r
Nosalty Logó

Brassói rakott káposzta ahogy Gonoszka készíti

Gonoszka1
Brassói rakott káposzta ahogy Gonoszka készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

711
Kalória
33.4g
Fehérje
58.4g
Szénhidrát
38.7g
Zsír
379.9g
Víz
257.7g
Koleszterin
6.6g
Élelmi rost
15.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 711 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 5690 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1040.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    379.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1673 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1550 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    1360 micro
  • β-crypt
    160 micro
  • Likopin
    36 micro
  • Lut-zea
    809 micro
Összesen 711 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    267.4 g

Zsír

  • Összesen
    309.4 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    2062 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8321.3 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    420 mg
  • Kálcium
    1595 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    621 mg
  • Foszfor
    3966 mg
  • Nátrium
    1612 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    467.5 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

Víz

  • Összesen
    3039.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13381 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    62 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    727 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    744 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3284 micro
  • Kolin:
    1527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12397 micro
  • α-karotin
    342 micro
  • β-karotin
    10880 micro
  • β-crypt
    1283 micro
  • Likopin
    290 micro
  • Lut-zea
    6472 micro
Összesen 5690 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 126 kcal

Elkészítés

  1. A káposztákat megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük, vagy legyaluljuk. Megsózzuk őket külön-külön, és kb. 1 órát hagyjuk őket, hogy levet engedjenek.
  2. A vöröshagymákat megtisztítjuk. Előveszünk két nagyobb és két közepes lábost. Mindegyikbe beleteszünk 1,5 dkg kókuszzsírt (vagy másfajta zsiradékot). A vöröshagymákat felaprítjuk, és mindegyik lábosba teszünk egy felaprított vöröshagymát.
  3. A két nagyobb lábost tűzre tesszük. Megdinszteljük a hagymákat, és az egyikbe a kicsavart fehérkáposztát, a másikba a kicsavart lilakáposztát tesszük. Mindkettőt borsozzuk (sózni nem sózzuk!), megszórjuk köménymaggal, cukorral és ecettel. Puhára pároljuk kevés víz hozzáadásával.
  4. Közben a húst ledaráljuk, a csirkemájat felcsíkozzuk. Ezt a két közepes lábost is tűzre tesszük. Megdinszteljük a hagymákat. Aztán az egyikre a darált sertéscombot, a másikra a csíkozott csirkemájat tesszük. Sózzuk, borsozzuk őket, és kicsit megpirítjuk. A vége felé megszórjuk őket pirospaprikával, és még kicsit (kb. 1 percet) kevergetve főzzük.
  5. Közben a rizst megmossuk. Felteszünk enyhén sós vizet melegedni, és ha felforrt, akkor beletesszük a megmosott rizst, és megfőzzük. Ha megfőtt a rizs, akkor leszűrjük, leöblítjük, és a felét a darált hússal keverjük össze, a másik felét a pirított csirkemájjal keverjük össze.
  6. A tejfölt kevés sóval összekeverjük. A tepsit a maradék zsiradékkal kikenjük, és megszórjuk zsemlemorzsával.
  7. A megdinsztelt fehérkáposzta felét elosztjuk a tepsibe, ezt vékonyan megtejfölözzük. Erre terítjük a csirkemájas rizst, majd ezt is vékonyan tejföllel megkenjük. Most az egész adag lilakáposzta jön, majd erre is vékonyan tejfölt kenünk. Majd jön a darált húsos réteg, erre megint tejföl, majd a fehérkáposzta másik fele. Erre rákenjük a maradék tejfölt.
  8. Előmelegített, 200 fokos sütőbe toljuk, és kb. 35 perc alatt megsütjük pirosra.
  9. Melegen tálaljuk ezt a nagyon finom egytálételt, tejföllel meglocsolva, friss kenyérrel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x30

Ez volt a hétvégi ebédünk. Nagyon finom, de kicsit macerás étel. Valamelyik gasztronómiai oldalon láttam ezt a receptet már elég régen, és most jött el az ideje, hogy el is készítsem. A főzési időt azért határoztam meg 30 percben, mert a káposzta puhára párolása alatt a húsok és a rizs is elkészíthető, ha 4 helyen tudunk egyszerre főzni. Ez az idő több, ha csak 2 vagy 3 helyen tudunk egyszerre főzni. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 126 kalória van.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek