r
Nosalty Logó

Bolognai penne rigate Pancsikától

Pancsika
Bolognai penne rigate Pancsikától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

858
Kalória
52.6g
Fehérje
125.7g
Szénhidrát
16.7g
Zsír
266.5g
Víz
76.3g
Koleszterin
10.6g
Élelmi rost
21.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 858 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3429 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1207 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    632 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    125.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    266.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    1191 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    35955 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 858 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    210.3 g

Zsír

  • Összesen
    67 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4828.1 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    508 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    634 mg
  • Foszfor
    2530 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    502.7 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    1066.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1342 micro
  • Kolin:
    728 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    4765 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 3429 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7463 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

  1. Bolognai mártás: 1 fej vöröshagymát és 4 gerezd fokhagymát megtisztítunk, felkockázzuk, 1 evőkanál olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuka darált húst, a paradicsompürét, a sót, borsot, fűszernövényeket (ízlés szerinti méretűre vágva), és a kisebb lyukú sajtreszelőn belereszeljüka maradék vöröshagymát és fokhagymát. Körülbelül 50 percig főzzük.
  2. Tészta: 5 l-es lábosban feltesszüka vizet 1 evőkanál olajjalés 5 kávékanál sóval forralni (szabály: minden 100 g tésztához 100 ml főzővízzelés 1 kávékanál sót kell számolni). Ha roppanósan szeretjük a tésztát, akkor 8 perc a főzésidő, ha normál, akkor pedig 10 perc (de figyeljük a csomagoláson a használati utasítást is).
  3. Ha megfőtt a tészta, leszűrjük. Én minden esetben átöblítem hideg vízzel, így nem ragad össze.
  4. A tésztát kitálaljuk, tetejére halmozunk egy adag bolognai szószt, sajttal meghintjük, és bazsalikommal (vagy zellerlevéllel) díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 60 p

Az ételek elkészítését kizárólagosan friss fűszernövényekkel végzem, még a férjemet is sikerült leszoktatnom az ételízesítők használatáról.:-D Egy nagyon ízletes és egészséges tésztával tálaltam, mely 20% árpa felhasználásával készült. Az árpa csökkenti a koleszterinszintet, és nagyon gazdag protein forrás.

További receptek

Gnocchi tészta alaprecept

A gnocchi egy klasszikus olasz tésztaféle, ami mivel burgonyából készül, inkább a nudlihoz hasonlít. A kis párnácskákat egy bordázott felületű fatáblán formázzák meg, de ha ilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...