r
Nosalty Logó

Hétköznapi bolognai spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fonott Kalács
Hétköznapi bolognai spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1116 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4464 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 208 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2986.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    831 mg
  • Nátrium
    1315 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    923 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 1116 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    269.8 g

Zsír

  • Összesen
    189 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11947.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    422 mg
  • Kálcium
    2303 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    574 mg
  • Foszfor
    3324 mg
  • Nátrium
    5260 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.9 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1147 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1274 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1082 micro
  • Kolin:
    622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    964 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    3693 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    115056 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 4464 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5314 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 208 Kcal

Elkészítés

  1. Sós, olajos vízben feltesszük főni a tésztát, lereszeljük a sajtot.
  2. A vöröshagymát felaprítjuk, 2 ek forró olajon megdinszteljük. A darált húst hozzáadva folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a fűszereket.
  3. A fokhagymát belereszeljük, a füstölt lapockát (vagy sonkát vagy tarját vagy ami épp otthon van) apró kockákra vágjuk, beleöntjük a fazékba.
  4. Meghintjük egy ek liszttel, jó alaposan elkeverjük. Felöntjük a sűrített paradicsommal, 1 dl vízzel és 1 dl borral. Kis lángon főzzük tovább, néha keverünk rajta egyet.
  5. Forrásig főzzük (kb. fél óra), majd ha bugyogni kezd, és átment a kóstolási teszten is, levesszük a tűzről.
  6. Megszokott módon tálaljuk: alul tészta, rá a ragu, megszórjuk sajttal, és elfogyasztjuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 14321
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hétköznapi bolognai spagetti
Fonott Kalács 77 recept

Mindig is porból csináltam a spagettit, így szoktam meg, így tanultam, kiskoromban azt hittem, azért van bolognai alap por, mert biztos nagyon nehéz megcsinálni, és rengeteg drága alapanyag kell hozzá, biztos egyszerűbb porból csinálni. De felnőttem, és rájöttem, hogy így valóban egyszerűbb, viszont ennyi erővel levest és krumplipürét is főzhetnék porból, tehát azóta lázasan kísérletezek a saját ízlésemnek megfelelő bolognai raguval. Ez sikerült belőle, ezen már nem fogok változtatni, mert nagyon gyors, olcsó, egyszerű, és ízletes, még laktató is. A hozzávalók hétköznapi anyagok, amik szinte mindig vannak otthon, legalábbis nálam. Ez lett az én bolognai spagettim.

Hozzászólások (1)

Rékci

Nagyon finom lett, igaz, én nem tettem bele bort! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.