Brassói a la Pohner Ádám
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
167g burgonya96 kcal
-
167g sertés szűzpecsenye182 kcal
-
20g fokhagyma27 kcal
-
117g alaplé8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
3g snidling1 kcal
-
5g vaj33 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
Összesen
506
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g burgonya289 kcal
-
500g sertés szűzpecsenye545 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
350g alaplé25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
-
9g snidling3 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
1519
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
33.6g burgonya19 kcal
-
33.6g sertés szűzpecsenye37 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
23.6g alaplé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
3g sertészsír27 kcal
-
0.6g snidling0 kcal
-
0.9g vaj7 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
Összesen
102
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.8 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1187.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 513 mg
-
Nátrium 473 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 239.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
506
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.3 g
Zsír
-
Összesen 75.9 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 398 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3563.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 163 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 239 mg
-
Foszfor 1540 mg
-
Nátrium 1419 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 719.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 487 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 264 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
1519
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 239.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
102
kcal
Hozzávalók
-
1 fej fokhagyma
-
3.5 dl alaplé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
3 ek sertészsír
-
1 ek vaj
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
- A fokhagymát gerezdekre szedjük, megpucoljuk.
- A krumplit meghámozzuk, és vékony, egyenlő szélességű korongokra vágjuk. Egy tepsit kikenünk zsírral, és ráhelyezzük őket úgy, hogy ne fedjék egymást. A krumplik végeit féretesszük.
- Sütőbe tesszük, és 180 fokon 30-40 perc alatt roppanósra sütjük.
- Addig a fokhagymákat és a krumplik végeit beletesszük az alaplébe, és egy kisebb lábosban összeforraljuk. Attól függően, hogy az alaplevünk mennyire fűszeres, sózzuk és borsozzuk.
- Amíg az alaplé a fokhagymával fő, egy nagyobb serpenyőben összehevítjük az olajat és a vajat, majd nagy lángon kb. 5-7 perc alatt körbepirítjuk a szüzet. Ha megnyomkodjuk, még bőven puhának kell lennie - innen tudjuk, hogy a belseje még nem sült át. Sózzuk, borsozzuk előtte, ízlés szerint.
- Ha a krumpli majdnem kész, a szüzet egy kis tepsibe tesszük (vagy, ha a serpenyőnket sütőbe is lehet tenni, akkor abba hagyjuk) és kb. 7-10 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt hústű nyomán nem jön ki semmilyen véres lé, de még puha. Kb. 10 percig pihentetjük deszkán.
- Az alaplébe beletesszük a paprikát, elkeverjük, és a krumplival-fokhagymával együtt összeturmixoljuk. A végén belekeverjük a snidlinget.
- A krumplikat tányérra szedjük, a húst keresztben ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és ráültetjük. Igazságosan elosztjuk rajta a szószt, és azonnal fogyasztjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7813
- Feltöltés dátuma: 2016. március 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
A brassói egy újragondolt változata Pohner Ádámtól. Nekem nagyon bejött...