r
Nosalty Logó

Pirospaprikás brassói aprópecsenye

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Nyinyinagyi
Pirospaprikás brassói aprópecsenye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 620 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3724 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 206 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    955.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 620 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.1 g

Zsír

  • Összesen
    299.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5735.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1539 mg
  • Nátrium
    3498 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    984.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    78 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    420 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 3724 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 206 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst csíkokra vágjuk és az olajon pirosra sütjük.
  2. Az erőleves kockát csészényi vízben felfőzzük, és a húsra öntjük.
  3. Hozzáadjuk a majoránnát, a borsot, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát és lefedve puhára pároljuk, a levét elfőzzük.
  4. Amíg ez puhul, meghámozzuk és kockára vágjuk a burgonyát és bő, forró olajban pirosra sütjük.
  5. Amikor kész összekeverjük az elkészült hússal.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 27983
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pirospaprikás brassói aprópecsenye
Nyinyinagyi 31 recept

A fiam a kollégiumban azt az ételt is elunta, amit itthon szeretett. Egyetlen étel volt, ami nagyon ízlett neki, ez volt az. Pirospaprikás brassói pecsenyét emlegetett, nem is tudom, hány szakácskönyvben kerestem, mire erre a változatra rátaláltam. Háziasszonyok kézikönyve. Idegenforgalmi propaganda és kiadóvállalat 1987-es kiadása. Azóta nálunk ilyen a brassói.

Hozzászólások

Peekaboo

Szia! ...már másodjára, vagy harmadjára csináltam meg :) imádjuk! Köszi a receptet!

Nyinyinagyi

Nagyon örülök neki, jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?