Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brassói rakott káposzta ahogy Gonoszka készíti

Brassói rakott káposzta ahogy Gonoszka készíti
Brassói rakott káposzta ahogy Gonoszka készíti
95 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt a hétvégi ebédünk. Nagyon finom, de kicsit macerás étel. Valamelyik gasztronómiai oldalon láttam ezt a receptet már elég régen, és most jött el az ideje, hogy el is készítsem. A főzési időt azért határoztam meg 30 percben, mert a káposzta puhára párolása alatt a húsok és a rizs is elkészíthető, ha 4 helyen tudunk egyszerre főzni. Ez az idő több, ha csak 2 vagy 3 helyen tudunk egyszerre főzni. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 126 kalória van.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztákat megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük, vagy legyaluljuk. Megsózzuk őket külön-külön, és kb. 1 órát hagyjuk őket, hogy levet engedjenek.
  2. A vöröshagymákat megtisztítjuk. Előveszünk két nagyobb és két közepes lábost. Mindegyikbe beleteszünk 1,5 dkg kókuszzsírt (vagy másfajta zsiradékot). A vöröshagymákat felaprítjuk, és mindegyik lábosba teszünk egy felaprított vöröshagymát.
  3. A két nagyobb lábost tűzre tesszük. Megdinszteljük a hagymákat, és az egyikbe a kicsavart fehérkáposztát, a másikba a kicsavart lilakáposztát tesszük. Mindkettőt borsozzuk (sózni nem sózzuk!), megszórjuk köménymaggal, cukorral és ecettel. Puhára pároljuk kevés víz hozzáadásával.
  4. Közben a húst ledaráljuk, a csirkemájat felcsíkozzuk. Ezt a két közepes lábost is tűzre tesszük. Megdinszteljük a hagymákat. Aztán az egyikre a darált sertéscombot, a másikra a csíkozott csirkemájat tesszük. Sózzuk, borsozzuk őket, és kicsit megpirítjuk. A vége felé megszórjuk őket pirospaprikával, és még kicsit (kb. 1 percet) kevergetve főzzük.
  5. Közben a rizst megmossuk. Felteszünk enyhén sós vizet melegedni, és ha felforrt, akkor beletesszük a megmosott rizst, és megfőzzük. Ha megfőtt a rizs, akkor leszűrjük, leöblítjük, és a felét a darált hússal keverjük össze, a másik felét a pirított csirkemájjal keverjük össze.
  6. A tejfölt kevés sóval összekeverjük. A tepsit a maradék zsiradékkal kikenjük, és megszórjuk zsemlemorzsával.
  7. A megdinsztelt fehérkáposzta felét elosztjuk a tepsibe, ezt vékonyan megtejfölözzük. Erre terítjük a csirkemájas rizst, majd ezt is vékonyan tejföllel megkenjük. Most az egész adag lilakáposzta jön, majd erre is vékonyan tejfölt kenünk. Majd jön a darált húsos réteg, erre megint tejföl, majd a fehérkáposzta másik fele. Erre rákenjük a maradék tejfölt.
  8. Előmelegített, 200 fokos sütőbe toljuk, és kb. 35 perc alatt megsütjük pirosra.
  9. Melegen tálaljuk ezt a nagyon finom egytálételt, tejföllel meglocsolva, friss kenyérrel.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 085
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsos-rizses rakott káposzta, rakott édeskáposzta, csirkemájas-húsos rakott káposzta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

704
káposzta 1 kis db
vöröskáposzta 1 kis db
darált sertéshús 70 dkg
csirkemáj 35 dkg
rizs 30 dkg
vöröshagyma 4 közepes db
tejföl 70 dkg
zsemlemorzsa 4 dkg
kókuszzsír 7.5 dkg
köménymag 0 ízlés szerint
ecet 50 g
cukor 3.7 dkg
fűszerpaprika 2 dkg
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 2 dl