r
Nosalty Logó

Bolognai spagetti ahogy Gy.Zsuzsi készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gy.Zsuzsi
Bolognai spagetti ahogy Gy.Zsuzsi készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1065 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 6395 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 207 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1663.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    735 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10547 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1065 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    338.3 g

Zsír

  • Összesen
    343.6 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9980.7 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    573 mg
  • Kálcium
    2128 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    673 mg
  • Foszfor
    4411 mg
  • Nátrium
    2124 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.9 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1911.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1405 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1304 micro
  • Kolin:
    985 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1221 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    2155 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    63281 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 6395 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2030 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 207 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomóval összetörjük (a közepét távolítsuk el).
  2. Az olajat felhevítjük, a vöröshagymát beletesszük és üvegesre pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd rögtön felöntjük az 50 ml vízzel, összekeverjük.
  4. Hozzáadjuk a húst, majd fehéredésig pirítjuk.
  5. Belekeverjük a fűszereket (só, bors, oregánó, bazsalikom). Összekeverjük, felöntjük a vízzel és fedő alatt készre pároljuk kb. 20-25 perc alatt.
  6. Mikor a hús puha, belekeverjük a paradicsomot, összekeverjük, kicsit összefőzzük.
  7. Megkóstoljuk, ha szükséges cukrozzuk. Nekem kellett bele cukor (kb. 2-3 ek), de ezt mindenki ízlése szerint változtassa.
  8. A spagetti tésztát sós, forrásban levő vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.
  9. Majd egy tányérra halmozunk belőle egy adagot, teszünk rá ízlés szerint 1-2 szedőkanál szószt, majd 1-2 ek. tejfölt, megszórjuk reszelt sajttal és jóízűen elfogyasztjuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11342
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bolognai spagetti ahogy Gy.Zsuzsi készíti
Gy.Zsuzsi 31 recept

Kerestem egy finom bolognai spagetti receptet. Mert a porból készült nem egészséges, szerintem :) Így akadtam egy kedves ismerős, Varga Gábor receptjére, melyet rögtön a szívembe zártam, úgyhogy már csak így készítem. Próbáljátok ki, biztos a siker, és nem telik sokkal több időbe!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek