r
Nosalty Logó

Burgonyás tojáspörkölt nokedlival

Éva-Anyóca
Burgonyás tojáspörkölt nokedlival
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pörkölthöz

A galuskához

A tálaláshoz

817
Kalória
34.5g
Fehérje
132.1g
Szénhidrát
15g
Zsír
349.1g
Víz
504.1g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
5.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A galuskához

A tálaláshoz

Összesen 817 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A galuskához

A tálaláshoz

Összesen 4077 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A galuskához

A tálaláshoz

Összesen 128 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1395.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    132.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    349.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    11116 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 817 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.6 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6977.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    450 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    2493 mg
  • Nátrium
    2918 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    660.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1745.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1176 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    556 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    622 micro
  • Kolin:
    2164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1090 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    3693 micro
Összesen 4077 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1747 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A burgonyát héjastól, enyhén sós vízben feltesszük főni (kb. 20-25 perc).
  2. A tojásokat enyhén sós vízben feltesszük főni (kb. 8 perc).
  3. Bekeverjük a galuska tésztát: tálban a lisztet, tojásokat, sót és annyi vizet, hogy egynemű, könnyen szaggatható tésztát kapjunk, összekeverjük.
  4. Egy lábasban zsíron a felkockázott vöröshagymát és az áttört fokhagymát kevés sóval, fedő alatt megpároljuk, majd teszünk rá pirospaprikát, és erre öntjük a paradicsomszószt (ha szükséges, lehet több is, mint az előírt, a készítésnél fogjuk látni, hogy mennyi paradicsom passatara van szükség), sóval, majorannával és borssal kicsit összefőzzük 3-4 perc alatt.
  5. A tojásokat, amik kihűltek a főzővizükben, megpucoljuk, és szeletelővel felkarikázzuk.
  6. A burgonyákat, amik a főzővízben hűltek ki, megpucoljuk, és negyed kockákra vágjuk fel.
  7. Az összefőtt és ízesített alapszószba tesszük bele a burgonyakockákat és a tojásszeleteket, pár percig együtt főzzük, szükség szerint még ízesítjük, és ha kész, melegen tartjuk.
  8. Teszünk fel vizet a nokedlinek (sóval és kevés olajjal).
  9. A nokedli tésztáját kiszaggatjuk az enyhén sós vízben, ha feljön a víz tetejére, picit várunk és kiszedhetjük, lecsepegtetjük, és tálba tesszük.
  10. Tálaljuk a szószt a nokedlival, kínáljunk hozzá savanyú uborkát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C

Csak egy gyors, mégis laktató második fogást szerettem volna készíteni. A konyha és a spájz adott tartalmából.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...