Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brassói szalonnával

Brassói szalonnával
Brassói szalonnával
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyámtól tanultam ezt a receptet, egyszerűen isteni íze van :D imádom... a Húgomról és páromról nem is beszélve :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felcsíkozzuk, a vöröshagymát, a fokhagymát, a paprikát, a paradicsomot megtisztítjuk, és felaprítjuk. A szalonnát apró kis kockára felkockázzuk.
  2. A hagymát megdinszteljük egy kis zsíron, rádobjuk a fokhagymát kicsit később (hogy ne legyen keserű), és üvegesre dinszteljük őket. Ezután beledobjuk a paprikát-paradicsomot, és együtt pirítjuk pár percig.
  3. Majd a húst hozzáadjuk, és fehéredésig pirítjuk ezt is, fűszerezzük ízlés szerint (ha szükséges, öntünk alá egy kis vizet), és puhára főzzük.
  4. Megnézzük a hús megpuhult-e, és amikor már úgy gondoljuk, hogy kellőképpen puha, a szalonnát zsírjára sütjük, és még forrón a húsra öntjük a zsiradékkal együtt. Jól elkeverjük, és 2-3 percig főzzük még tovább.
  5. Kockára vágott sült krumplival tálaljuk.
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 588
elküldve: 1
receptkönyvben: 13
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

nikuszbaby

Mióta szakács: 2013.12.15.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

brassói aprópecsenye, sertéshúsos brassói, szalonnás brassói

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

767
sertéscomb 1 kg
vöröshagyma 1 nagy db
paprika 1 db
paradicsom 2 közepes db
füstölt szalonna 15 dkg
ételízesítő 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
fokhagyma 4 gerezd
sertészsír 1 ek