r
Nosalty Logó

Brokkolis-zöldbabos szósz csirkemellel

Éva-Anyóca
Brokkolis-zöldbabos szósz csirkemellel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A brokkolis-zöldbabos csirkemellhez

A körethez

898
Kalória
57.3g
Fehérje
114.7g
Szénhidrát
23.9g
Zsír
384.2g
Víz
134.5g
Koleszterin
10.5g
Élelmi rost
12.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A brokkolis-zöldbabos csirkemellhez

A körethez

Összesen 898 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A brokkolis-zöldbabos csirkemellhez

A körethez

Összesen 5389 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A brokkolis-zöldbabos csirkemellhez

A körethez

Összesen 142 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2072.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    764 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    114.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    384.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    1209 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    7531 micro
  • Lut-zea
    1690 micro
Összesen 898 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    343.5 g

Zsír

  • Összesen
    143.5 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    807 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12434 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    724 mg
  • Kálcium
    2652 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    935 mg
  • Foszfor
    4581 mg
  • Nátrium
    3454 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    688 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

Víz

  • Összesen
    2305.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1648 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    741 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    574 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    122 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2520 micro
  • Kolin:
    832 mg
  • Retinol - A vitamin:
    993 micro
  • α-karotin
    406 micro
  • β-karotin
    7253 micro
  • β-crypt
    746 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    10140 micro
Összesen 5389 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    1182 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

A brokkolis-zöldbabos csirkemellhez

  1. Egy lábasban az olajon a kétféle apróra vágott hagymát a sóval megpároljuk fedő alatt. Pirospaprikát teszünk rá.
  2. A felkockázott csirkemellet, a gombát, az oregánót, a borsot, a bazsalikomot, a paradicsomlevet, az ételízesítőt és a cukrot fedő alatt közepes lángon, kb. 150 fokon elkezdjük főzni, kóstolás után szükség szerint utánaízesítünk. Főzzük kb. 25 percet.
  3. Feltesszük a vizet forrni a tésztának.
  4. Beletesszük a zöldbabot, 12 percet főzzük fedő alatt tovább.
  5. Beletesszük a brokkolit, 5-6 perc főzés után fedő alatt kész. Kóstoljuk meg, ha puha és ízre jó, kész, tálalhatjuk.
  6. A forrásban lévő vízbe olajat és sót teszünk, és kifőzzük benne a tésztát. Leszűrjük, és tálaljuk azon mód forrón a csirkemelles szósszal, sok sajttal megszórva.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C

Szeretjük az olaszos szószokat, a sok zöldségfélét, főleg így tavasz kezdetekor hiányzik már nagyon, és a sok sajttal megszórt tésztával tálalva gyorsan el is fogy ez a finom olaszfűszeres étel:-)

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...