Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelkáposztás palacsinta tartármártással

Kelkáposztás palacsinta tartármártással
Kelkáposztás palacsinta tartármártással
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vica kelkáposztás palacsintája adta az ötletet, hogy kipróbáljam. Nem akartam kisérletezni az egész levelek mártogatásával,  így a könnyebbik felét választottam. Palacsintatésztában sütöttem már répát, almát, körtét, banánt, de kelkáposztát még nem. Ezt mindenkinek ki kell próbálni, isteni finom. Mi vasárnap reggelire ettük. De lehet előétel vagy vacsora is.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Vicának és a kelkáposzta rajongóknak!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposzta leveleket  lobogó forró vízben 1-2 percig előfőzzük, a vastag ereket eltávolítjuk.
  2. A lisztet tojással, tejjel, szódával és 1 dl olajjal simára keverjük.
  3. A kelkáposztát 1 cm-es csíkokra vágjuk és hozzátesszük a palacsintatésztához. Ízesítjük sóval, borssal esetleg szerecsendióval.
  4. Olajozott  serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
  5. Nem kell megijedni, hogy darabos,  a palacsinta lapáttal egyengessük el a tésztát a serpenyőben.
  6. A sütésnél viszont alacsonyabb hőfokon és tovább kell sütni a tésztát. (közepes lángon sütöttem)
  7. Amikor megsült, azonnal  összehajtogatjuk és megszórjuk reszelt sajttal.
  8. Tartármártással kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 794
elküldve: 1
receptkönyvben: 209
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

bokine

Mióta szakács: 2010.08.26.
76 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kelkáposztás-tésztájú palacsinta

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rolvisa
Olgis / rolvisa Sun, 2010-11-28 18:24

Holnap lesz kipróbálva.
Reszelt, dinsztelt káposztával már készítettem, így még nem.
Nagyon ötletes.

Szeva50
Szeva / Szeva50 Fri, 2010-10-29 18:17

Én ezt még köretnek is el tudom képzelni egy jó hús/gombapörkölt, tokány stb. féléhez.

bokine
bokine / bokine Sun, 2010-10-31 21:11

Kedves Szeva50! Nyugodtan kísérletezzél, nekem is van egy ötletem hozzá: gombapörkölt palacsintába göngyölve:))) Hmmmmm....Üdv:Erika

csato
csato Fri, 2010-10-29 14:02

Nem hát,nem számoljuk a kilókat kereken szép az élet nem?
A konyhám meg szép lesz,majd.............................
Fotót azért most nem küldenék róla!Kis helyes!Koszosan helyes!Remek hétvége lesz,erről álmodoztam!
Neked,nektek azért jó hétvégét! Csató

csato
csato Fri, 2010-10-29 13:41

Kedves Erika!

Megcsináltam,kivégeztük,nagyon jó!!!!!!!Kicsit büdös a lakás,de ahhoz képest,hogy most verték szét a konyhám ez már csekélység!
A plusz három kiló dagadás meg elenyésző!
Szép napot! Csató

bokine
bokine / bokine Fri, 2010-10-29 13:49

Kedves Csató! Örülök, hogy kipróbáltad. A kilókat nem számoljuk, a konyhád meg nagyon szép lesz. Neked is szép napot, jó hétvégét: Erika

csato
csato Fri, 2010-10-29 11:49

Hú de jól hangzik!hm,most kezdjek el sütni?Hát rábeszéltem magam!Kíváncsi lettem milyen.
Köszi a receptet!
üdv Csató

bokine
bokine / bokine Fri, 2010-10-29 11:54

Kedves Csató! Feltétlenül fogjál bele a sütésbe, mert nagyon finom és igen laktató. Csak egy pár darabot süssél légy szíves:-D
Üdv: Bokros Erika

739
finomliszt 50 dkg
tojás 4 db
tej 3 dl
szódavíz 2 dl
napraforgó olaj 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kelkáposzta levél 8 közepes db
tartármártás 1 dl
sajt 10 dkg