r
Nosalty Logó

Borkrémes-csokis gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Borkrémes-csokis gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gyümölcskrémhez

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 539 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gyümölcskrémhez

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 3228 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gyümölcskrémhez

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 174 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 539 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    165.3 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3505.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    1031 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1402 mg
  • Nátrium
    821 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.5 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1048.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    789 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    766 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    921 micro
Összesen 3228 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

A gyümölcskrémhez

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Elkészítés

A gyümölcskrémhez

  1. A piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük.
  2. Beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és az olajat.
  3. Egy nagyobb kerek tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a tésztát, és megsütjük.
  4. Közben a gyümölcsöket nagyobb cikkekre vágjuk, leöntjük annyi édes fehérborral, amennyi épp csak ellepi, és ízlés szerint cukorral édesítjük.
  5. Citromlével, citromhéjjal, egy darabka fahéjjal és néhány szegfűszeggel fűszerezve megpároljuk.
  6. A gyümölcsöket kiszedjük a lábasból, kiszűrjük belőle a fűszereket, a levét beforraljuk. Kb. 2 dl legyen!
  7. A tejszínben elkeverjük a pudingport, a beforralt boros léhez öntjük, és sűrűre főzzük. A megsült piskótára öntjük.
  8. Kirakjuk a gyümölcsökkel, és a hűtőbe tesszük.
  9. A csokit megolvasztjuk egy kevés olajjal, és rácsorgatjuk a gyümölcsök tetejére. (Előtte egy konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. Nem lehet szép egyenletesen bevonni.)
  10. Olvasztott fehér csokiban megforgatjuk a fekete szőlőszemeket, és ezzel díszítjük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2557
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Inni nem szeretem a bort, de édességekben, krémekben, sodókban szeretem az ízét. Az alkohol a hosszú főzés miatt elpárolog belőle. Az elkészítéséről további 20 képet itt találhattok.

Hozzávalók

A gyümölcskrémhez

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?