r
Nosalty Logó

Kukoricakrémleves parmezánnal és chilivel

dnbsoldiers
Kukoricakrémleves parmezánnal és chilivel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A díszítéshez

345
Kalória
13.1g
Fehérje
37.5g
Szénhidrát
16.6g
Zsír
239.1g
Víz
34.3g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
12.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A díszítéshez

Összesen 345 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A díszítéshez

Összesen 1382 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A díszítéshez

Összesen 44 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1699.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    1102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    239.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    518 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1682 micro
Összesen 345 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6796.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    862 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    1151 mg
  • Nátrium
    4406 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    150.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    956.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    588 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    2072 micro
  • β-crypt
    621 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6726 micro
Összesen 1382 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 44 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A vajon üvegesre pirítjuk a finomra aprított hagymát, újhagymát és szárzellert.
  2. Hozzáadjuk a rozmaring ágat és az egyenletesre darabolt burgonyát. Felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Fedő alatt kb. 10 percig főzzük, amíg a krumpli félig megpuhul.
  4. A kukorica csövéről éles késsel lefejtjük a szemeket, a lábasba tesszük. 10 percig főzzük.
  5. Robotgépben pürésítjük, majd egy szűrőn átpasszírozzuk.
  6. Hozzáadjuk a tejszínt és a reszelt parmezánt.
  7. Közvetlenül tálalás előtt hajszálvékonyra szeletelt sonkát kevés olajon ropogósra sütünk, konyhai papírtörlőn leitatjuk.
  8. Tálaljuk sonkachips-szel és a levesre szórt erős paprikával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Egyszer az egyik nagynevű budai étteremben ettem egy adag kukoricakrémlevest. Olyan tökéletes volt, hogy azóta keresem az elkészítési módját. Sajnos még nem sikerült elérnem azt a szintet, de ez a recept már közel jár hozzá.

További receptek

Lengyel sárgaborsóleves

A sárgaborsóleves nálunk talán kevésbé ismert - mi inkább főzeléknek készítjük -, de Lengyelországban régóta népszerű fogás, mivel nagyon tápláló, ugyanakkor olcsó - éppen ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...