Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognai torta Szani konyhájától

Bolognai torta Szani konyhájától
Bolognai torta Szani konyhájától
90 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kislányom bolognai fan, én pedig szeretem a kerek formában készült ételeket, így a bolognait is kipróbáltam benne. Nagyon jól mutat és finom, megéri a rászánt időt!:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összevágjuk kockára a hagymát, a sárgarépát és a zellert. Kevés olajon sóval megdinszteljük, majd beletesszük a paradicsompürét, cukrozzuk, 
  2. Hozzáadjuk a fűszernövényeket és a borsot.
  3. Kevés vizet teszünk hozzá, majd a húst is hozzákeverjük.
  4. A hámozott paradicsomot, melynek a magját is eltávolítottuk, felkockázva hozzáadjuk.
  5. Közben kifőzzük a penne tésztát sós, olajos vízben al dente, azaz ne főzzük túl puhára, és ne kóstoljunk sokat belőle, mert minden darabra szükség lesz! 
  6. Ha kész, leszűrjük, öblítjük!
  7. Közben, ha már elvesztette a hús a nyers színét, és kóstoltuk is a bolognai szószunkat, hogy igényel-e még bármilyen módosítást, el is zárhatjuk.
  8. A tortaformát nagyon kevés(!) olajjal bekenjük, ha van ecset, azzal. Oldalra fordítjuk, és megkezdjük a tészta besorakoztatását, ami egy kis türelmet igényel.
  9. A formát egészen a művelet elvégzéséig oldalt kell tartani, mert ha visszafordítjuk, elborulhat a tészta.
  10. Amikor elkészültünk, alufóliát teszünk, ami legalább a forma oldalának közepéig ér. Erre az ért van szükség, mert a szósz szivároghat a formából.
  11. A tésztára öntjük a szószunkat, rátesszük a sajtot, és betesszük a sütőbe.
  12. Amikor a sajt elolvadt, és szép színt kapott, akkor kész az egész fogásunk.
  13. Kivesszük a sütőből és, ha kicsit hűlt, késsel óvatosan végiglazítjuk a forma szélénél.
  14. A kapcsos forma oldalát kinyitjuk, és úgy lehúzzuk, hogy az alufólia még körbeölelje a bolognainkat, megtartva az esetleg eldűlni készülő tésztákat.
  15. Frissen, bazsalikommal díszítve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 687
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szani konyhája

Mióta szakács: 2012.03.10.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bolognai tortaformában sütve, torta alakú bolognai spagetti, bolognai sütőben sütve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2013-08-27 00:05

bolognai jöhet bármikor, nagyon jó megoldás, köszönöm szépen,még fogom készíteni, a vakáció még vasárnap éjfélig tart,:D - ....legalább még hangulat legyen nyárias, ha már agyban arra fele tendálunk, hogy suli...:)
Éva-Anyóca

Szani78
Szani konyhája / Szani78 Tue, 2013-08-27 13:55

Ha bolognaiból lenne a kerítésünk, az is kevés lenne :D Bár én nem szeretem de így a részem is a kislányomé lehet, aminek örül is :) Bizony még a sulikezdésig lehet kényeztetni őket, aztán nekik is megkezdődik a kemény munka :( Nekünk ez lesz az első évünk :) Szép napot! Szani

838
darált marhahús 0.5 kg
sűrített paradicsom 140 g
sárgarépa 1 kis db
zeller 1 kis db
paradicsom 2 kis db
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
cukor 2 csapott ek
sajt 10 dkg
penne 500 g