Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barilla Spaghetti Bolognese

Barilla Spaghetti Bolognese
Barilla Spaghetti Bolognese
130 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olasz életérzéshez hozzátartozik a minőségi ételek szeretete, a kifinomultsághoz és a színes életstílushoz való szenvedélyes ragaszkodás.

A tészta az olasz konyha egyik kulcsfontosságú tradicionális alappillére, ugyanakkor a világ egyik legkedveltebb étele.

A Barilla durumlisztből készült tésztája egy egészséges, összetett szénhidrátforrás. A táplálkozási szakértők ajánlása szerint a jól kiegyensúlyozott diéta: 55 százalék szénhidrátot, kevesebb mint 30 százalék zsírt és 15 százalék proteint tartalmaz.

A durumlisztből készült tészta felszívódási ideje jóval lassabb, mint sok más szénhidrátban gazdag ételé, mint amilyen a normál búzalisztből készült tészta is. Ennek köszönhetően késlelteti az éhségérzet kialakulását, ugyanakkor energiát biztosít az agyi működéshez és izomzatunknak.

A Barilla tészta bárki által kedvelhető, mely élvezetet és örömet nyújt minden étkezéshez.

A Barilla tészta mindig al dente.

Elkészítésében szabadságot ad fantáziánknak, kreativitásunknak.

…és egészséges!

A Barilla Olaszország első számú tésztája és tésztaszósza.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pancettát konyhai aprítógépben daraboljuk közepes méretű kockákra.
  2. Egy nagyméretű, vastag talpú serpenyőben, közepes hőfokon hevítsünk olívaolajat. Adjuk hozzá a darabolt pancettát, kockázott hagymát, szeletelt fokhagymát, zellert és sárgarépát. Főzzük a zöldségeket 5 percig, míg kissé átlátszóvá válnak, de még nem barnulnak meg.
  3. A darált húsokat keverjük a zöldségekhez, és vegyük a serpenyő alatt magasra a lángot. Gyakori kevergetés mellett pirítsuk meg.
  4. Kanalazzuk hozzá a sűrített paradicsomot, öntsük rá a tejet és a bort, szórjuk rá a kakukkfüvet, forraljuk össze őket, majd vegyük közepesre alatta a lángot, és pároljuk úgy egy-másfél óráig. Fűszerezzük a ragut sóval, borssal.
  5. A spagettit a dobozon olvasható utasítás szerint sós vízben főzzük al dente állagúra.
  6. A ragut öntsük át egy nagy szószos edénybe, és közepes hőfokon melegítsük fel. A kifőtt, leszűrt tésztát öntsük rá a ragura, és keverés közben egy perc alatt melegítsük össze vele, hogy mindenhol átjárja, bevonja. Hat-nyolc adagban, előmelegített tálakban szervírozhatjuk, szórjunk rá reszelt sajtot.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 196
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Barilla

Mióta szakács: 2013.06.18.
50 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

bolognai spagetti, bolognai tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Finimini
Finimini / Finimini Thu, 2016-07-28 10:15

Minden tiszteletem a Barrillának, de az első lépés ebben a receptben egy óriási (vélhetően fordítási hibából eredő) melléfogás! 60 gr pancettát (szalonna) KONYHAI APRÍTÓBA tenni? Minek? Egy nagyon kezdő is képes kockára vágni. Viszont egy kezdőt egészen biztos halálra rémít már az első sor. Azon gondolkodtam, hogy nem a zöldségeket kellene késes aprítóval felvágni? Na mindegy. A recept egyébként nagyon jó. Egészen kis eltérésekkel én is így főzöm. Üdv., szép napot! Edit

553
spagetti tészta 500 g
pancetta 60 g
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
sárgarépa 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
borjúhús 225 g
darált sertéshús 225 g
sűrített paradicsom 85 g
tej 1.25 dl
fehérbor 1.25 dl
kakukkfű 0.5 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint