r
Nosalty Logó

Grissini 2. - zöldfűszeres

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Grissini 2. - zöldfűszeres
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 224 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2684 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 306 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 224 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    94.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4065.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    2793 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2684 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 306 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuka langyos vízben (vagy ha tasakos élesztőt használunk, azt egyből lehet a lisztbe keverni).
  2. A lisztben elkeverjükaz élesztőt (a felfuttatottatvagy tasakosat), majd atöbbi hozzávalót is, és sima tésztává gyúrjuk.
  3. Meleg helyen kelesztjük, míg megnő (~20-30 perc).
  4. A tésztát átgyúrjuk, majd vékony rudacskákat sodrunk belőle, olyanvastagra és hosszúra, amilyet szeretnénk (a vastagabbak kicsit jobban megnőnek asütés alatt, a vékonyabbaknál ez nem annyira feltűnő). Ha nem szeretnénk kézzel sodorni, akkor kinyújthatjuk, és vékonyan csíkozzuk fel.
  5. A sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd ott további 20 percet kelesztjük.
  6. Előmelegített sütőben (gázon 4-5 fokozat) 10-15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 45155
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A grissini jó előételnek is, de vendégségben az ital mellé ropogtatnivalónak is kitűnő!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Ebb?l kb. hány db lesz?

Törölt felhasználó

Húú, hát lett bel?le egy jópár darab, pontos mennyiségre nem emlékszem, de egy átlátszó nejlonba tettük a szállítás erejéig (amibe kifliket, zsemléket lehet a boltban pakolni). Meg ugye függ attól is, hogy milyen vastagra hengergeted. De olyan 30-50 darab között (bocsánat a tág meghatározásért, de tényleg méretfügg?, meg nem is nagyon számoltam..., de azt hiszem 4 körben sült meg a gázsüt?ben)

Törölt felhasználó

Megcsináltam! Bár én nagyobb rudakra sodortam, de így is tökéletes lett, mindenkinek ízlett! :) Köszi a receptet!

P.

Szia Janka! Ma én is megcsináltam, szuper jó, pontos recept! Gratulálok és köszönjük! Eszter

Törölt felhasználó

Köszönöm és örülök, hogy ízlett! A formáját tekintve szerintem úgyis mindenki a neki megfelel?t alkot, például a vékonyabbak ropogósabbak inkább ropijelleg?, míg a vastagabbak talán kevésbé kemények. Szerintem mindkét vezió jó :-)

Törölt felhasználó

Kedves Janka! A hétvégén megsütöttem és az egész családnak nagyon ízlett. Az engedélyedet szeretném kérni, hogy kitehessem a blogomra, természetesen a forrás megjelölésével, egy a sütire mutató link formájában, azonban a kép az saját lenne. Üdvözlettel: Angéla

Törölt felhasználó

Nyuodtan kiteheted, nem titkos családi recept ;-). És elismerés a tortáidhoz, sütikhez, nagyon szépen néznek ki!

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen az engedélyt és a dicséretet is.

Törölt felhasználó

Ezt lehet nyársra is tekerni, akkor mindenki magának sütögetheti. Így a vegák sem maradnak ki a tábort?zb?l.

Törölt felhasználó

Sziasztok!Megsütöttem ezt a fincsi ropit,hát nem sok maradt bel?le másnapra!Jól befokhagymáztam a tésztát és a szárított bazsalikom mellé jó sok friss kakukkfüvet is tettem bele,csúcs!Gondoltam megpróbálom s?rített paradicsommal friss bazsalikommal is,az se lehet rossz...

Törölt felhasználó

Mennyi ideig áll el ez a süti? MErt nyaralásra szeretnék valami utaztatható sósat is sütni, maib?l mindig viszünk ki strandra, túrákra, de nem romlik meg? Gondolom, ha ez kiszárad,akkor tartós? Vagy esetleg egyéb ajánlat?

Törölt felhasználó

Mivel egy száraz sós süti, ezért tartós is, bár nálunk 1-2 nap alatt elfogyott mindig (f?leg vendégség alkalmával készítettem és akkor gyorsan fogy). Szóval szerintem bátran vigyél bel?le, teljesen jó sütés utáni napokon is.

Törölt felhasználó

 Szia Janka!A zoldfuszer-keverek amit hasznaltal,az friss volt,vagy szaritott?

Törölt felhasználó

Szia husika, Én szárított f?szereket használtam, mert az volt itthon, de szerintem friss f?szerekkel is nagyon jó lehet vagy egyéb "finomságokkal" megspékelve is.

Törölt felhasználó

Megcsináltam. Azt hiszem a párom kedvence lett. :) Csak úgy falta. Nekem annyira nem ízlett a f?szerezése, ezért legközelebbi alakalommal csináltam magamnak pirított hagymásat. Hát isteni lett. (Persze a páromnak megcsináltam a zöldf?szereset is.) :)

Törölt felhasználó

Kicsit id?igényes de megérte mert mindenkinek nagyon ízlett. Én még megspékeltem kb 2x2mm-es kockákra vágott baconn-nel hogy ne unatkozzak :)

OsztriGa

Köszönet a receptért!!! Nagyon finom lett!!! Mindjárt dupla adagot készítettem. A kislányom teljesen el volt ragadtatva, egyenesen azt mondta: ez olyan finom, hogy meg kell halnom!!! (tegnap láttuk a Gru-t..) T.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ne tedd a nyers krumplit a hűtőbe: kampány indul az...

Valószínűleg volt már olyan, hogy elgondolkodtunk a boltban, vajon biztonságos-e az étel, amit veszünk, miből van a csomagolása, honnan származik, vagy hogy mit jelentenek az E-számok a címkéjén. A bizonytalanságnak vége, van ugyanis egy honlap, ahol mindenre választ találunk.

Nosalty

További cikkek