Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirospaprikás brassói aprópecsenye

Pirospaprikás brassói aprópecsenye
Pirospaprikás brassói aprópecsenye
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fiam a kollégiumban azt az ételt is elunta, amit itthon szeretett. Egyetlen étel volt, ami nagyon ízlett neki, ez volt az. Pirospaprikás brassói pecsenyét emlegetett, nem is tudom, hány szakácskönyvben kerestem, mire erre a változatra rátaláltam. Háziasszonyok kézikönyve. Idegenforgalmi propaganda és kiadóvállalat 1987-es kiadása. Azóta nálunk ilyen a brassói.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst csíkokra vágjuk és az olajon pirosra sütjük.
  2. Az erőleves kockát csészényi vízben felfőzzük, és a húsra öntjük.
  3. Hozzáadjuk a majoránnát, a borsot, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát és lefedve puhára pároljuk, a levét elfőzzük.
  4. Amíg ez puhul, meghámozzuk és kockára vágjuk a burgonyát és bő, forró olajban pirosra sütjük.
  5. Amikor kész összekeverjük az elkészült hússal.
     
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 26 802
elküldve: 7
receptkönyvben: 229
elkészítve: 14/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyinyinagyi

Mióta szakács: 2011.10.01.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

brassói, fűszerpaprikás brassói, brassói aprópecsenye

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

peekaboo
Peekaboo / peekaboo Sun, 2013-01-20 15:55

Szia!
...már másodjára, vagy harmadjára csináltam meg :)
imádjuk!
Köszi a receptet!

620
sertéslapocka 60 dkg
napraforgó olaj 2 ek
leveskocka 2 db
majoranna 1 tk
fokhagyma 4 gerezd
fűszerpaprika 1 kk
bors 1 késhegynyi
burgonya 1 kg
napraforgó olaj 2 dl