r
Nosalty Logó

Olaszos bolognai szósz

Nyuszi83
Olaszos bolognai szósz
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

376
Kalória
29.1g
Fehérje
17.9g
Szénhidrát
21.3g
Zsír
302.7g
Víz
77.5g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
8.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 376 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1282.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    302.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3458 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 376 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.4 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5129.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1472 mg
  • Nátrium
    2958 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1210.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1386 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    13833 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    69477 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 1503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    338 micro
  • β-karotin
    888 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4461 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 97 kcal

Elkészítés

  1. A sárgarépát és a zellert tetszőleges alakúra aprítjuk. Én csíkokra vagy batonra vágom. A citrom héját óvatosan levágjuk úgy, hogy minimális "fehér" legyen rajta, mivel az megkeseríti az ételt. A hagymát összeaprítjuk.
  2. Kevés olívaolajon elkezdjük pirítani a hagymát, majd hozzáadjuk a kétfajta darált húst, a zöldségeket és a sót, borsot, fokhagymát, citrom héjat és babérlevelet. Kicsit visszavesszük a lángot. Addig pirítjuk/pároljuk őket együtt, amíg kevés levet nem ereszt.
  3. Ha levet eresztett, hozzáadjuk a paradicsomszószt (én a LIDL-ben vásárolom, nekem az vált be), jól átkeverjük, és nem teljesen lefedve, alacsonyabb hőfokon (éppen, hogy csak rotyogjon) legalább 1 órát főzzük. Ha sűrű, akkor nagyon minimális vizet rakjunk hozzá. Folyamatosan keverjük.
  4. Akkor kész, ha az összes zöldség megfőtt. A babérlevelet vegyük ki belőle, ha kész.
  5. Tetszés szerinti tésztát főzzünk ki hozzá, és sajttal a tetején tálaljuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 60 p

Egy olasz ismerősömtől kaptam a receptet, mely az egész családot a hatalmába kerítette. Eredeti olasz ragu! Kiadós és valami mennyei!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek