r
Nosalty Logó

Kelkáposztás palacsinta tartármártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bokine
Kelkáposztás palacsinta tartármártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 739 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4439 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    853.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 739 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    117.7 g

Zsír

  • Összesen
    244.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    850 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5123.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    1347 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1468 mg
  • Nátrium
    1756 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    883.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    836 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    339 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    564 micro
  • Kolin:
    693 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2496 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1427 micro
Összesen 4439 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposzta leveleket lobogó forró vízben 1-2 percig előfőzzük, a vastag ereket eltávolítjuk.
  2. A lisztet tojással, tejjel, szódával és 1 dl olajjal simára keverjük.
  3. A kelkáposztát 1 cm-es csíkokra vágjuk és hozzátesszük a palacsintatésztához. Ízesítjük sóval, borssal esetleg szerecsendióval.
  4. Olajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
  5. Nem kell megijedni, hogy darabos, a palacsinta lapáttal egyengessük el a tésztát a serpenyőben.
  6. A sütésnél viszont alacsonyabb hőfokon és tovább kell sütni a tésztát. (közepes lángon sütöttem)
  7. Amikor megsült, azonnal összehajtogatjuk és megszórjuk reszelt sajttal.
  8. Tartármártással kínáljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9485
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 29.

Ajánló

Vicának és a kelkáposzta rajongóknak!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vica kelkáposztás palacsintája adta az ötletet, hogy kipróbáljam. Nem akartam kisérletezni az egész levelek mártogatásával,  így a könnyebbik felét választottam. Palacsintatésztában sütöttem már répát, almát, körtét, banánt, de kelkáposztát még nem. Ezt mindenkinek ki kell próbálni, isteni finom. Mi vasárnap reggelire ettük. De lehet előétel vagy vacsora is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...