r
Nosalty Logó

Borscs ahogy La fée de cuisine készíti

La fée de cuisine
Borscs ahogy La fée de cuisine készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

306
Kalória
12.2g
Fehérje
36.4g
Szénhidrát
13.8g
Zsír
750.8g
Víz
33g
Koleszterin
10.5g
Élelmi rost
17.4g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 306 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1828 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 32 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1155.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    750.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1337 micro
  • β-karotin
    3241 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2214 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 306 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    73.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6930.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1609 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    467 mg
  • Foszfor
    1385 mg
  • Nátrium
    3330 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    218.5 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

Víz

  • Összesen
    4504.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2195 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    639 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    982 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1264 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    8025 micro
  • β-karotin
    19446 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13281 micro
  • Lut-zea
    1232 micro
Összesen 1828 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    80.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    144 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    238 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 32 kcal

Elkészítés

  1. A virsliket felkarikázzuk, és egy serpenyőben jól megpirítjuk.
  2. Egy leveses fazékba két liter vizet forralunk fel, és ebbe tesszük bele a virsliket és a feldarabolt céklát. Fedővel lefedve újra felforraljuk. Közben feldaraboljuk a répákat és a krumplit, majd a leveshez adjuk. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Majd hozzáadjuk a felszeletelt káposztát és a felkockázott paradicsomot.
  3. Egy serpenyőben olajat melegítünk, amin megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, ezt felöntjük a paradicsomlével és egy kevés vízzel. Ezt összekeverjük, és a leveshez öntjük. Jól összekeverjük, majd fedővel letakarjuk, és lekapcsoljuk a gázt.
  4. 5 percig állni hagyjuk, majd sóval és borssal ízesítjük, valamint hozzáadjuk a cukrot.
  5. Tejföllel kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 60 p

A Borscs főként a szláv országokban népszerű, szinte minden területen más az elkészítési módja. Én a testvérem kérésére készítettem el.

További receptek

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek