r
Nosalty Logó

Bolognai spagetti vörösborral

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Melange86
Bolognai spagetti vörösborral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 644 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3868 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1215.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    394 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3173 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2196 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 644 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    239.2 g

Zsír

  • Összesen
    109.2 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    551 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7292.1 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    538 mg
  • Kálcium
    1476 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    581 mg
  • Foszfor
    3091 mg
  • Nátrium
    1522 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    2120.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2363 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1356 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    19036 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13178 micro
  • Lut-zea
    1100 micro
Összesen 3868 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    248 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    440 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vöröshagymát és a zöldségeket felaprítjuk, és az olívaolajon megfonnyasztjuk/lepirítjuk. A darált marhahúst hozzáadjuk, gyakori kevergetés mellett megpirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát.
  2. Felöntjük 2 db paradicsomkonzervvel, 6 dl vízzel és 2 dl borral. Sózzuk, és fedetlenül közepes lángon 1,5 óráig főzzük. Ízesítjük oregánóval, szerecsendióval.
  3. Időközben kifőzzük a tésztát, és lereszeljük a sajtot.
  4. Végül a mártást megszórjuk bazsalikommal, de ekkor már nem forraljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 6350
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 05.

Ajánló

Bármilyen reszelhető sajttal finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bolognai spagetti vörösborral
Melange86 3 recept

 Sok próbálkozás után a családnak ez a variáció lett a kedvence.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek