r
Nosalty Logó

Brassói a la Pohner Ádám

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Brassói a la Pohner Ádám
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 506 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1519 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1187.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 506 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    75.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3563.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1540 mg
  • Nátrium
    1419 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    719.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 1519 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát gerezdekre szedjük, megpucoljuk.
  2. A krumplit meghámozzuk, és vékony, egyenlő szélességű korongokra vágjuk. Egy tepsit kikenünk zsírral, és ráhelyezzük őket úgy, hogy ne fedjék egymást. A krumplik végeit féretesszük.
  3. Sütőbe tesszük, és 180 fokon 30-40 perc alatt roppanósra sütjük.
  4. Addig a fokhagymákat és a krumplik végeit beletesszük az alaplébe, és egy kisebb lábosban összeforraljuk. Attól függően, hogy az alaplevünk mennyire fűszeres, sózzuk és borsozzuk.
  5. Amíg az alaplé a fokhagymával fő, egy nagyobb serpenyőben összehevítjük az olajat és a vajat, majd nagy lángon kb. 5-7 perc alatt körbepirítjuk a szüzet. Ha megnyomkodjuk, még bőven puhának kell lennie - innen tudjuk, hogy a belseje még nem sült át. Sózzuk, borsozzuk előtte, ízlés szerint.
  6. Ha a krumpli majdnem kész, a szüzet egy kis tepsibe tesszük (vagy, ha a serpenyőnket sütőbe is lehet tenni, akkor abba hagyjuk) és kb. 7-10 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt hústű nyomán nem jön ki semmilyen véres lé, de még puha. Kb. 10 percig pihentetjük deszkán.
  7. Az alaplébe beletesszük a paprikát, elkeverjük, és a krumplival-fokhagymával együtt összeturmixoljuk. A végén belekeverjük a snidlinget.
  8. A krumplikat tányérra szedjük, a húst keresztben ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és ráültetjük. Igazságosan elosztjuk rajta a szószt, és azonnal fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7813
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A brassói egy újragondolt változata Pohner Ádámtól. Nekem nagyon bejött...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...