r
Nosalty Logó

Bolognai vega borda

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Bolognai vega borda
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 22% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

A vega bordához

Összesen 1304 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

A vega bordához

Összesen 5217 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

A vega bordához

Összesen 223 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    107.6 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3585.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    563 mg
  • Foszfor
    1646 mg
  • Nátrium
    858 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    525 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3273 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 1304 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    430.3 g

Zsír

  • Összesen
    215.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14340.8 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1690 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    2252 mg
  • Foszfor
    6585 mg
  • Nátrium
    3431 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    471.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    96 mg

VÍZ

  • Összesen
    841.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1376 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    434 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2100 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    13094 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    69476 micro
  • Lut-zea
    752 micro
Összesen 5217 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    213 micro
  • β-karotin
    562 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2983 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 223 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

A vega bordához

  • 80 dkg szója (szelet, génkezelés mentes)
  • 10 dkg finomliszt (teljes kiőrlésű)
  • ízlés szerint (fűszerek a pácléhez: nálam , bors, lestyán, görögszéna, mentes ételízesítő, borsikafű)

Elkészítés

A tésztához

  1. A szójaszeletet érdemes előző este (de legalább 2 órára) beáztatni páclébe, lehet jó fűszeres, mert a szója szeletnek egyébként semmilyen íze van, illetve nincs. :-)
  2. Áztassuk be a szójagranulátumot (a granulátum 10-15 perc alatt megszívja magát) vízbe.
  3. Tisztítsuk meg a mártáshoz szükséges zöldségeket, a répát és a zellert reszeljük le durvára (tökreszelőn), a vöröshagymát és a fokhagymát szeljük apróra.
  4. Kevés olajon pároljuk üvegesre a hagymát, adjuk hozzá a fokhagymát, a reszelt sárgarépát és zellert, majd egy kis pirítás után a kinyomkodott szójagranulátumot, és öntsük fel a paradicsompürével.
  5. Fűszerezzük a mártást (csipet cukor, kevés só, bors), és fedő alatt főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek.
  6. Amíg fő a mártás, tegyük fel főni a tésztafőző vizet kevés sóval, ha forrásban van, főzzük ki a tésztát fogkeményre.
  7. Nyomkodjuk ki a szójaszeleteket, és panírozzuk be, lisztben megforgatjuk, majd a felütött és felvert tojásban, végül a morzsában (lehet kétszer is, akkor a morzsa után újra forgassuk tojásba, majd ismét morzsába, így még finomabb).
  8. Hevítsünk olajat (nem kell sok, az edény falán mérve 1-1,5 cm elég), és süssük aranybarnára a panírozott szelet mindkét oldalát.
  9. Ha kifőtt a tészta, megfőtt a mártás, és kisült a szelet, tálalhatunk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10947
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 06.

Ajánló

Szezonban friss paradicsommal is készíthető a mártás. Rántott szelet nélkül is finom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bolognai vega borda
Receptműves 119 recept

Ez a recept egy igazi mix eredménye. :-)

Hozzászólások

Receptműves

Köszi :-)

Ilke1

Megcsináltam a bolonyai ragut, nagyon jó lett, bár én az ereditihez hasonlóan tettem bele egy csipet fahéjat és csillagánizst. Köszönöm a receptet.

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

A vega bordához

Címlapról ajánljuk

További cikkek