Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bundában sült karfiolfasírt és krumplis tócsni

Bundában sült karfiolfasírt és krumplis tócsni
Bundában sült karfiolfasírt és krumplis tócsni
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár nem vagyok vegetáriánus, s a böjtöt sem tartom, de kedvem támadt erre a hús nélküli ételre.

hozzávalók / 2 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsákra szedjük, s megfőzzük.
  2. Közben a tojásokat felverjük, krumplit megpucoljuk, lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, a liszttel, az aprított petrezselyemmel, fokhagymával és a tojás egyharmadával összekeverjük. Pogácsákat készítünk.
  3. A karfiolt villával összetörjük, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a zsemlemorzsával és a tojás egyharmadával, pogácsákat készítünk.
  4. A pogácsákat lelapítjuk, lisztben és a maradék tojásban meghempergetjük, s forró olajban kisütjük.
  5. A paradicsomot felszeleteljük, az újhagyma zöldjét karikára vágjuk, a zöldborsót mikróban megpároljuk.
  6. Tálaláskor szedünk a tányérra karfiolfasírtot és burgonya tócsnit, dekoráljuk paradicsom szeletekkel és zöldborsóval, szórunk rá újhagyma zöldet, és kanalazunk rá ketchupot, majonézt, kefirt és chiliszószt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 004
elküldve: 0
receptkönyvben: 71
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldségfasírt, karfiolfasírt és tócsni

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

496
karfiol 0.5 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
zsemlemorzsa 1 ek
burgonya 4 db
petrezselyem 2 szál
finomliszt 2 púpozott ek
tojás 2 db
0 ízlés szerint
fekete bors 1 csipet
finomliszt 1 evőkanál
paradicsom 1 közepes db
zöldborsó 5 dkg
újhagyma zöldje 1 db
ketchup 1 ek
majonéz 1 ek
kaukázusi kefir 1 ek
chiliszósz 1 ek