Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hétköznapi bolognai spagetti

Hétköznapi bolognai spagetti
Hétköznapi bolognai spagetti
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is porból csináltam a spagettit, így szoktam meg, így tanultam, kiskoromban azt hittem, azért van bolognai alap por, mert biztos nagyon nehéz megcsinálni, és rengeteg drága alapanyag kell hozzá, biztos egyszerűbb porból csinálni. De felnőttem, és rájöttem, hogy így valóban egyszerűbb, viszont ennyi erővel levest és krumplipürét is főzhetnék porból, tehát azóta lázasan kísérletezek a saját ízlésemnek megfelelő bolognai raguval. Ez sikerült belőle, ezen már nem fogok változtatni, mert nagyon gyors, olcsó, egyszerű, és ízletes, még laktató is. A hozzávalók hétköznapi anyagok, amik szinte mindig vannak otthon, legalábbis nálam. Ez lett az én bolognai spagettim.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sós, olajos vízben feltesszük főni a tésztát, lereszeljük a sajtot.
  2. A vöröshagymát felaprítjuk, 2 ek forró olajon megdinszteljük. A darált húst hozzáadva folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a fűszereket.
  3. A fokhagymát belereszeljük, a füstölt lapockát (vagy sonkát vagy tarját vagy ami épp otthon van) apró kockákra vágjuk, beleöntjük a fazékba.
  4. Meghintjük egy ek liszttel, jó alaposan elkeverjük. Felöntjük a sűrített paradicsommal, 1 dl vízzel és 1 dl borral. Kis lángon főzzük tovább, néha keverünk rajta egyet.
  5. Forrásig főzzük (kb. fél óra), majd ha bugyogni kezd, és átment a kóstolási teszten is, levesszük a tűzről.
  6. Megszokott módon tálaljuk: alul tészta, rá a ragu, megszórjuk sajttal, és elfogyasztjuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 10 485
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Fonott Kalács

Mióta szakács: 2011.02.19.
68 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Füstös-boros házi spagetti, olcsó bolognai ragu, házilag készített bolognai spagetti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1116
spagetti tészta 400 g
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 nagy db
darált sertéshús 500 g
1 kávéskanál
bors 1 teáskanál
fokhagyma 5 gerezd
bazsalikom 1 teáskanál
oregánó 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
babérlevél 2 db
füstölt lapocka 150 g
finomliszt 1 csapott ek
sűrített paradicsom 400 g
víz 1 dl
félédes vörösbor 1 dl
trappista sajt 30 dkg