb szombati reggeli volt, amikor anyukám a f?t?testen felmelegítette, vajjal és igazi kakaóval rakta az asztalra. :)

Fahéj

Igen, ez is nagyon finom vajjal és kakaóval. :)

Torma

Juj, a vajas kifli kakaóval!!!! Gyerekkorom egyik legjobb étele volt...IMÁDTAM! feltétlen kipróbálom ezt a receptet, mert nagyon tetszik az összeállítás ( az eredmény is!!!)! Szerintem biztos volt olyan jó, mint a Miska péké....a nosztalgiás emlékek mindig túlszépítik az akkori élményt... De nem baj.. Kellemes hétvégét, puszi, Tormi :)

Fahéj

Szerintem is nagyon finom lett! Bár nekem csak 1 jutott bel?le, amit azért nem bánok, mert az is egy jó jel, hogy mind egy szálig elfogyott rövid id?n belül. Nektek is szép hétvégét! Puszi: Fhj

KATKA15

Most vannak a sutoben:) Nagyon szep teszta lett. Ez volt az elso Tang Zhong kiserletem. Koszonom a receptet!

Fahéj

Igazán nincs mit! Remélem, ízleni fog. Üdv: Fahéj

bostina

szuper recept! többször készült, többféle liszttel, volt hogy tekerés el?tt vajjal vagy tepert?krémmel megkenve - mindenhogy nagyon nagyon jó

Fahéj

Örülök, hogy neked is bevált a recept. A tepert?krémest én is megkóstolnám. :) Üdv: Fahéj

Zsuzskam77

Szia Fahéj!Éleszt? helyett,készíthetem vadkovásszal is a kifliket?

Fahéj

Készítheted, de az sokkal hosszadalmasabb. A receptjeim közt van vadkovászos kiflirecept is. Talán ha azt is megnéznéd, eldönthetnéd, van-e kedved megsütni. Üdv: Fahéj

zsbuhi

Nagyon jó receptnek t?nik, ki szeretném próbálni. Viszont felmerült bennem valami: az els? lépésben a 2,5 dkg liszttel az 1,25 dl folyadék biztos, hogy víz, nem pedig tej? (Csak azért kérdezem, mert a hozzávalók mennyiségéb?l inkább tejnek gondolnám.)

Fahéj

Az bizony víz. :) Ebb?l lesz az a bizonyos tang zhongg. Ez nincs benne a hozzávalókban, ezt pluszban el kell készíteni. Ez arra való, hogy majd kicsit más állagot kölcsönözzön a kelt tésztának. Réges-régi japán módszer, a liszt min?ségének javításához használták és használják. Még puhább lesz t?le a végeredmény, és a héja is vékonyabb. Üdv: Fahéj

zsbuhi

:) Nagyszer?! Kipróbálom, köszönöm! Üdv: Zsbuhi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.