Krumplilángos
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Edi

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
50g burgonya29 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
25g tej14 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
599
Kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
200g burgonya116 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
100g tej56 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2394
Kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
23.1g burgonya13 kcal
-
57.6g finomliszt210 kcal
-
2.9g élesztő3 kcal
-
11.5g tej6 kcal
-
4.9g napraforgó olaj43 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
275
Kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 335.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 48.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
599
Kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.8 g
Zsír
-
Összesen 50 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1343.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 710 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 416.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 195.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 349 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
2394
Kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 154.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
275
Kcal
Hozzávalók
-
2 db burgonya
-
50 dkg finomliszt
-
2.5 dkg élesztő
-
1 dl tej
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A krumplit hámozzuk, daraboljuk, főzzük. Ha megfőtt leszűrjük (a levét nem öntjük ki!), és összetörjük.
- Az élesztőt felfuttatjuk a tejben (én pici cukrot is szoktam tenni hozzá).
- A langyosra hűlt, összetört burgonyát összekeverjük a liszttel. Hozzáadjuk a sót, az élesztőt, és az olajat, majd összegyúrjuk.
- Annyit adunk hozzá a krumpli főzőlevéből, amennyitől szépen összeáll, de nem ragad.
- Kis gombócokat szakítunk le belőle, két tenyerünkkel szétlapigatjuk, és széthúzgáljuk, aztán mehet is a forró olajba.
- Amíg megsül az egyik, addig megformázzuk a következőt.
- Szalvétára tesszük őket, hogy az olaj lecsöpögjön, aztán tálalható is. :)
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 349
- Tegnapi nézettség: 47
- 7 napos nézettség: 315
- Össznézettség: 94630
- Feltöltés dátuma: 2012. január 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Edi
4 recept
A kissé egoistán hangzó "tökéletes" jelző azért került ide, mert ez a lángos egyszerűen elkészíthető, nem ragad, nem tapad, nem kell tányéron sem liszten, sem olajon nyújtani, egyszerűen csak két kézzel meghúzgáljuk a szélét körbe-körbe, amíg el nem éri a megfelelő formát. A tésztában lévő olaj lehetetlenné teszi, hogy a lángos megszívja magát olajjal, az összetört krumpli (én botmixerrel szoktam pürésíteni) nem nehezíti el a tésztát. Finom és könnyű lesz, napokig friss marad (nem eláll, FRISS marad!), akár egy hétig is ehető, már ha el nem fogy :) Jó étvágyat kívánok mindenkinek, aki elkészíti, garantáltan nem fogja megbánni! :)
Hozzászólások (19)
Jó és egyszer? kis recept, köszönet érte. Lehet a napokban én is elkészítem majd :)
Örülök hogy tetszik, a köszönet valójában az anyukámat illeti :) T?le származik, ? csak úgy fejb?l diktálta nekem a receptet. Kellemes sütögetést kívánok, majd meglátod milyen egyszer? az egész, és milyen jó a végeredmény! Majd írj kérlek hogy milyen lett! :)
Jól hangzik....de ezt nem kell keleszteni ??? üdv Jolán
Nem szükséges keleszteni, mert a forró olajban hirtelen megkel szépen. Persze ha úgy látod jónak kelesztheted egy félórát, el nem ronthatod vele :) Egyébként amíg sütöd, addig a tálban szépen keleget a tészta.
Ez nagyon finom és az elkészítése egyszer?. Lángos nélkül nem élet az élet. Köszönöm.:-)
Bizony nem! :) Én köszönöm a hozzászólást!
Imádom a krumplis lángost !El fogom készíteni!
Sok sikert kívánok hozzá :)
Nagyon köszönöm ezt az klassz recepted! Tegnap vacsorára elkészítettem! Nagyon egyszer?, hamar meg van, és isteni finom! A kíváncsiság hajtott és sütéskor készítettem ebb?l a tésztából pár sonkával-sajttal töltött lángost is. Hát mit mondjak!! Isteni! Csak ajánlani tudom ezt a receptet!! Köszönöm!
Én köszönöm Nektek! :) Nagyon örülök hogy sikered volt vele, a sonkás ötletedet ki fogom próbálni! További jó sütögetést/falatozást :)
Nekem volna egy kerdesem, hogyan taroljam a maradekot?
Légmentesen záródó ételes dobozban. Bár én bevallom hogy nem túl ízlésesen nylon zsákban szoktam eltenni, mert nincs akkora edényem amiben elférne (nálunk mindig dupla adagot kell sütni), és bekötöm a tetejét.
Kedves KisEdi! Kepzeld el az anyukam mikor hazajott munkabol, pont igy hozta a langost: nylon zsakban. Mar ki volt hulve, de olyan finom langost azota sem ettem! udv:witch
Ja! Elfelejtettem mondani Nektek, hogy szándékosan hagytam 2-3 lángosra való nyers tésztát! Betettem a h?t?be és azt ma este fogom kisütni frissen! Egyszer?en kíváncsi vagyok milyen másnap a tészta ha nem sütöm ki egyszerre aznap. Majd holnap holnap beszámolok a fejleményekr?l!!
Tegnap megsütöttem a maradék tésztából a lángosokat (amely tészta 1 napot állt a h?t?ben), és Isteni finom így is! Semmit nem változik a tészta, tehát, ha valaki soknak találja és nem akarja egyszerre kisütni, nyugodtan elteheti másnapig a h?t?be!! Szóval fantasztikus a recept!! Köszönöm!
Azért bevallom, ezen mosolyogtam kicsit "aki soknak találja", mikor el?ször készítettem el, a párom azt mondta: finom, csak legközelebb dupla adagot csinálj" :D Én mindig egy kg lisztb?l sütöm. Örülök hogy sikerült, ügyes vagy!
Na, azért akkor elmesélem a lángos sütésem történetét: A férjemnek alapból más volt a vacsorája, a fiam is el?tte jóllakott mással (merthogy nem árultam el el?re nekik, hogy mit tervezek készíteni). Ezt csak próbaképp csináltam. De persze senki nem tudta megállni, hogy ne kóstolja meg, de mivel mindenki jóllakott el?tte, így úgy láttam a legjobbnak, ha csak a felét sütöm ki. Egyébként annyira jó étk? a családom, hogyha csak ezt szánom vacsira akkor 1 kg lisztb?l nem tudnék másnapra eltenni a h?t?be, mert nálunk is elfogyna!! Úgyhogy megértem a "mosolygásod" tárgyát! Én a pizzával vagyok még így: 1 kg (liszt ) alatt meg sem próbálom!! Szép napot Neked!
:) Pedig mi csak ketten vagyunk :D
Tegnap megsutottem, amikor ki volt hulve, akkor is finom volt. Alig vartam, hogy reggel legyen, egy par masodpercre beraktam a mikroba es melegitve is jo! A lanyom mikor felkelt (komaban van olyankor) tolem kerdezte, hogy mi is volt tegnap este az a finom amit evett? Mondtam neki, hogy langos. Csak a gondolattol is fulig ert a szaja: ja, igen-igen. :)
Óh, nagyon örülök :) Nemcsak másnap, még két-három nap után is finom friss. :)
nem szeretem csak úgy egyszer?en megduplázni az adagot, mert kábé valami úgysem fog stimmelni, de ha mégis dupla adag kellene, akkor így nézne ki a recept igaz?! 4 szem krumpli, 1 kg liszt, 1 cs friss éleszt?. ( és ugye olaj,só,tej) így is ugyanazt kapom?! :D
Természetesen igen! :) Nyugodtan duplázhatod az adagot, én is úgy szoktam. Ez nem olyan bonyolult recept, hogy annyira el lehessen rontani. Esetleg ha túl lágy lesz a tészta, akkor gyúrsz még bele lisztet (én robotgéppel szoktam, mert az szép egyenletesre tudja), ha meg túl kemény, akkor a krumpli levéb?l adsz még hozzá. Jó sütögetést! :)
Jó múltkor, egy másik lángos receptnél hozzászólásomban írtam, hogy én f?tt krumplit is szoktam beletenni. Valaki nagyon leszólt ezért. Pedig én is így tanultam édesanyámtól. S?t, ha kevés id?m van, néha nyersen reszelem bele a krumplit. Úgy is nagyon finom. A családom azt is szereti, ha a nyers tésztába köménymagot szórok és úgy sütöm ki.
Szia sokszor próbálkoztam már lángos sütésével, de nem nagyon sikerültek a Te recepted szerint tegnap újra megpróbáltam remekül sikerült köszönöm
Ennek nagyon örülök! :) Els?re nekem sem sem lett tökéletes, túl sok levet adtam a tésztához, és képtelenség volt kinyújtani, de aztán belejöttem. További jó sütögetést! :)
Szia azt szeretném kérdezni, hogy a fél cs. éleszt? az pontosan mennyi? tudom hülye kérdés de sajna nem tudom vagy minden éleszt? ugyan akkora csomagba van? A krumplit teljesen össze kel törni mint például a püréhez? Ja és a ja és "az éleszt?t tejben felfuttatjuk" azt f?zés közbe kel csinálni? Bocsánat a tudatlanságomért de sajnos nem vagyok otthon ezekbe a tésztás dolgokba de gondolom ez látszik:) Segítséged el?re is köszönöm!
Szia, igazad van, én is találkoztam már különböz? méret? éleszt?vel. Én a Budafokit szoktam venni (a sárga papírost), az 50g, félbevágod és kész, nem kell méregetni, vagy ilyesmi, mert azon nem fog múlni semmi. Én botmixerrel szoktam a krumplit pürésíteni, de ha sietek akkor csak villával összetöröm. Ha teljesen pürésíted, akkor eggyé válik a tésztával, ha kicsit darabosra hagyod, akkor sütés után benne lesznek a kész lángosan a kis darabkák, de úgysem rossz, szóval ahogy jónak látod. Az éleszt?t én egy profi Tupper-es edénykével csinálom, amire rá kell tenni a tetejét, és ha felfutott szépen az éleszt?, akkor ledobja magáról. Nem tudom pontosan, hogy most az éleszt? felfuttatásának folyamatát nem érted-e, vagy hogy id?rendben mikor láss hozzá. Érdemes az éleszt?vel kezdeni (a krumpli f?zése után, mert annak h?lnie kell), mert id?re van szüksége, amíg felfut, addig összetöröd a krumplit, kiméred a lisztet, stb. Maga a folyamat pedig nem bonyolult: megmelegíted a tejet pici cukorral, de csak langyosra, a túl meleg nem jó (a túl hideg pedig lassítja a folyamatot, szóval ki kell tapasztalni), belemorzsolod az éleszt?t, letakarod, és megvárod míg egészen felhabosodik a tetején, vagyis fut. Ha meleg helyre teszed, akkor ez gyorsabban megvan. Remélem tudtam segíteni, ha nem értesz valamit kérdezz bátran!
Sokat segítettél a héten kipróbálom Németországban dolgozom az itteni kollégáknak szeretném csinálni ilyet még biztos nem ettek! Remélem jól sikerül. köszönöm a segítséget!
Én köszönöm hogy ezt a receptet választottad. Sok sikert kívánok, aztán majd írj beszámolót, hogy hogy sikerült :)
Az lenne a kérdésem,hogy fentebb megadott mennyiségb?l, kb hány darab lángos lesz?
Húú, ez egy jó kérdés. Fogalmam sincs, én dupla adagot szoktam, abból két nagy tálcányi,méghozzá púposan. De ha tudod hogy hány darabot szeretnél, akkor feloszthatod a tésztát kis gombócokra, és úgy nyújtod. De h?t?ben eláll a tészta nyersen pár napig.
Köszönöm a választ,most megpróbálom a fent megadott mértékekkel megcsinálni.:) puszi