r
Nosalty Logó

Diós-morzsás-sajtos grissini

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Diós-morzsás-sajtos grissini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 363 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1448 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 363 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3579.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    2873 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 1448 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos vízbe keverjük a cukrot,belemorzsoljuk az élesztőt, megkelesztjük.
  2. Hozzáadjuk az olajat, a lisztet, legvégül a sót, és ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
  3. Az elkészült tésztába beledolgozzuk a vajas- diós pankot (japán morzsa).
  4. A tésztát kinyújtjuk, megszórjuk reszelt füstölt sajttal, félba hajtjuk, újra kinyújtjuk 2 mm vékonyra,derelyevágóval keskeny, 0,5 cm-es csíkokra vágjuk, megcsavarjuk (egyik kezünkkel magunk felé, másikkal ugyanakkor az ellenkező irányba, így egy mozdulattal az egészet megtekerhetjük).
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kicsit távolabb egymástól, mert most fognak kelni, erre adunk nekik 20 percet.
  6. Addig előmelegítjök a sütőnket 200 fokrra, és hőlégkeverésen (akinek nincs, alul-felül sütésen: 220 fok) pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33x2
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7877
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-morzsás-sajtos grissini
Évi néni 1830 recept

Nagy grissini gyártásban voltam, de kísérletezgettem ezzel-azzal. Volt a hűtőmben a minap készített meggyes-csokis gombóc "bundájából" egy kb. maréknyi, amit nem volt szívem kidobni, de nem is tudtam hova elhasználni, pedig nagyon jó ízű volt,-ezért gondoltam egyet, és belévetettem a grissini tésztába, mint Kőmíves Kelemen az ő feleségét a habarcsba. Na ennek nem az lett a vége. Annyira finom, ropogós lett az egész tészta, hogy nem tudtam abbahagyni a kóstolgatását. Ez egy örökös körforgás, mert a pankot is a saját krumplis kenyeremből készítettem, aztán maradt a morzsa, amit ide dolgoztam bele. Mi lesz a vége...?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!