r
Nosalty Logó

Bolognai vega borda

Receptműves
Bolognai vega borda
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

A vega bordához

  • 80 dkg szója (szelet, génkezelés mentes)
  • 10 dkg finomliszt (teljes kiőrlésű)
  • ízlés szerint (fűszerek a pácléhez: nálam , bors, lestyán, görögszéna, mentes ételízesítő, borsikafű)
1304
Kalória
107.6g
Fehérje
117.9g
Szénhidrát
54g
Zsír
210.5g
Víz
45g
Koleszterin
23.9g
Élelmi rost
9.2g
Cukor
  • 22% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

A vega bordához

Összesen 1304 kcal
  • 22% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

A vega bordához

Összesen 5217 kcal
  • 22% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

A vega bordához

Összesen 223 kcal
  • 22% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    107.6 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3585.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    563 mg
  • Foszfor
    1646 mg
  • Nátrium
    858 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    210.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    525 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3273 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 1304 kcal
  • 22% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    430.3 g

Zsír

  • Összesen
    215.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14340.8 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1690 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    2252 mg
  • Foszfor
    6585 mg
  • Nátrium
    3431 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    471.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    96 mg

Víz

  • Összesen
    841.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1376 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    434 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2100 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    13094 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    69476 micro
  • Lut-zea
    752 micro
Összesen 5217 kcal
  • 22% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    213 micro
  • β-karotin
    562 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2983 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 223 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A szójaszeletet érdemes előző este (de legalább 2 órára) beáztatni páclébe, lehet jó fűszeres, mert a szója szeletnek egyébként semmilyen íze van, illetve nincs. :-)
  2. Áztassuk be a szójagranulátumot (a granulátum 10-15 perc alatt megszívja magát) vízbe.
  3. Tisztítsuk meg a mártáshoz szükséges zöldségeket, a répát és a zellert reszeljük le durvára (tökreszelőn), a vöröshagymát és a fokhagymát szeljük apróra.
  4. Kevés olajon pároljuk üvegesre a hagymát, adjuk hozzá a fokhagymát, a reszelt sárgarépát és zellert, majd egy kis pirítás után a kinyomkodott szójagranulátumot, és öntsük fel a paradicsompürével.
  5. Fűszerezzük a mártást (csipet cukor, kevés só, bors), és fedő alatt főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek.
  6. Amíg fő a mártás, tegyük fel főni a tésztafőző vizet kevés sóval, ha forrásban van, főzzük ki a tésztát fogkeményre.
  7. Nyomkodjuk ki a szójaszeleteket, és panírozzuk be, lisztben megforgatjuk, majd a felütött és felvert tojásban, végül a morzsában (lehet kétszer is, akkor a morzsa után újra forgassuk tojásba, majd ismét morzsába, így még finomabb).
  8. Hevítsünk olajat (nem kell sok, az edény falán mérve 1-1,5 cm elég), és süssük aranybarnára a panírozott szelet mindkét oldalát.
  9. Ha kifőtt a tészta, megfőtt a mártás, és kisült a szelet, tálalhatunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p

Ez a recept egy igazi mix eredménye. :-)

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...