r
Nosalty Logó

Borsókrémleves mentával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Borsókrémleves mentával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 358 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1430 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1521.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    1037 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1473 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4759 micro
Összesen 358 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    79.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6087.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    1070 mg
  • Nátrium
    4150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    803 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    721 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    316 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    932 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    534 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    5892 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19036 micro
Összesen 1430 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    876 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont tetszés szerint nagyobb darabokra vágjuk, majd 1 evőkanál olajon kisütjük, kiszedjük egy tányérra.
  2. A maradék zsiradékhoz adunk még egy evőkanál olajat, rátesszük a vékonyra szeletelt pórét, sózzuk, majd kevergetve megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a zöldborsót, fűszerezzük: sóval, borssal, cukorral és chilivel.
  3. Felöntjük az alaplével, majd a forrástól számítva kb. három percig főzzük, a hőt elzárjuk alatta, beletesszük az aprított kétféle zöldfűszert, majd egy turmixgében simára dolgozzuk.
  4. Végül visszaöntjük a fazékba, és egy kézi habverővel belekeverjük a tejszínt, ha szükséges, után ízesítjük, felforraljuk, és kész. (A leves sűrűségét ízlés szerint állítjuk be, én nem szeretem, ha olyan sűrű, mint egy mártás.) A baconnel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1766
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borsókrémleves mentával
Katharosz 499 recept

Ismét a tavasz jegyében egy finom leves, akár egy ünnepi menübe is beilleszthető, biztos a siker.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk