r
Nosalty Logó

Bulgursaláta tonhallal és tojással

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
K.Orsolya
Bulgursaláta tonhallal és tojással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 678 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 2710 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 189 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1501.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1126 micro
Összesen 678 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    108.1 g

Zsír

  • Összesen
    179 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    913 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6005.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    753 mg
  • Foszfor
    2045 mg
  • Nátrium
    2555 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    893.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    478 micro
  • K vitamin:
    850 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    865 mg
  • Retinol - A vitamin:
    378 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    2741 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4504 micro
Összesen 2710 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 189 Kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. Főzzük meg a bulgurt a húsleveskockával ízesített vízben, előírás szerint. (Nálam: 2 dl bulgurhoz 4 dl víz, 12 perc főzés fedővel letakart lábosban. Majd hagyni kell még utána pihenni.)
  2. Főzzük keményre a tojásokat.
  3. Egy nagy tálban keverjük össze az apróra kockázott paprikát, negyedelt olívabogyókat, nyolcadolt főtt tojásokat és a lecsepegtetett tonhalat.
  4. Készítsük el az öntetet az olívaolajból, citromléből és mustárból. Ízesítsük sóval, borssal.
  5. Keverjünk mindent össze a megfőtt bulgurral. Szórjuk meg napraforgómaggal, petrezselyemzölddel.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 232
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 17003
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 09.

Ajánló

Csak magában, vacsorának elég -- nekem :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bulgursaláta tonhallal és tojással
K.Orsolya 17 recept

Megszerettem a bulgurt, receptet kerestem, s erre az egészséges, finom ételre találtam...  Én bevallom, elfelejtettem a pirított napraforgómagot, amint a kép is mutatja... :)

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek