r
Nosalty Logó

Barilla Spaghetti Bolognese

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Barilla
Barilla Spaghetti Bolognese
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 553 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3310 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    769.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    417 micro
  • β-karotin
    1143 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4075 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 553 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.1 g

Zsír

  • Összesen
    87.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4619.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    386 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    2089 mg
  • Nátrium
    1251 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    748.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1283 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2500 micro
  • β-karotin
    6858 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    24450 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 3310 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    155 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1515 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pancettát konyhai aprítógépben daraboljuk közepes méretű kockákra.
  2. Egy nagyméretű, vastag talpú serpenyőben, közepes hőfokon hevítsünk olívaolajat. Adjuk hozzá a darabolt pancettát, kockázott hagymát, szeletelt fokhagymát, zellert és sárgarépát. Főzzük a zöldségeket 5 percig, míg kissé átlátszóvá válnak, de még nem barnulnak meg.
  3. A darált húsokat keverjük a zöldségekhez, és vegyük a serpenyő alatt magasra a lángot. Gyakori kevergetés mellett pirítsuk meg.
  4. Kanalazzuk hozzá a sűrített paradicsomot, öntsük rá a tejet és a bort, szórjuk rá a kakukkfüvet, forraljuk össze őket, majd vegyük közepesre alatta a lángot, és pároljuk úgy egy-másfél óráig. Fűszerezzük a ragut sóval, borssal.
  5. A spagettit a dobozon olvasható utasítás szerint sós vízben főzzük al dente állagúra.
  6. A ragut öntsük át egy nagy szószos edénybe, és közepes hőfokon melegítsük fel. A kifőtt, leszűrt tésztát öntsük rá a ragura, és keverés közben egy perc alatt melegítsük össze vele, hogy mindenhol átjárja, bevonja. Hat-nyolc adagban, előmelegített tálakban szervírozhatjuk, szórjunk rá reszelt sajtot.
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5482
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barilla Spaghetti Bolognese
Barilla 60 recept

Az olasz életérzéshez hozzátartozik a minőségi ételek szeretete, a kifinomultsághoz és a színes életstílushoz való szenvedélyes ragaszkodás. A tészta az olasz konyha egyik kulcsfontosságú tradicionális alappillére, ugyanakkor a világ egyik legkedveltebb étele. A Barilla durumlisztből készült tésztája egy egészséges, összetett szénhidrátforrás. A táplálkozási szakértők ajánlása szerint a jól kiegyensúlyozott diéta: 55 százalék szénhidrátot, kevesebb mint 30 százalék zsírt és 15 százalék proteint tartalmaz. A durumlisztből készült tészta felszívódási ideje jóval lassabb, mint sok más szénhidrátban gazdag ételé, mint amilyen a normál búzalisztből készült tészta is. Ennek köszönhetően késlelteti az éhségérzet kialakulását, ugyanakkor energiát biztosít az agyi működéshez és izomzatunknak. A Barilla tészta bárki által kedvelhető, mely élvezetet és örömet nyújt minden étkezéshez. A Barilla tészta mindig al dente. Elkészítésében szabadságot ad fantáziánknak, kreativitásunknak. …és egészséges! A Barilla Olaszország első számú tésztája és tésztaszósza.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

9 kiváló hely országszerte, ahonnan nyugodt szívvel rendelhetsz bejglit

Bejgli nélkül épp úgy elképzelhetetlen a karácsony, mint Last Christmas vagy Igazából szerelem nélkül. Van, ahol generációról generációra öröklődő recept alapján készül az ünnepi sütemény, de szerencsére annak sem kell aggódnia, aki nem tud/akar nekilátni otthon a bejglisütésnek. Mutatunk kilenc opciót, ahonnan bátran rendelhetsz, akár a klasszikus, akár az új ízek rajongója vagy. De van ötletünk annak is, aki speciális étrendet folytat!

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...