r
Nosalty Logó

Bolognai spagetti 6.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
sasika
Bolognai spagetti 6.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1065 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4256 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 171 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1775.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    814 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    371 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    707 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    2670 micro
  • β-karotin
    6839 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15026 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 1065 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    237.1 g

Zsír

  • Összesen
    133.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7102.7 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    539 mg
  • Kálcium
    1071 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    662 mg
  • Foszfor
    3256 mg
  • Nátrium
    1485 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    503.2 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1484.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2827 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1466 micro
  • Kolin:
    745 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    10680 micro
  • β-karotin
    27357 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    60104 micro
  • Lut-zea
    1002 micro
Összesen 4256 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    428 micro
  • β-karotin
    1097 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2410 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 171 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát, zöldségeket megtisztítjuk és húsdarálón ledaráljuk egy edénybe ( vegyesen az összeset).
  2. Egy megfelelő méretű edénybe olajat forrósítunk.
  3. Ha már jó forró, beletesszük a szalonnát majd a darált marhát és enyhén megsózzuk.
  4. Sűrűn kevergetve lepirítjuk. Akkor jó ha saját levet enged és az már elpárolog.
  5. Ezután beletesszük a darált zöldségeket és tovább pirítjuk, pároljuk.
  6. Ízesítjük még sóval, fűszerezzük borssal, oregánóval, bazsalikommal, 1/2 babérlevéllel.
  7. Így még egy kicsit pirítjuk, majd beletesszük a konzerv paradicsomot és a fokhagymát.
  8. Ezzel is jól lepirítjuk, hogy a paradicsom és a fokhagyma erős íze enyhüljön.
  9. Ezt követően felengedjük húsalaplével (ennek hiányában vízzel), csak éppen hogy ellepje.
  10. Sűrűn kevergetjük és az elfőtt levét folyamatosan pótoljuk.
  11. Amikor félig kész, beletesszük az apró kockára vágott paradicsomot és adunk hozzá kb. 1/2-1 dl vörösbort.
  12. Készre pároljuk, ízlés szerint utánaízesthetünk.
  13. Frissen főtt, jó minőségű spagettivel és reszelt parmezán sajttal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 404
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 68624
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 09.

Ajánló

Ha elkészítettük a bolognai ragut és véletlenül (vagy szándékosan) több lett, nem kell elkeseredni, mert később fel lehet használni egy másik, szintén olasz és nagyon finom ételhez, a lasagne-hoz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
sasika 5 recept

Mivel tanulmányaimat olasz étteremben végeztem és ezt követően is olasz éttermekben dolgoztam, volt alkalmam megismerkedni egy olasz szakáccsal, aki ezt a receptet megmutatta. Kipróbáltam és az óta nem engedek belőle, csak így készítem és fogyasztom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek