r
Nosalty Logó

Burgonyás tojáspörkölt nokedlival

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Burgonyás tojáspörkölt nokedlival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A galuskához

A tálaláshoz

Összesen 817 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A galuskához

A tálaláshoz

Összesen 4077 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A galuskához

A tálaláshoz

Összesen 128 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1395.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    11116 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 817 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.6 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6977.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    450 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    2493 mg
  • Nátrium
    2918 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    660.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1745.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1176 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    556 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    622 micro
  • Kolin:
    2164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1090 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    3693 micro
Összesen 4077 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1747 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 128 Kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A galuskához

A tálaláshoz

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A burgonyát héjastól, enyhén sós vízben feltesszük főni (kb. 20-25 perc).
  2. A tojásokat enyhén sós vízben feltesszük főni (kb. 8 perc).
  3. Bekeverjük a galuska tésztát: tálban a lisztet, tojásokat, sót és annyi vizet, hogy egynemű, könnyen szaggatható tésztát kapjunk, összekeverjük.
  4. Egy lábasban zsíron a felkockázott vöröshagymát és az áttört fokhagymát kevés sóval, fedő alatt megpároljuk, majd teszünk rá pirospaprikát, és erre öntjük a paradicsomszószt (ha szükséges, lehet több is, mint az előírt, a készítésnél fogjuk látni, hogy mennyi paradicsom passatara van szükség), sóval, majorannával és borssal kicsit összefőzzük 3-4 perc alatt.
  5. A tojásokat, amik kihűltek a főzővizükben, megpucoljuk, és szeletelővel felkarikázzuk.
  6. A burgonyákat, amik a főzővízben hűltek ki, megpucoljuk, és negyed kockákra vágjuk fel.
  7. Az összefőtt és ízesített alapszószba tesszük bele a burgonyakockákat és a tojásszeleteket, pár percig együtt főzzük, szükség szerint még ízesítjük, és ha kész, melegen tartjuk.
  8. Teszünk fel vizet a nokedlinek (sóval és kevés olajjal).
  9. A nokedli tésztáját kiszaggatjuk az enyhén sós vízben, ha feljön a víz tetejére, picit várunk és kiszedhetjük, lecsepegtetjük, és tálba tesszük.
  10. Tálaljuk a szószt a nokedlival, kínáljunk hozzá savanyú uborkát.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 15006
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 06.

Ajánló

Kínálhatunk előtte tartalmasabb levest is, vagy aki szeretné, egy egyszerűbb zöldséglevest, gyümölcslevest. A tálaláskor adjunk hozzá házilag készített savanyú uborkát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgonyás tojáspörkölt nokedlival
Éva-Anyóca 350 recept

Csak egy gyors, mégis laktató második fogást szerettem volna készíteni. A konyha és a spájz adott tartalmából.

Hozzávalók

A pörkölthöz

A galuskához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek