Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognai spagetti ahogy Gy.Zsuzsi készíti

Bolognai spagetti ahogy Gy.Zsuzsi készíti
Bolognai spagetti ahogy Gy.Zsuzsi készíti
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kerestem egy finom bolognai spagetti receptet. Mert a porból készült nem egészséges, szerintem :) Így akadtam egy kedves ismerős, Varga Gábor receptjére, melyet rögtön a szívembe zártam, úgyhogy már csak így készítem. Próbáljátok ki, biztos a siker, és nem telik sokkal több időbe!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomóval összetörjük (a közepét távolítsuk el).
  2. Az olajat felhevítjük, a vöröshagymát beletesszük és üvegesre pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd rögtön felöntjük az 50 ml vízzel, összekeverjük.
  4. Hozzáadjuk a húst, majd fehéredésig pirítjuk.
  5. Belekeverjük a fűszereket (só, bors, oregánó, bazsalikom). Összekeverjük, felöntjük a vízzel és fedő alatt készre pároljuk kb. 20-25 perc alatt.
  6. Mikor a hús puha, belekeverjük a paradicsomot, összekeverjük, kicsit összefőzzük.
  7. Megkóstoljuk, ha szükséges cukrozzuk. Nekem kellett bele cukor (kb. 2-3 ek), de ezt mindenki ízlése szerint változtassa.
  8. A spagetti tésztát sós, forrásban levő vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.
  9. Majd egy tányérra halmozunk belőle egy adagot, teszünk rá ízlés szerint 1-2 szedőkanál szószt, majd 1-2 ek. tejfölt, megszórjuk reszelt sajttal és jóízűen elfogyasztjuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 064
elküldve: 1
receptkönyvben: 74
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Gy.Zsuzsi

Mióta szakács: 2012.11.04.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Bolognai spagetti klasszikus, bolognai spagetti, darált húsos paradicsomos spagetti

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gy.Zsuzsi
Gy.Zsuzsi / Gy.Zsuzsi Fri, 2016-09-09 16:45

Kedves kriszga!
1-2 teáskanálnyi kell bele. Javíttatom, eddig észre sem vettem :(
De kóstold miközben főzöd és ízlésének megfeleően fűszeres.
Zsuzsi

kriszga
kriszga Fri, 2016-09-09 16:59

Köszi Zsuzsi :) eddig még én sem vettem észre, pedig már régóta a receptkönyvemben van elmentve :)

terranova56
terranova56 Mon, 2016-06-13 13:20

Ez mérföldekkel jobb mint a zacskós, de egy kis kritika, a képen én makarónit látok, nem spagettit
üdv:Ticcsi

Gy.Zsuzsi
Gy.Zsuzsi / Gy.Zsuzsi Tue, 2016-06-14 08:44

Kedves Ticsi!
Lebuktam. :) Igen én makarónival készítettem el, jobban szeretem a makaróni tésztát, haraphatóbb, de maga a pörkölt az bolognai és a hozzávaló tészta is spagetti lenne igazából. Ezért bolognai spagetti :) Szoktam azzal is készíteni, de pont a fotó készítésekor makarónit főztem hozzá.
Üdv: Zsuzsi

1061
spagetti tészta 50 dkg
trappista sajt 20 dkg
tejföl 450 g
napraforgó olaj 1 dl
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 4 gerezd
víz 50 ml
víz 4 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
oregánó 1 teáskanál
bazsalikom 1 teáskanál
darált sertéshús 1 kg
sűrített paradicsom 220 g
cukor 3 ek