r
Nosalty Logó

Pavlova-torta savanykás citromcurd-del és gyümölcsökkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Pavlova-torta savanykás citromcurd-del és gyümölcsökkel
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Habcsóktorta

Citromkrém

Tejszínkrém

Összesen 840 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Habcsóktorta

Citromkrém

Tejszínkrém

Összesen 5029 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Habcsóktorta

Citromkrém

Tejszínkrém

Összesen 311 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 840 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    334.5 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1835.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    461.7 g
  • Cukor
    437 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    626.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    310 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    916 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2138 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1118 micro
Összesen 5029 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

Habcsóktorta

Citromkrém

Tejszínkrém

Elkészítés

Habcsóktorta

  1. A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd mikor már félkemény a habunk, hozzáadjuk a cukrot, és egészen addig verjük, amíg sűrű, habcsókállagú masszát kapunk. Ekkorra a cukor is teljesen elolvad. Ezután hozzáadjuk a keményítőt meg az ecetet, de ezeket már csak határozott, gyors mozdulatokkal kavarjuk bele a habba.
  2. Spatula segítségével sütőpapírral bélelt tepsire halmozunk a habból, és tetszőleges formára alakítjuk. Mi szívecskét készítettünk, Valentin-nap alkalmából.
  3. A 130 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük-szárítjuk, légkeverésen 110 fokon.
  4. Miután elkészültek a habcsókok, a sütőt lekapcsoljuk, és résnyire nyitott sütőajtónál hagyjuk kihűlni őket. Akár jó néhány órára is "ottfelejthetjük" őket.

Citromkrém

  1. Keverjük össze a tojássárgáját, a kristálycukrot, a citromhéjat, a citromlevet és a sót egy edényben. Tegyük vízgőzre a tálat, és szilikonos habverővel (a fémtől megkeseredik) addig kevergessük folyamatosan, amíg besűrűsödik (8-10 perc). A hollandi szósz állagához hasonló legyen, és ha belenyúlunk a krémbe, úgymond csípje az ujjunkat.
  2. Vegyük le az edényt a gőzről, és keverjük még pár percig, nehogy tojásrántottát kapjunk. Szűrjük át egy másik tálba, hogy megszabaduljunk az esetleges csomóktól és citromhéjtól.
  3. A hideg vajat 6-8 részre vágjuk, majd a citromkrémhez keverjük. Óvatosan kevergessük, míg a vaj a melegtől szépen megolvad.
  4. Helyezzünk a kész krém tetejére egy darab műanyag fóliát, hogy ne bőrösödjön meg, majd mehet a hűtőbe 1-2 órára. A krém a hűtés során tovább sűrűsödik. Ha kihűlt, a műanyag fólia eltávolítható. Hűtőben legfeljebb egy hétig áll el!
  5. A pavlovára csorgassunk gazdagon a curdből, majd tejszínkrémmel és bogyós gyümölcsökkel tálaljuk.

Tejszínkrém

  1. A mascarponét a tejszínnel jó alaposan kihabosítjuk, és pár csepp vaníliával ízesítjük. (Cukor azért nem kerül bele, mert a curd és a habcsók is irtó édes.)
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 2687
  • Feltöltés dátuma: 2023. február 03.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek
Pavlova-torta savanykás citromcurd-del és gyümölcsökkel
Gerzsenyi Flóra 378 recept

Szemet gyönyörködtető, kívül ropogós, belül lágy és ragacsos habcsóktortát készítettünk, amit hamar össze lehet dobni, ráadásul szuper módja a megmaradt tojásfehérje felhasználásának. A habcsók édességét savanykás citromkrémmel és tejszínhabbal ellensúlyozzuk, végül kedvenc bogyós gyümölcseinkkel díszítjük.

Hozzávalók

Habcsóktorta

Citromkrém

Tejszínkrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek