r
Nosalty Logó

Brokkolis-csirkés cannelloni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Flikflak
Brokkolis-csirkés cannelloni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1133 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3400 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 157 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3155.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    904 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1135 mg
  • Nátrium
    790 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    388 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1023 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    18361 micro
  • Lut-zea
    2557 micro
Összesen 1133 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    230.4 g

Zsír

  • Összesen
    168.2 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9467.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    2712 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    642 mg
  • Foszfor
    3405 mg
  • Nátrium
    2369 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.9 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1164.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1328 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    311 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    788 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    884 micro
  • Kolin:
    651 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1069 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    3068 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    55082 micro
  • Lut-zea
    7670 micro
Összesen 3400 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2551 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 157 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst nagyon apró kockákra vágjuk, majd kevés olivaolajon a lestyánnal, kevés sóval, borssal majdnem teljesen készre sütögetjük.
  2. A szintén kisebb darabokra vágott brokkolit (én ehhez nem használok fagyasztottat) az aprított fokhagymával, kevés sóval olivaolajon párolni kezdjük, s pár perc múlva egy kevés vizet hozzáöntve még éppen roppanósra készítjük.
  3. A felkarikázott újhagymát egy serpenyőben hirtelen átfuttatjuk kevés olivaolajon.
  4. Ezek mellett a mozzarella sajtot, valamint a szárított paradicsomot is kis kockákra vágjuk, s egy nagyobb edénybe borítjuk. Ehhez keverjük majd hozzá az elkészült húst (már a lestyánlevelek nélkül), brokkolit, újhagymát és a széttépkedett bazsalikomleveleket. Egy utolsó kóstolás, hogy a só, a bors elegendő-e.. ..
  5. A tűzálló tál alját nagyon vékonyan megkenjük olivaolajjal, majd a száraz cannelloni tésztákat alaposan megtöltögetjük az előbb elkészített töltelékkel (ha lazán töltjük,akkor még jobban összeesnek sülés alatt a tészták, mint az enyém.. valószínűleg én is tölthettem volna beléjük többet is) és szorosan egymás mellé helyezzük a tálba.
  6. Ezek után a tejszínhez hozzáöntünk még egy dl vizet vagy tejet, valamint egy kis sót, borsot és rázúdítjuk a töltött tésztákra. Végül rászórjuk a reszelt sajtot, s alufóliával lefedve a sütőbe helyezzük kb. fél órára. Fél óra elteltével levéve a fóliát teszteljük a tészta puhaságát, s ha megfelelő, akkor fólia nélkül visszadugjuk még egy kicsit, hadd piruljon a teteje.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 20822
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 19.

Ajánló

Még melegen, illatosan, társaságban :o)     Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Brokkolis-csirkés cannelloni
Flikflak 30 recept

Egyszer elképzeltem ezt a tésztát hosszú zöld zöldbabbal, hosszú vékony szálakra (juliennre) szelt répával, kaporral és sajttal töltve.. Akkor nem találtam sehol ilyen tésztát, így született a zöldbabos lasagne, pedig szerintem igazán dekoratív lehet.. S most, hogy végre lett ilyen tésztám, hogy is készíthettem volna ugyanúgy el, mint anno a lasagne-t???? Az én edényembe egyébként 15 db tészta fért. A töltelékből maradt is még valamennyi - - > simán elnassolható dózis :o))) A tészták mennyisége még a tejszín esetében is fontos lehet, ugyanis a tésztákat be kell fednie az elborító folyadéknak, hogy meg tudjanak főni. Így célszerű a tűzállótálad még szárazon megpakolni a tésztákkal (egy rétegben) mielőtt nekilátnál a műveletnek, hogy szükséges-e a mennyiségek módosítása.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek