r
Nosalty Logó

Burgonya loksa raguval és juhtúróval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Burgonya loksa raguval és juhtúróval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 486 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1941 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 159 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 486 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.7 g

Zsír

  • Összesen
    80.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3459.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1071 mg
  • Nátrium
    1866 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    589.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 1941 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    758 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 159 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit meghámozzuk, megfőzzük, ha kihűlt, összetörjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és sót, tésztát gyúrunk belőle.
  3. Akkora gombócokatválasztunk le, hogy néhány mm vastagpalacsinta nagyságúkorongokat tudjunk nyújtani belőle(ennyi tésztából kb. 4-5 darab). Egyenként kinyújtjuk a gombócokat lisztezett deszkán.
  4. Száraz serpenyőben mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
  5. Megkenjük olvasztott vajjal.
  6. A vöröshagymát felaprítjuk, olajon rövid ideig pirítjuk.
  7. A hagymához adjuk a darált húst,amelyet megsózunk és borsozunk, majdnéhány percig pirítunk.
  8. Leöntjük annyi tejjel, amennyi épp ellepi, elkeverjük benne a mustárt, a mustárostejben puhára főzzük.
  9. Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a paradicsompürét, chiliszószt, cukrot (ízlés szerint), ha szükséges, további fűszereket. Ebben a szószban még pár percig főzzük. Akkor jó, ha sűrű a szósz.
  10. Néhány kanállal teszünk a raguból a loksára, a tetejére pedig juhtúrótmorzsolunk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3895
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A loksa receptet egy szlovák főzőműsorban fedeztem fel, és annyira megtetszett, hogy másnap el is készítettem. Hiperkönnyű megcsinálni, a végeredmény pedig emlékeztet a palacsinta és a krumplis pogácsa formájára, ill. ízére. Szlovákiában leggyakrabban májas raguval szokás kínálni, de mivel én nem szeretem a májat, kifejlesztettem hozzá ezt a kissé csípős-édeskés ragut. Érdemes kipróbálni - akár húsos feltét nélkül is, önmagában.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Köszönöm, megtetszett.:-D

V2rider

Annyit hozzáfuznék a recepthez,hogy érdemes minden loksa kisutése után száraz papírtorlovel kicsit kitorolni a serpenyot,hogy az elozo loksáról lejovo liszt ne égjen rá a kovetkezokre.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek