Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognai tésztarakottas (Bolognai tészta 3.)

Bolognai tésztarakottas  (Bolognai tészta 3.)
Bolognai tésztarakottas  (Bolognai tészta 3.)
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Érdemes kipróbálni a poralapokonon lévő recepteket. Mi is így tettünk és az eredmény igen ízletes lett.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A mártáshoz

Az öntethez és a tetejére

ajánlat

Tejföllel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük.
  2. A hagymát apróra vágjuk. Olajon megdinszteljük, majd hozzárakjuk a húst, és fehéredésig piritjuk, aztán kb. 1 dl vízzel felöntjük, puhára pároljuk (~10 perc).
  3. Majd hozzáöntjük a két paradicsom konzervet és összerotyogtatjuk. Ezután mindenki a saját szája íze szerint sózza, fűszerezze. Kicsit összeforraljuk.
  4. A mártást és a tésztát jó alaposan összekeverjük.
  5. Az öntethez a két tojást a tejfölt és a sajtot összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  6. A tepsit kiolajozzuk.
  7. A bolognais pennét a tepsibe (20x33cm) öntjük, majd rátesszük az öntetet és a maradék reszelt sajtot.
  8. Majd a sütőben addig sütjük, míg a sajt el nem kezd pirulni. 

  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 57 652
elküldve: 9
receptkönyvben: 796
elkészítve: 28/39
Facebookon megjelent: -

szakács

animoni

Mióta szakács: 2009.10.17.
21 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

olaszos rakott tészta, olaszos tésztarakottas, darált húsos tésztarakottas

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zana szakács
zana szakács Sat, 2016-05-07 09:00

Addig minden rendben volt amíg nem sütöttem meg. Teljesen kiszáradt, másnap még rosszabb lett. Nem kell megsütni!!!!!!

szevica
szevica Thu, 2014-07-10 00:19

Megcsináltam és nagyon finom lett. Köszönöm a receptet!

beagita
beagita Sat, 2013-03-16 13:29

Szia!
A két közepes paradicsomkonzerv alatt mit értesz? Hámozott paradicsomot, ami 400 g-os? Köszönöm a segítséget előre is!
Bea

Ollocska
Ollocska / Ollocska Thu, 2013-01-24 10:19

Enszerintem a paradicsomhoz nem megy a tejes besamel, aminek amugy nagynagy rajongoja vagyok. Viszont aki szereti, probalja ki melegszendvicsen. Nem fog csalodni.

nita.b
Anita / nita.b Thu, 2011-05-26 17:58

Lasagne-t szerettem volna ma csinálni, de nem volt itthon tészta hozzá. Ráadásul a besamel azon kevés dolgok egyike, amit nem tudok megenni. (ha lasagne-t készítek arra sem szoktam tenni) Így esett a választásom erre a tésztára.
Finom lett, jó recept. :-)

kiccs
kiccs Fri, 2009-11-27 20:32

Sziasztok!
A tetejére - a tojásos-tejfölös-sajtos öntet helyett - besamel mártást ajánlok, s a tetejére sajtot (úgy, mint a lasagne-nál.)
Így lesz tökéletes.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-11-18 10:24

Mi úgy szeretjük, hogy a tejfölbe még belekeverek egy kefirt is, és 2 tojással többet rakok hozzá, amit előtte felverek habosra. Így finom krémes kötést kap az egész.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-11-18 10:23

Mi úgy szeretjük, hogy a tejfölbe még belekeverek egy kefirt is, és 2 tojással többet rakok hozzá, amit előtte felverek habosra. Így finom krémes kötést kap az egész.

animoni
animoni / animoni Wed, 2009-11-18 23:42

 
Érdekes ötlet! Legközelebb biztos megpróbálom azt általad javasolt öntetet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-11-17 08:32

Szia Animoni!
Hány fokos sütőben kell sütni?

animoni
animoni / animoni Tue, 2009-11-17 10:47

 
Szia Klarissz!
Megmondom őszintén nem tudom, sajnos soha sem sütöttem még olyan sütőben, amiben volt hőmérő. Annyit tudok csak, hogy gáz-sütőben maxra tekert lángon sütöm addig, amíg a sajt szépen megpirul. Én először 25 percre hagyom bent, aztán 5 percenként ránézek, amíg nem tetszik az eredmény. =)

1006
penne 500 g
napraforgó olaj 1 ek
konzerv paradicsom 280 g
vöröshagyma 1 nagy fej
darált sertéshús 500 g
víz 1 dl
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
tojás 2 db
tejföl 2 dl
sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg