Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Buli rágcsa

Buli rágcsa
Buli rágcsa
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nevéhez híven bulira sütöttem többféle variációban. Azt azonban nem tudtam, hogy a fiam "kis pajtásai" is megjönnek, úgyhogy a készülődés közepette még egy dupla adagot feldobhattam a tűzre. Minden elfogyott pillanatok alatt.

A tészta receptjét Limaránál olvastam, és azóta már többször elkészítettem.

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Töltelék

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A lisztet elkeverjük az oregánóval, az olajjal, és egybe dagasztjuk az élesztős vízzel, végül a sót is hozzáadjuk, és addig dagasztjuk, míg a tészta elválik a tál falától és a kezünktől.
  3. Kiolajozott kelesztőtálba tesszük a tésztát, és lefedve kb. 3/4-1 órát kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát kettéosztjuk, lisztezett munkafelületen 2 db vékony, kb. 40x20-25 cm-es téglalapot nyújtunk belőle.

Töltelék

  1. A kinyújtott tésztát megkenjük pizzaszósszal, és megszórjuk a ropogós sült hagymával.
  2. A tésztalapot félbehajtjuk, hogy belülre kerüljön a töltelék, és derelyevágóval 1 cm-es csíkokat vágunk belőle.
  3. A tésztacsíkokat két irányba sodorva megcsavarjuk önmaga körül, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.

Tetejére

  1. A tésztafonatokat megkenjük felvert tojással, és frissen reszelt parmezánnal hintjük meg.
  2. 230 fokon, légkeverésen 8-10 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 382
elküldve: 1
receptkönyvben: 113
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Buli rágcsa, pizzás grissini, hagymás-pizzás grissini

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

122
kenyérliszt BL80 30 dkg
olívaolaj 1.5 ek
1 teáskanál
oregánó 1 teáskanál
cukor 0.5 teáskanál
víz 1.7 dl
friss élesztő 1 dkg
pizzaszósz 2 ek
vöröshagyma 3 dkg
tojás 1 db
parmezán sajt 4 dkg