Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás cannelloni

Gombás cannelloni
Gombás cannelloni
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokáig nem szerettem a gombát, de mióta ismerem ezt a receptet, imádom!


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelékhez vöröshagymát megpucoljuk, feldaraboljuk. A gombát tisztítjuk, apróra vágjuk.
  2. A vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, hozzáadunk egy tk őrölt pirospaprikát, a feldarabolt gombát, egy csipet sót, valamint 1 dl vizet.
  3. Kb. 20 perc alatt megfőzzük, de fontos, hogy kevés levet hagyjunk rajta.
  4. Két db zsemlét hideg vízben áztatunk kb. 3 percig, majd jól kinyomkodva a pörkölthöz adjuk.
  5. A petrezselyem zöldjét apróra daraboljuk, és szintén a pörkölthöz keverjük.
  6. Hagyjuk állni kb. 15 percet, amíg kézmelegre hűl. Botmixerrel lehet még keverni rajta egyet, hogy krémesebb legyen az állaga, de nem szükséges.
  7. A sajtmártáshoz 6 dkg vajat megolvasztunk egy lábasban, meghintjük 3 ek liszttel, összekeverjük, majd hozzáadunk 6 dl tejet, valamint egy csipet sót. Folyamatos keverés mellett felforraljuk.
  8. Lereszeljük a sajtot, a mártáshoz adjuk, majd folyamatosan keverve még pár percig főzzük.
  9. Egy tepsit kivajazunk, az aljára öntjük a mártás harmadát.
  10. A száraz cannelloni tésztákba beledugdozzuk a tölteléket, majd a mártásra fektetjük (a fotó ekkor készült).
  11. Ha az összes tésztát megtöltöttük, és a tepsire helyeztük, leöntjük őket a maradék mártással.
  12. Előmelegített sütőben sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 20 625
elküldve: 7
receptkönyvben: 170
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

VegAnya

Mióta szakács: 2010.12.16.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás tészta sajtmártással, csiperkegombás cannelloni tepsiben sütve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

visnyoo
visnyoo Sat, 2011-06-04 20:02

Kedves Marta!
Épp most fejeztem be a gomba párolását a töltött csirkéhez.. 60 dkg-ot pároltam, ott áltam mellette és valóban kb. 20 perc alatt sült vissza "zsírjára" (olajjal főzök), amit én nem tennék hozzá, az az 1 dl víz, mert amúgy is rengeteg vizet ereszt, az is igaz, ha veganya tett bele pirospaprikát, akkor szükséges a víz, mert a paprika csak zsiradékban oldódik, engedi ki a szinét, ízét, de azonnal ég is, tehát muszáj pici vizet is tenni bele.
Nekem tetszik a recept, kipróbálom biztosan:-) szivesen tanulok új reciket, függetlenül attól, hogy 35 éve főzök már nap mint nap:-))
Zsuzsa

veganya
VegAnya / veganya Sun, 2011-02-20 17:52

Kedves Marta Happee! Ez szerintem ízlés kérdése, de nyilván úgy módosítasz a recepten, ahogyan neked tetszik! :) Szép napot, VegAnya

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-02-13 18:03

Nem erte miert kell a gombat 20 percig parolni,mikor az ot perc alatt kesz.

724
csiperkegomba 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
0.5 teáskanál
víz 1 dl
zsemle 2 db
petrezselyem 1 csokor
vaj 6 dkg
finomliszt 3 evőkanál
tej 6 dl
sajt 25 dkg
cannelloni 12 db