Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borkrémes-csokis gyümölcstorta

Borkrémes-csokis gyümölcstorta
Borkrémes-csokis gyümölcstorta
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Inni nem szeretem a bort, de édességekben, krémekben, sodókban szeretem az ízét. Az alkohol a hosszú főzés miatt elpárolog belőle. Az elkészítéséről további 20 képet itt találhattok.

hozzávalók / 6 adag

A gyümölcskrémhez

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük.
  2. Beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és az olajat.
  3. Egy nagyobb kerek tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a tésztát, és megsütjük.
  4. Közben a gyümölcsöket nagyobb cikkekre vágjuk, leöntjük annyi édes fehérborral, amennyi épp csak ellepi, és ízlés szerint cukorral édesítjük.
  5. Citromlével, citromhéjjal, egy darabka fahéjjal és néhány szegfűszeggel fűszerezve megpároljuk.
  6. A gyümölcsöket kiszedjük a lábasból, kiszűrjük belőle a fűszereket, a levét beforraljuk. Kb. 2 dl legyen!
  7. A tejszínben elkeverjük a pudingport, a beforralt boros léhez öntjük, és sűrűre főzzük. A megsült piskótára öntjük.
  8. Kirakjuk a gyümölcsökkel, és a hűtőbe tesszük.
  9. A csokit megolvasztjuk egy kevés olajjal, és rácsorgatjuk a gyümölcsök tetejére. (Előtte egy konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. Nem lehet szép egyenletesen bevonni.)
  10. Olvasztott fehér csokiban megforgatjuk a fekete szőlőszemeket, és ezzel díszítjük a tortát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 487
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

azila

Mióta szakács: 2011.01.09.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcstorta, borkrémes gyümölcstorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

539
körte 4 kis db
édes fehérbor 1 dl
cukor 2 ek
citrom 1 db
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 1 db
tojás 2 db
cukor 3 púpozott ek
finomliszt 3 púpozott ek
sütőpor 0.5 csomag
napraforgó olaj 0.5 dl
habtejszín 2 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
tejcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál
fehér csokoládé 5 dkg
szőlő 20 dkg