r
Nosalty Logó

Borkrémes-csokis gyümölcstorta

NS
Borkrémes-csokis gyümölcstorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A gyümölcskrémhez

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

539
Kalória
6.3g
Fehérje
67.6g
Szénhidrát
27.5g
Zsír
174.7g
Víz
102.6g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
43.2g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gyümölcskrémhez

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 539 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gyümölcskrémhez

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 3228 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gyümölcskrémhez

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 174 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    174.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 539 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    165.3 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3505.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    1031 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1402 mg
  • Nátrium
    821 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    405.5 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1048.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    789 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    766 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    921 micro
Összesen 3228 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

A gyümölcskrémhez

  1. A piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük.
  2. Beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és az olajat.
  3. Egy nagyobb kerek tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a tésztát, és megsütjük.
  4. Közben a gyümölcsöket nagyobb cikkekre vágjuk, leöntjük annyi édes fehérborral, amennyi épp csak ellepi, és ízlés szerint cukorral édesítjük.
  5. Citromlével, citromhéjjal, egy darabka fahéjjal és néhány szegfűszeggel fűszerezve megpároljuk.
  6. A gyümölcsöket kiszedjük a lábasból, kiszűrjük belőle a fűszereket, a levét beforraljuk. Kb. 2 dl legyen!
  7. A tejszínben elkeverjük a pudingport, a beforralt boros léhez öntjük, és sűrűre főzzük. A megsült piskótára öntjük.
  8. Kirakjuk a gyümölcsökkel, és a hűtőbe tesszük.
  9. A csokit megolvasztjuk egy kevés olajjal, és rácsorgatjuk a gyümölcsök tetejére. (Előtte egy konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. Nem lehet szép egyenletesen bevonni.)
  10. Olvasztott fehér csokiban megforgatjuk a fekete szőlőszemeket, és ezzel díszítjük a tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Inni nem szeretem a bort, de édességekben, krémekben, sodókban szeretem az ízét. Az alkohol a hosszú főzés miatt elpárolog belőle. Az elkészítéséről további 20 képet itt találhattok.

További receptek

Lúdlábtorta rumos meggyel

Ez a nagyszerű és egyedi megjelenésű torta Gerbaud Emil munkáját dicséri. Eredetileg egy cukrászati alapkrémmel, párizsi krémmel, más néven ganache-zsal (ganázzsal) készítette el, ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...