r
Nosalty Logó

Ragú di carne alla Bolognese

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marianne / Marjorie
Ragú di carne alla Bolognese
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1564 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    989.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    990 micro
  • β-karotin
    2749 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9144 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 313 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    121.6 g

Zsír

  • Összesen
    84.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4947.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1429 mg
  • Nátrium
    2754 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1405.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1557 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    13744 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    45719 micro
  • Lut-zea
    978 micro
Összesen 1564 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    255 micro
  • β-karotin
    709 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2358 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat megolvasztjuk, és rádobjuk a felkockázott bacont. Ha a hús szárazabb, mehet kicsit több bacon is, viszont a vaj elengedhetetlen eleme a ragunak. Picit sütjük, nem kell ropogósra, még előtte rádobjuk a darált húst. Ha már kifehéredik, ráöntjük a bort.
  2. Közben gyorsan nagyon apróra vágjuk a hagymát, zellert, sárgarépát, és hozzáadjuk az egészhez a hámozott paradicsommal és a passzátával együtt.
  3. Felöntjük egy kevés alaplével, sózzuk, borsozzuk, és 2-3 órán át rogyogtatjuk (érdemes félig lefedni fedővel), közben, ha szükséges, az alaplével pótoljuk az elfőtt levet. Ha már szép sűrű, jól összefőtt, kész.
  4. Igény szerint akár pár kanál tejet vagy kevés tejszínt is belefőzhetünk. Tagliatellével, parmezánnal tálaljuk. A ragut nem a tésztahalom tetejére halmozzuk, hanem összeforgatjuk vele.
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1617
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ragú di carne alla Bolognese
Marianne / Marjorie 20 recept

Olaszországból kaptam a receptet, nagyon szeretjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk