r
Nosalty Logó

Boldog bucik Torma konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Torma
Boldog bucik Torma konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 482 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1924 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 220 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1005.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 482 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4021.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1138 mg
  • Nátrium
    1758 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    361.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    709 micro
Összesen 1924 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 220 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az első nyolc hozzávalóból sima, fényes tésztát dagasztunk, majd langyos helyenkb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  2. Utána gyengén lisztezett felületen ujjnyi vastagra lapogatjuk-nyújtjuk, és8 felé vágjuk.
  3. 8 zsemlét formázunk, és olajozott sütőlaponkelesztjükmegintegy fél órát.
  4. Sütés előtt kis félkör szájat vágunk mindegyikgombócba, lepermetezzük vízzel, bors szemeket nyomunk agömbölyű kis fejekre, majd mindegyikfeje búbjára tűzünk egy kiszsálya-hajtást (ez lesz a hajuk).
  5. 220fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük őket.
  6. Rácson hűtjük, és még forrón lekenjük tejszínnel vagy tejföllel, hogy ragyogjanak a boldogarcocskák.:)
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7347
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 06.

Receptkategóriák

A bucik velünk mosolyogtak a legutóbbi boldog családi összejövetelünkkor.:)

Hozzászólások (16)

Méhecske

:) Hát ez irtó aranyos! A hajuk a legjópofább!

Torma

Köszi:) a zsályát azért választottam, mert az valamivel vastagabb, mint a többi f?szernövény; így jobb a tartása. Édesen bekunkorodott sütéskor :)))

Fahéj

Angyalian, s?t meghatóan kedvesek! :) Puszi: F :)

Torma

Nem terveztem el?re, de a boldogágom a bucikban fejez?dött ki (is!). Amikor bevágtam a félkört sütés el?tt, szinte láttam a kis mosolygós arcokat! Gyorsan bet?zdeltem a kis kócos hajakat, meg szemeket. Nem gondoltam, hogy így fognak vigyorogni!!! Sütéskor még jobban " szétnyílt a szájuk"...:PPP

Törölt felhasználó

Juuuuuj, de cukiiiiiii :)

Torma

Köszi! T:)

Csiki Piroska

Be jó! Köszi, köszi, köszi! Csak azt nem tudom ezt a sok csodás ötletet mikor tudom mind megvalósítani.:) Puszi: Piroska

Torma

Köszi Piroska :) majd lesz id?d remélem! Kellemes hétvégét, puszi, Torma :)

Gabys

Maximálisan megértem, hogy még a bucik is mosolyogtak:)))) De gondolom a családod is szélesen mosolygott mikor az asztalra tetted. Bevallom, nekem komoly dilemmát okozna, hogy beleharapjak:))) Pusszancs: G

Torma

Aznap mindenki mosolygott :))) Puszi Neked is, T :)

pussycat

Tormika, a Te kedves, mindig happy termeszeted tukrozodik ezeken a bucikon:-) Nagyon edesek! Puszi, Csuki:))))

Torma

Köszi Csuki, puszi :) T

Salamon Csilla

Kedves Torma:)Nagyon kis helyesek a bucikáid:))És ízléses a tálalás:)

Torma

Köszönöm Csilla! Azért a kis figurás-falatok kreálásában Te vagy a királynõ! Kellemes vasárnapot, T:)

Éva-Anyóca

Torma! Szuperek a bucik. Lehet, hogy ezekbe meg én nem tudnék beleharapni, annyira jópofák...de azért mentem, készíteni fogom, nagyon köszönöm. :) A gyerekeim szerint, legalább jó kedvük lesz, ha ránéznek a tízórai szünetbe, mivel újra suli van!!! :( Úgyhogy ha nekik tetszik, készül majd. :) Éva-Anyóca

Torma

Köszi, Éva-Anyóca :) Jó feszesre formázd a bucikat, akkor "nyílik nagyra a szájuk"! :P >>Félujjnyira lapogatni, aztán kívülrõl jó szorosan behajtogatni( a külsõ szél középre hajtva, szorosan lenyomva középen)... egész körben. Utána megfordítani (a tûrések alul vannak) és a kezünk élével jól megforgatjuk (a bucik így körben forognak, a kezünk a deszkán van és kissé begyûrjük a bucik alját...ettõl feszülni fog a teteje és keléskor felfelé emelkedik!) Remélem sikerülnek Neked is :)) Torma

Éva-Anyóca

Kedves Torma! Köszönöm ezt a részletes segítséget, így már tutira menni fog. :) Szép hétvégét! Éva-A.

Évi néni

Ezek egyszer?en szenzációsak. Hatalmas ötlet. Gratulálok! Smiley a kedvencem. Sütöttem az a te ötletedt?l indíttatva írós kenyeret. Nagyon fincsi. Puszi: Vass

Torma

Köszi Vass, csak jött az ötlet; boldog voltam....ezt nevezik 'kreatív önkifejezésnek'...még vászon és olajfesték se kellett.... ;PPP A Smiley nekem is kedvencem, már a hetvenes évek óta! Puszi, T:) Távol voltam, de megnézem majd, miket kreáltál az elmúlt 10 napban!

Artemisz

Nagyon helyesek!

Torma

Köszi, T:)

Törölt felhasználó

Ez mekkora ötlet Torma!!! Az aprótalpúm imádni fogja, ha ilyeneket gyártunk majd együtt! Most készítettünk el?ször mézeskalácsot, és végig tapsolt, meg sipolt nekik, annyira élvezte a tüsténkedést :) Szóval csak gratulálni tudok :) Chococat

Torma

Szia Csokicica :PPP de édes lehetett a Picid!!!! Jó a blogod!!! Hagytam 1-2 üzenetet ott is...csak így tovább; jó olvasgatni a kis történeteidet, meg a különleges recepteket! Gyakran látogatlak majd! Kezdd el a kenyérsütést, meg a kovászos sütést, csak kezdetben kell tanulni-figyelgetni, kés?bb, már kialakul a rutin! Az éleszt?s kenyér is jó, de a kovászosak a legjobbak! Minden jót a továbbiakban, puszillak, Torma :)

Törölt felhasználó

Igen, láttam, hogy bekukkantottál és válaszoltam is! Elkezdem a kovászozást megint, csak tényleg oda akarom rakni magamat, hogy ne járjak úgy, mint a múltkor Sanyikával :)

Torma

Aranyos vagy, MINDEN jót! Torma :)

Törölt felhasználó

Ez csúúúúcs:)

Torma

Örülök, hogy tetszik! Kellemes vasárnapot, üdv, Torma :)

Marti48

Fantasztikus, elteszem, habar az en "sütös-müveszetem" közelebe sem jön a Tiedhez, kedves Torma! Üdv-üdv! Marti

Torma

Köszönöm Márti :) ez nagyon egyszer? recept, ha van egy kis gyakorlatod kelt tésztákat sütni...ha nem, az se baj, meg lehet próbálni! Nem látok új reciket t?led, szünetelsz egy kicsit? Szép az új fotód; romantikus a virággal! Üdv, Torma :)

Marti48

Kedves Torma! Van bar gyakorlatom a kelt tesztakkal - de meg mindig felek töle... :), bar eddig azert mind sikerült. Ki fogom probalni, mert irto cuki es jo vendegvaro is lehet. Most hogy itthon vagyunk egy jo ideje kevesebb recit tettem fel (igaz, hogy most "varakozik" harom uj), mert a hazai alapanyagokbol keszitettekben duskalunk, es ilyen tradicionalis Magyar eteleket ki ne tudna megfözni, ha a "honiak" nem?:) Ezert csak modjaval tettem fel a tradicionalis keszitmenyeim eredmenyet. Nem tudom melyik fotora gondolsz a viraggal? Üdvözletekkel: Marti

Torma

Szia! Remélem kellemes az id?d otthon; ahogy hallom gyönyör? a vénasszonyok nyara! egyetértek veled; rengeteg szuper jó tradicionális recept van itt! Elnézést, de a profil képedet néztem virágosnak...:pp mindenesetre virág nélkül is jo!!! Kellemes hétvégét, üdv, T:)

Marti48

Szia Torma! Gyönyörü az idö, minden szinben pompazik a taj (Dunakanyar)! Sajnos lassan szedelödzködni kell München iranyaba... Ha jol ertem, Te is külhonban elsz. (?) Szombaton nagy bogracsos halaszlefözes lesz (ez a ferjem "asztala"), megpedig a bajai valtozat, hazi tesztaval. Eleinte idegenkedtem ettöl, idöközben azonban megszerettem, majdnem jobban mint a Szegedit. Neked is kellemes hetveget, es minden Jot! Üdv.: Marti

Torma

Juj, a Duna a mindenem...imádom Zebegényt! Ausztráliában élek...több, mint 30 éve. Én csak a bajai halászlevet szeretem igazán; csíp?sen, jó házi metélttel... :))) Nagyon szép ?szi, napsütéses id?t kívánok, vidám bográcsozással! Üdv, Torma ( én is Márta vagyok, de Mo-on csak a nevel? apám hívott így...a Torma, a lánykori veztéknevem, ami igazán passzol rám :)))

Marti48

Kedves Drusza! Hat a mienk is... Csodas panoramaval a börzsönyi hegyvonulatra! Ferjem nagy evezös Volt, igy szamara meg inkabb szive csücske a Duna. Bar nekem is, leven budai "lany" vagyok... En mar 40 eve elek Münchenben, azaz 2 eve M. közeleben, szinten idilli tajon. Mult szombaton voltunk Zebegenyben, megtekinteni a felujitott Szönyi Muzeumot mely Szonyi Zsuzsanak köszönhetöen kibövült az altala odaajandekozott privat kepgyüjtemennyel. Csodas elmeny Volt - Zebegenyt en is igen-nagyon szeretem... Mar alig varom a szombatot, mert amiota itt vagyunk allandoan "halra vagyom"! Ettünk is finomat, de a bogracsos halaszlehez tarsasag kell - es ez eddig valahogy nem jött össze. Na, de most vegre teljesül ez a vagyam is! A ferjem nagy mestere a bajai halaszlenek, leven bacskai szarmazasu... gondolom erdemes lesz megosztani. (?) Nalunk tradicio, hogy Szent Esten a kertben ferjem halaszlet föz bogracsban. Ez mindig egy külön kis esemeny, jo hangulatban eltöltve a ropogo tüz, es a bekesen fortyogo, illatos halaszle mellett, feltve örzött Magyar hazipalinkat kortyolgatva, mely szinten itthoni hangulatokat idez fel bennünk.... A Torma nev nekem elsöre megtetszett, es milyen muris, hogy ez nem valasztott nev, hanem eredeti, mely jol passzol a NS-ra! Szerettel üdvözöllek a gyönyörü Duna-menti, "arany Oktober"-i szep tajrol! Marti

Torma

:))) nagyon köszönöm ezt a kedves, nosztalgiás beszámolót Márti ...sokszor mi is hasonló érzelmi húrokat pendítünk..és legtöbbször egy jó tradicionális magyar étel, ami igazán emlékeztet bennünket az otthon töltött id?kre. Fura, de épp 2 napja tettem fel Mamika (nagymamám) gyúrt tészta receptjét! Nosztalgia recept...sok étel teljesen visszavisz a gyerekkoromba...:) Minden jót a továbbiakban és szép id?t szombat estére, üdv! Drusza

Ági78

Annyira helyesek! :D Nagyon ügyes vagy! Mondjuk, ha buci lennék, én is ilyen boldog lennék, ha a te konyhádban készülnék. ;)

Torma

Köszi Ágikám, most lattam, high irtál régen...Boldog, áldott Húsvétot az egész családodnak, T:)

Törölt felhasználó

csízz bucik!

Torma

:)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek