r
Nosalty Logó

Bolognai tésztarakottas (Bolognai tészta 3.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
animoni
Bolognai tésztarakottas  (Bolognai tészta 3.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Az öntethez és a tetejére

Összesen 1007 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Az öntethez és a tetejére

Összesen 4024 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Az öntethez és a tetejére

Összesen 199 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1742.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1922 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 1007 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.2 g

Zsír

  • Összesen
    159.8 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6968.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    476 mg
  • Kálcium
    1527 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    477 mg
  • Foszfor
    3001 mg
  • Nátrium
    1434 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1183.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    962 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    201 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1321 micro
  • Kolin:
    798 mg
  • Retinol - A vitamin:
    891 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    837 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    7686 micro
  • Lut-zea
    829 micro
Összesen 4024 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    380 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 199 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

Az öntethez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük.
  2. A hagymát apróra vágjuk. Olajon megdinszteljük, majd hozzárakjuk a húst, és fehéredésig piritjuk, aztán kb. 1 dl vízzel felöntjük, puhára pároljuk (~10 perc).
  3. Majd hozzáöntjük a két paradicsom konzervet és összerotyogtatjuk. Ezután mindenki a saját szája íze szerint sózza, fűszerezze. Kicsit összeforraljuk.
  4. A mártást és a tésztát jó alaposan összekeverjük.
  5. Az öntetheza két tojást a tejfölt és a sajtot összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  6. A tepsit kiolajozzuk.
  7. A bolognais pennét a tepsibe (20x33cm) öntjük, majd rátesszük az öntetet és a maradék reszelt sajtot.
  8. Majd a sütőben addig sütjük, míg a sajt el nem kezd pirulni.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 59617
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 16.

Ajánló

Tejföllel tálaljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bolognai tésztarakottas  (Bolognai tészta 3.)
animoni 21 recept

Érdemes kipróbálni a poralapokonon lévő recepteket. Mi is így tettünk és az eredmény igen ízletes lett.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Animoni! Hány fokos süt?ben kell sütni?

animoni

  Szia Klarissz! Megmondom ?szintén nem tudom, sajnos soha sem sütöttem még olyan süt?ben, amiben volt h?mér?. Annyit tudok csak, hogy gáz-süt?ben maxra tekert lángon sütöm addig, amíg a sajt szépen megpirul. Én el?ször 25 percre hagyom bent, aztán 5 percenként ránézek, amíg nem tetszik az eredmény. =)

Törölt felhasználó

Mi úgy szeretjük, hogy a tejfölbe még belekeverek egy kefirt is, és 2 tojással többet rakok hozzá, amit el?tte felverek habosra. Így finom krémes kötést kap az egész.

animoni

  Érdekes ötlet! Legközelebb biztos megpróbálom azt általad javasolt öntetet!

Törölt felhasználó

Mi úgy szeretjük, hogy a tejfölbe még belekeverek egy kefirt is, és 2 tojással többet rakok hozzá, amit el?tte felverek habosra. Így finom krémes kötést kap az egész.

Törölt felhasználó

Sziasztok! A tetejére - a tojásos-tejfölös-sajtos öntet helyett - besamel mártást ajánlok, s a tetejére sajtot (úgy, mint a lasagne-nál.) Így lesz tökéletes.

Törölt felhasználó

Lasagne-t szerettem volna ma csinálni, de nem volt itthon tészta hozzá. Ráadásul a besamel azon kevés dolgok egyike, amit nem tudok megenni. (ha lasagne-t készítek arra sem szoktam tenni) Így esett a választásom erre a tésztára. Finom lett, jó recept. :-)

Ollocska

Enszerintem a paradicsomhoz nem megy a tejes besamel, aminek amugy nagynagy rajongoja vagyok. Viszont aki szereti, probalja ki melegszendvicsen. Nem fog csalodni.

beagita

Szia! A két közepes paradicsomkonzerv alatt mit értesz? Hámozott paradicsomot, ami 400 g-os? Köszönöm a segítséget el?re is! Bea

Törölt felhasználó

Elkészítettem, nagyon finom!!!

Törölt felhasználó

Megcsináltam és nagyon finom lett. Köszönöm a receptet!

zana szakács

Addig minden rendben volt amíg nem sütöttem meg. Teljesen kiszáradt, másnap még rosszabb lett. Nem kell megsütni!!!!!!

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

Az öntethez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?