r
Nosalty Logó

Csokoládés banántorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samy
Csokoládés banántorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 839 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5032 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 286 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.3 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 839 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    191.4 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3603.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    750 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    1451 mg
  • Nátrium
    683 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    769.6 g
  • Cukor
    425 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    530.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1340 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1254 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    983 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    680 micro
Összesen 5032 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót.
  2. Egy másik tálba keverjük krémesre a vajat a cukorral, adjuk hozzá a tojást, keverjük el alaposan.
  3. Kissé pépesítsük a banánt, adjuk a masszához a vanília kivonattal együtt, és alaposan dolgozzuk össze, hogy egynemű legyen.
  4. Felváltva kisebb adagokban keverjük hozzá a lisztes keveréket és az írót.
  5. Töltsük a formába a tésztát, és előmelegített sütőben süssük meg.
  6. Tűpróbázzuk, majd ha kész, hagyjuk kihűlni.
  7. A mázhoz vízgőz felett olvasszuk meg a margarint és a csokoládét, majd kenjük be vele a tortát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8584
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 14.

Ajánló

Tipp: Írót házilag is készíthetünk. 2/3 csésze tejhez adjunk 1 evőkanál citromlevet, hagyjuk állni 5 percig, és kész is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig is izgatta a fantáziámat egy csokis banántorta. Amikor ezt megláttam, nem tudtam tovább ellenállni :). Eredeti itt: The Pastry Affair

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!