r
Nosalty Logó

Fehérboros-sajtos medvehagyma-krémleves

Hobbychef
Fehérboros-sajtos medvehagyma-krémleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

405
Kalória
12.5g
Fehérje
37.4g
Szénhidrát
20g
Zsír
253.6g
Víz
63.3g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
7.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 405 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 809 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1614.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    951 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    253.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    571 micro
Összesen 405 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3229.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    654 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    1901 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    507.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    758 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1142 micro
Összesen 809 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit héjában félig megfőzzük.
  2. Közben a vöröshagymát, a fokhagymát, a medvehagyma szárát aprítjuk, a pórét és az újhagymát karikára vágjuk, a medvehagyma leveleket szeleteljük. A sajtot kockára vágjuk.
  3. Egy fazékban vajon megpirítjuk a hagymákat, beletesszük a kockára vágott krumplit, adunk hozzá vizet, és fűszerezzük. Beletesszük a medvehagymát is, rövid ideig főzzük, öntünk bele főzőtejszínt meg bort.
  4. A levest botmixerrel pépesítjük, de úgy, hogy darabos részek is maradjanak, majd egyet rottyantunk rajta.
  5. Tálaláskor merünk a tányérba a levesből, teszünk bele kockára vágott sajtot, szeletelt medvehagymát, díszítjük medvehagymavirággal, és locsolunk rá tejszínt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Ez a leves a kertünkből került az asztalomra. Nagyon tartalmas, akár egytálnak is megfelel.

További receptek

Lengyel sárgaborsóleves

A sárgaborsóleves nálunk talán kevésbé ismert - mi inkább főzeléknek készítjük -, de Lengyelországban régóta népszerű fogás, mivel nagyon tápláló, ugyanakkor olcsó - éppen ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...