r
Nosalty Logó

Bolognai spagetti passzírozott paradicsommal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Aaaniii
Bolognai spagetti passzírozott paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1016 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4063 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2977.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    804 mg
  • Nátrium
    1194 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1828 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 1016 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.2 g

Zsír

  • Összesen
    154.7 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11909.5 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    476 mg
  • Kálcium
    2847 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    527 mg
  • Foszfor
    3214 mg
  • Nátrium
    4776 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.3 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1044.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1965 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1349 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1252 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    7311 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    69476 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 4063 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    130 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3647 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk, a darált húst hozzáadjuk, megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk.
  2. A paradicsomot hozzáöntjük, a fokhagymát apróra vágva, beletesszük.
  3. A sárgarépát pici kockákra vágjuk, ezt is hozzáadjuk.
  4. Alacsony hőfokon főzzük, közben fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal, cukorral.
  5. Hústól függ, hogy mennyi ideig főzzük, de mindenképp kell vizet öntenünk hozzá, ha besűrűsödik. (Marhahúsnál kb. 40 percig szoktam főzni, ezalatt 5-6-szor biztos felöntöm, de mindig csak 1-1,5 dl vízzel.) Közben kóstoljuk meg, ha kell, fűszerezzük.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 20092
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 29.

Ajánló

Csirke-, pulyka-, sertéshúsból is készíthető, akkor nem kell ilyen sokáig főzni, én kóstolni szoktam, nálam az a tuti. A tészta mindenképp jó minőségû legyen, egy ragacsos, szétfőtt izé elrontja az egészet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Aaaniii 27 recept

Kislányom nagy kedvence, ebből adódóan elég sokszor készítem, mert nem mellesleg mi is nagyon szeretjük. Még nem jártam Olaszországban, hogy megkóstoljam az "igazit", addig is, míg ez bekövetkezik, én így csinálom, mert ez bevált. :-) És - ha szeretjük - egy kis csípőset is csempészhetünk bele, ez esetben vegyük ki a manó adagját, a maradékot pedig 1-2 tk nyers, darált paprikával ízesítsük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?