r
Nosalty Logó

Kolozsvári rakott káposzta Iluskától

Iluska
Kolozsvári rakott káposzta Iluskától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

880
Kalória
35.8g
Fehérje
53.3g
Szénhidrát
57.6g
Zsír
357.2g
Víz
251.5g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
6.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 880 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3519 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2102.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    1314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    357.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    642 micro
Összesen 880 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.3 g

Zsír

  • Összesen
    230.3 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1006 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8410.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    697 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1878 mg
  • Nátrium
    5254 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    213.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1429 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    545 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    739 micro
  • Kolin:
    808 mg
  • Retinol - A vitamin:
    530 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2568 micro
Összesen 3519 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

  1. A káposztát 1 ek zsírban megdinszteljük néha megkavarva és pici vizet aláöntözve.
  2. A rizst hideg, bő, sós vízben az egy ek olajjal lassú tűzön megfőzzük. Ha megfőtt, hideg vízzel leöblítjük, majd lecsöpögtetjük.
  3. A 2 ek zsírban az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, fűszerpaprikával meghintjük, tehetünk bele 1 ek ízesített paradicsompürét,majd a darált húst hozzákeverjük. Sózzuk,borsozzuk, bazsalikommal, kakukkfűvel, borsikafűvel, házi ételízesítővel, a tört fokhagymával ízesítjük. Készre pároljuk.
  4. A rizst és a kész darált húst összeöntjük.
  5. Egy tűzálló tálat zsírral kikenünk, a fele káposztát beleterítjük. Majd a rizses húst ráöntjük. A maradék káposztával befedjük, és végül a tojással elkevert tejföllel megöntözzük. Tetejét kevés fűszerrel meghintjük.
  6. 200 fokon fél óráig sütjük. Ha megfelelő hőmérsékletűre hűlt, akkor tálaljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Sokan úgy gondolják, sokáig tart a rakott káposzta elkészítése, pedig egyszerre oda lehet tenni minden hozzávalót, megpárolni, főzni. Ha megfelelő ízesítésű lesz, a végeredmény egy finom, laktató étel... Én saját káposztámból készítem (Hordós káposzta Iluskától), ami tutira finom!! A tejfölös tojásból, én közé is szoktam tenni, így szaftosabb lesz.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek