r
Nosalty Logó

Brokkolis-csirkés cannelloni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Flikflak
Brokkolis-csirkés cannelloni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1133 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3400 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3155.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    904 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1135 mg
  • Nátrium
    790 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    388 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1023 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    18361 micro
  • Lut-zea
    2557 micro
Összesen 1133 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    230.4 g

Zsír

  • Összesen
    168.2 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9467.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    2712 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    642 mg
  • Foszfor
    3405 mg
  • Nátrium
    2369 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.9 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1164.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1328 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    311 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    788 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    884 micro
  • Kolin:
    651 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1069 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    3068 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    55082 micro
  • Lut-zea
    7670 micro
Összesen 3400 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2551 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst nagyon apró kockákra vágjuk, majd kevés olivaolajon a lestyánnal, kevés sóval, borssal majdnem teljesen készre sütögetjük.
  2. A szintén kisebb darabokra vágott brokkolit (én ehhez nem használok fagyasztottat) az aprított fokhagymával, kevés sóval olivaolajon párolni kezdjük, s pár perc múlva egy kevés vizet hozzáöntve még éppen roppanósra készítjük.
  3. A felkarikázott újhagymát egy serpenyőben hirtelen átfuttatjuk kevés olivaolajon.
  4. Ezek mellett a mozzarella sajtot, valamint a szárított paradicsomot is kis kockákra vágjuk, s egy nagyobb edénybe borítjuk. Ehhez keverjük majd hozzá az elkészült húst (már a lestyánlevelek nélkül), brokkolit, újhagymát és a széttépkedett bazsalikomleveleket. Egy utolsó kóstolás, hogy a só, a bors elegendő-e.. ..
  5. A tűzálló tál alját nagyon vékonyan megkenjük olivaolajjal, majd a száraz cannelloni tésztákat alaposan megtöltögetjük az előbb elkészített töltelékkel (ha lazán töltjük,akkor még jobban összeesnek sülés alatt a tészták, mint az enyém.. valószínűleg én is tölthettem volna beléjük többet is) és szorosan egymás mellé helyezzük a tálba.
  6. Ezek után a tejszínhez hozzáöntünk még egy dl vizet vagy tejet, valamint egy kis sót, borsot és rázúdítjuk a töltött tésztákra. Végül rászórjuk a reszelt sajtot, s alufóliával lefedve a sütőbe helyezzük kb. fél órára. Fél óra elteltével levéve a fóliát teszteljük a tészta puhaságát, s ha megfelelő, akkor fólia nélkül visszadugjuk még egy kicsit, hadd piruljon a teteje.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 21443
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 19.

Ajánló

Még melegen, illatosan, társaságban :o)     Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brokkolis-csirkés cannelloni
Flikflak 30 recept

Egyszer elképzeltem ezt a tésztát hosszú zöld zöldbabbal, hosszú vékony szálakra (juliennre) szelt répával, kaporral és sajttal töltve.. Akkor nem találtam sehol ilyen tésztát, így született a zöldbabos lasagne, pedig szerintem igazán dekoratív lehet.. S most, hogy végre lett ilyen tésztám, hogy is készíthettem volna ugyanúgy el, mint anno a lasagne-t???? Az én edényembe egyébként 15 db tészta fért. A töltelékből maradt is még valamennyi - - > simán elnassolható dózis :o))) A tészták mennyisége még a tejszín esetében is fontos lehet, ugyanis a tésztákat be kell fednie az elborító folyadéknak, hogy meg tudjanak főni. Így célszerű a tűzállótálad még szárazon megpakolni a tésztákkal (egy rétegben) mielőtt nekilátnál a műveletnek, hogy szükséges-e a mennyiségek módosítása.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...