Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brassói rakott káposzta

Brassói rakott káposzta
Brassói rakott káposzta
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mint a rakott ételek feltétlen híve, ezt az édeskáposztás receptet is ki kellett próbálnom. Elég sok edényt elhasználtam főzés közben, de a család szerint megérte!

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Mi jól megtejfölözve fogyasztottuk. Aki nem szereti a csirkemájat ki is hagyhatja, vagy cserélje jóféle kolbászra!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egyik felaprított hagymát az olajban megpirítjuk a vékony laskára vágott fehérkáposztával, beleszórjuk a köményt, sózzuk és puhára pároljuk (félidőben vékonyan beleszeleteljük a meghámozott almát).
  2. Ugyanígy járunk el a lilakáposztával egy másik edényben, de ahhoz sót és kevés cukrot teszünk pároláskor.
  3. Olajon megpirítjuk a harmadik fej apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a darált húst, a pirosparikát és pörköltalapként megfőzzük.
  4. A rizst olajon megfuttatjuk a felkockázott szalonnával, majd ugyanannyi alapleves vízben (leveskockával ízesített vízben) megfőzzük, vagy párolóban megpároljuk.
  5. Ha szeretjük: az apróra vágott, olajon megpirított májat a kész rizshez keverjük.
  6. Egy kimargarinozott tepsibe tesszük a rétegeket: fehérkáposzta fele, rizs, majd hús és lilakáposzta, ismét rizs, hús, majd a fehérkáposzta másik fele.
  7. A tojást kikeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, és leöntjük a rakottast.
  8. Forró sütőben 50 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 41 395
elküldve: 22
receptkönyvben: 354
elkészítve: 16/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Redy

Mióta szakács: 2009.12.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: ősz
mikor: ebéd
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott káposzta, húsos-rizses rakott káposzta, rakott édeskáposzta

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cicamica1
cicamica1 Thu, 2014-10-02 11:04

Most készítem, isteni finomnak tűnik már a kezdeti összeállításnál is!

terranova56
terranova56 Mon, 2014-09-29 15:03

Nagyon jó a recept, de ez a hó végi spórolósak közt van és szerintem nem éppen az, azért gratulálok, a fotó is nagyon jó

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2013-09-24 09:24

Nagyon finom lett, azóta már többször készült és még fog....jó laktató étel. :)
Szép napot!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-10-07 15:16

Mesés lett a második fogásunk a mai ebédnél! :-o
Köszönöm szépen.
Mivel itt a tél, tuti biztos, hogy e kettős káposzta alkotás meg fog ismétlődni! :-O
Szép vasárnap délutánt kívánok!
Éva-Anyóca

Torma
Torma / Torma Thu, 2012-10-04 00:43

Ki kell probalnom, olyan jol néz ki! Meg imadom a káposztát. Ebben sok egészséges extra is van; ügyes!!!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-10-03 21:23

Jaj de jó ötlet, köszönöm.:-O

Tegnap vettem lilakáposztát, és fejes káposztát,(fehérkáposztát),.....aztán kérdeztem magamtól, hogy miért, mit fogok csinálni belőlük ???
Na, most már tudom, köszönöm, majd beszámolok, hogy sikerült ,nagyon guszta, köszönöm!
Szép estét, és holnapra kellemes napot kívánok!
Éva-Anyóca

743
káposzta 80 dkg
alma 2 kis db
vöröskáposzta 40 dkg
vöröshagyma 3 kis fej
napraforgó olaj 6 ek
darált sertéshús 50 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
csirkemáj 20 dkg
rizs 15 dkg
tojás 1 db
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
köménymag 0.5 kávéskanál