r
Nosalty Logó

Burgonyás-tökös palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Burgonyás-tökös palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 741 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7385 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 188 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1288.3 g
  • Cink
    106 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    182 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    185 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    123 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 741 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    310.5 g

Zsír

  • Összesen
    394.3 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    1067 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12882.9 g
  • Cink
    1057 mg
  • Szelén
    359 mg
  • Kálcium
    2457 mg
  • Vas
    1818 mg
  • Magnézium
    486 mg
  • Foszfor
    3332 mg
  • Nátrium
    3294 mg
  • Réz
    42 mg
  • Mangán
    38 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    619.4 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1849.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1273 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    262 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1233 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    965 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1806 micro
  • β-crypt
    498 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1152 micro
Összesen 7385 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 188 Kcal

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A palacsintatésztához

  1. Először a tölteléknek valót készítjük el. A szalonnát apró kockára vágjuk, egy kis lábosba vagy serpenyőbe tesszük, majd a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, az apróra vágott piros húsú paprikát hozzáadjuk, és a szalonnával együtt takarék lángon kissé megpirítjuk.
  2. Félrehúzzuk, a darált húst (vagy konzervet), az apróra vágott kaprot, a fűszereket is hozzákeverjük, majd visszatesszük a lángra, és 10 perc alatt kissé megpirítjuk, állandó keveréssel.
  3. Majd lekapcsoljuk a gázlángot, és hűlni hagyjuk a tölteléknek valót. Teljesen kihűtjük, mert utána a túrókkal együtt összekeverjük, és állni hagyjuk, míg a palacsintákat elkészítjük.
  4. Palacsintatészta készítése: A tojást kissé felverjük, hozzáadjuk a tejet, lisztet, két csipet szódabikarbónát, és lassú fokozaton géppel keverjük. Majd lassacskán az ásványvizet is hozzáadjuk, és állandó keveréssel sima masszát kapunk, végül hozzákeverjük az almareszelőn lereszelt krumplit és a tököt, az 1 dl étolajat.
  5. Begyújtjuk a gázlángot, és az első kisütésénél kalácskenő segítségével vékonyan megkenjük a palacsintasütő belsejét, majd felhevítjük, és egy közepes méretű merőkanállal teszünk bele tésztát. Ugyanúgy járunk el, mint a hagyományos palacsintáknál.
  6. Ha mind kisült, akkor egyesével megtöltjük a töltelékkel, felcsavarjuk, és egy lapos jénaiba sorba tesszük őket.
  7. A két deci tejföllel meglocsoljuk, reszelt sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben 250 fokon 10 perc alatt, míg a sajt el nem olvad, megsütjük.
  8. Melegen tálalva fogyasztjuk, de nagyon finom hidegen is.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x36
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1594
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 14.

Ajánló

Hétvégére, alkalmakra tudom ajánlani, nagyon finom, kiadós és laktató is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgonyás-tökös palacsinta
Gabimami58 139 recept

Ezt a receptet egy kedves ismerősöm küldte, igaz, csak a hozzávalókat kaptam meg, a többit magam foglaltam receptbe. Így veletek is meg tudom osztani ezt a finom palacsintát.

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek