r
Nosalty Logó

Burgonya loksa raguval és juhtúróval

NS
Burgonya loksa raguval és juhtúróval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

486
Kalória
26.2g
Fehérje
48.5g
Szénhidrát
20.2g
Zsír
147.4g
Víz
62.3g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
3.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 486 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1941 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 159 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    147.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 486 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.7 g

Zsír

  • Összesen
    80.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3459.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1071 mg
  • Nátrium
    1866 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    194.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    589.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 1941 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    758 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit meghámozzuk, megfőzzük, ha kihűlt, összetörjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és sót, tésztát gyúrunk belőle.
  3. Akkora gombócokatválasztunk le, hogy néhány mm vastagpalacsinta nagyságúkorongokat tudjunk nyújtani belőle(ennyi tésztából kb. 4-5 darab). Egyenként kinyújtjuk a gombócokat lisztezett deszkán.
  4. Száraz serpenyőben mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
  5. Megkenjük olvasztott vajjal.
  6. A vöröshagymát felaprítjuk, olajon rövid ideig pirítjuk.
  7. A hagymához adjuk a darált húst,amelyet megsózunk és borsozunk, majdnéhány percig pirítunk.
  8. Leöntjük annyi tejjel, amennyi épp ellepi, elkeverjük benne a mustárt, a mustárostejben puhára főzzük.
  9. Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a paradicsompürét, chiliszószt, cukrot (ízlés szerint), ha szükséges, további fűszereket. Ebben a szószban még pár percig főzzük. Akkor jó, ha sűrű a szósz.
  10. Néhány kanállal teszünk a raguból a loksára, a tetejére pedig juhtúrótmorzsolunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p

A loksa receptet egy szlovák főzőműsorban fedeztem fel, és annyira megtetszett, hogy másnap el is készítettem. Hiperkönnyű megcsinálni, a végeredmény pedig emlékeztet a palacsinta és a krumplis pogácsa formájára, ill. ízére. Szlovákiában leggyakrabban májas raguval szokás kínálni, de mivel én nem szeretem a májat, kifejlesztettem hozzá ezt a kissé csípős-édeskés ragut. Érdemes kipróbálni - akár húsos feltét nélkül is, önmagában.

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek