Ragú di carne alla Bolognese
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marianne / Marjorie
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
6g vaj40 kcal
-
10g bacon40 kcal
-
50g darált marhahús71 kcal
-
50g darált sertéshús91 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
2 kcal
-
32g sárgarépa12 kcal
-
20g vörösbor17 kcal
-
40g alaplé3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
13 kcal
-
12 kcal
Összesen
313
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
28g vaj201 kcal
-
51g bacon200 kcal
-
250g darált marhahús355 kcal
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
10 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
200g alaplé14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
60 kcal
Összesen
1564
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1.4g vaj10 kcal
-
2.6g bacon10 kcal
-
12.9g darált marhahús18 kcal
-
12.9g darált sertéshús23 kcal
-
8.8g vöröshagyma3 kcal
-
4.1g halványító zeller1 kcal
-
8.3g sárgarépa3 kcal
-
5.2g vörösbor4 kcal
-
10.3g alaplé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
20.6g konzerv paradicsom3 kcal
-
12.9g passzírozott paradicsom3 kcal
Összesen
79
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 24.3 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 989.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 286 mg
-
Nátrium 551 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 281.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 311 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 990 micro
-
β-karotin 2749 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 9144 micro
-
Lut-zea 196 micro
Összesen
313
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 121.6 g
Zsír
-
Összesen 84.4 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 404 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4947.9 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 338 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 247 mg
-
Foszfor 1429 mg
-
Nátrium 2754 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1405.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1557 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 507 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 13744 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 45719 micro
-
Lut-zea 978 micro
Összesen
1564
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 255 micro
-
β-karotin 709 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2358 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
79
kcal
Hozzávalók
-
2 ek vaj
-
250 g darált marhahús
-
250 g darált sertéshús
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 közepes szár halványító zeller
-
2 közepes db sárgarépa
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
400 g konzerv paradicsom
Elkészítés
- A vajat megolvasztjuk, és rádobjuk a felkockázott bacont. Ha a hús szárazabb, mehet kicsit több bacon is, viszont a vaj elengedhetetlen eleme a ragunak. Picit sütjük, nem kell ropogósra, még előtte rádobjuk a darált húst. Ha már kifehéredik, ráöntjük a bort.
- Közben gyorsan nagyon apróra vágjuk a hagymát, zellert, sárgarépát, és hozzáadjuk az egészhez a hámozott paradicsommal és a passzátával együtt.
- Felöntjük egy kevés alaplével, sózzuk, borsozzuk, és 2-3 órán át rogyogtatjuk (érdemes félig lefedni fedővel), közben, ha szükséges, az alaplével pótoljuk az elfőtt levet. Ha már szép sűrű, jól összefőtt, kész.
- Igény szerint akár pár kanál tejet vagy kevés tejszínt is belefőzhetünk. Tagliatellével, parmezánnal tálaljuk. A ragut nem a tésztahalom tetejére halmozzuk, hanem összeforgatjuk vele.
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1617
- Feltöltés dátuma: 2019. július 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marianne / Marjorie
20 recept
Olaszországból kaptam a receptet, nagyon szeretjük.