Boldog bucik Torma konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Torma

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
75g kenyérliszt bl80271 kcal
-
125 kcal
-
6 kcal
-
35 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
88g savó21 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2g zsálya6 kcal
-
10g főzőtejszín13 kcal
Összesen
482
Kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
300g kenyérliszt bl801083 kcal
-
498 kcal
-
23 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
350g savó84 kcal
-
4g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
8g zsálya24 kcal
-
40g főzőtejszín52 kcal
Összesen
1924
Kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
34.1g kenyérliszt bl80123 kcal
-
17.1g teljes kiőrlésű liszt57 kcal
-
0.8g instant élesztő3 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
39.8g savó10 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.9g zsálya3 kcal
-
4.5g főzőtejszín6 kcal
Összesen
220
Kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1005.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 284 mg
-
Nátrium 439 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 104.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 177 micro
Összesen
482
Kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.9 g
Zsír
-
Összesen 30.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4021.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 625 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 325 mg
-
Foszfor 1138 mg
-
Nátrium 1758 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 361.4 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 418.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 134 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 334 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 281 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 709 micro
Összesen
1924
Kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 457.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 47.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
220
Kcal
Hozzávalók
-
1 bögre teljes kiőrlésű liszt
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 kávéskanál só
Elkészítés
- Az első nyolc hozzávalóból sima, fényes tésztát dagasztunk, majd langyos helyenkb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
- Utána gyengén lisztezett felületen ujjnyi vastagra lapogatjuk-nyújtjuk, és8 felé vágjuk.
- 8 zsemlét formázunk, és olajozott sütőlaponkelesztjükmegintegy fél órát.
- Sütés előtt kis félkör szájat vágunk mindegyikgombócba, lepermetezzük vízzel, bors szemeket nyomunk agömbölyű kis fejekre, majd mindegyikfeje búbjára tűzünk egy kiszsálya-hajtást (ez lesz a hajuk).
- 220fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük őket.
- Rácson hűtjük, és még forrón lekenjük tejszínnel vagy tejföllel, hogy ragyogjanak a boldogarcocskák.:)
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 132
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7347
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Torma
102 recept
A bucik velünk mosolyogtak a legutóbbi boldog családi összejövetelünkkor.:)
Hozzászólások (16)
:) Hát ez irtó aranyos! A hajuk a legjópofább!
Köszi:) a zsályát azért választottam, mert az valamivel vastagabb, mint a többi f?szernövény; így jobb a tartása. Édesen bekunkorodott sütéskor :)))
Angyalian, s?t meghatóan kedvesek! :) Puszi: F :)
Nem terveztem el?re, de a boldogágom a bucikban fejez?dött ki (is!). Amikor bevágtam a félkört sütés el?tt, szinte láttam a kis mosolygós arcokat! Gyorsan bet?zdeltem a kis kócos hajakat, meg szemeket. Nem gondoltam, hogy így fognak vigyorogni!!! Sütéskor még jobban " szétnyílt a szájuk"...:PPP
Juuuuuj, de cukiiiiiii :)
Köszi! T:)
Be jó! Köszi, köszi, köszi! Csak azt nem tudom ezt a sok csodás ötletet mikor tudom mind megvalósítani.:) Puszi: Piroska
Köszi Piroska :) majd lesz id?d remélem! Kellemes hétvégét, puszi, Torma :)
Maximálisan megértem, hogy még a bucik is mosolyogtak:)))) De gondolom a családod is szélesen mosolygott mikor az asztalra tetted. Bevallom, nekem komoly dilemmát okozna, hogy beleharapjak:))) Pusszancs: G
Aznap mindenki mosolygott :))) Puszi Neked is, T :)
Tormika, a Te kedves, mindig happy termeszeted tukrozodik ezeken a bucikon:-) Nagyon edesek! Puszi, Csuki:))))
Köszi Csuki, puszi :) T
Kedves Torma:)Nagyon kis helyesek a bucikáid:))És ízléses a tálalás:)
Köszönöm Csilla! Azért a kis figurás-falatok kreálásában Te vagy a királynõ! Kellemes vasárnapot, T:)
Torma! Szuperek a bucik. Lehet, hogy ezekbe meg én nem tudnék beleharapni, annyira jópofák...de azért mentem, készíteni fogom, nagyon köszönöm. :) A gyerekeim szerint, legalább jó kedvük lesz, ha ránéznek a tízórai szünetbe, mivel újra suli van!!! :( Úgyhogy ha nekik tetszik, készül majd. :) Éva-Anyóca
Köszi, Éva-Anyóca :) Jó feszesre formázd a bucikat, akkor "nyílik nagyra a szájuk"! :P >>Félujjnyira lapogatni, aztán kívülrõl jó szorosan behajtogatni( a külsõ szél középre hajtva, szorosan lenyomva középen)... egész körben. Utána megfordítani (a tûrések alul vannak) és a kezünk élével jól megforgatjuk (a bucik így körben forognak, a kezünk a deszkán van és kissé begyûrjük a bucik alját...ettõl feszülni fog a teteje és keléskor felfelé emelkedik!) Remélem sikerülnek Neked is :)) Torma
Kedves Torma! Köszönöm ezt a részletes segítséget, így már tutira menni fog. :) Szép hétvégét! Éva-A.
Ezek egyszer?en szenzációsak. Hatalmas ötlet. Gratulálok! Smiley a kedvencem. Sütöttem az a te ötletedt?l indíttatva írós kenyeret. Nagyon fincsi. Puszi: Vass
Köszi Vass, csak jött az ötlet; boldog voltam....ezt nevezik 'kreatív önkifejezésnek'...még vászon és olajfesték se kellett.... ;PPP A Smiley nekem is kedvencem, már a hetvenes évek óta! Puszi, T:) Távol voltam, de megnézem majd, miket kreáltál az elmúlt 10 napban!
Nagyon helyesek!
Köszi, T:)
Ez mekkora ötlet Torma!!! Az aprótalpúm imádni fogja, ha ilyeneket gyártunk majd együtt! Most készítettünk el?ször mézeskalácsot, és végig tapsolt, meg sipolt nekik, annyira élvezte a tüsténkedést :) Szóval csak gratulálni tudok :) Chococat
Szia Csokicica :PPP de édes lehetett a Picid!!!! Jó a blogod!!! Hagytam 1-2 üzenetet ott is...csak így tovább; jó olvasgatni a kis történeteidet, meg a különleges recepteket! Gyakran látogatlak majd! Kezdd el a kenyérsütést, meg a kovászos sütést, csak kezdetben kell tanulni-figyelgetni, kés?bb, már kialakul a rutin! Az éleszt?s kenyér is jó, de a kovászosak a legjobbak! Minden jót a továbbiakban, puszillak, Torma :)
Igen, láttam, hogy bekukkantottál és válaszoltam is! Elkezdem a kovászozást megint, csak tényleg oda akarom rakni magamat, hogy ne járjak úgy, mint a múltkor Sanyikával :)
Aranyos vagy, MINDEN jót! Torma :)
Ez csúúúúcs:)
Örülök, hogy tetszik! Kellemes vasárnapot, üdv, Torma :)
Fantasztikus, elteszem, habar az en "sütös-müveszetem" közelebe sem jön a Tiedhez, kedves Torma! Üdv-üdv! Marti
Köszönöm Márti :) ez nagyon egyszer? recept, ha van egy kis gyakorlatod kelt tésztákat sütni...ha nem, az se baj, meg lehet próbálni! Nem látok új reciket t?led, szünetelsz egy kicsit? Szép az új fotód; romantikus a virággal! Üdv, Torma :)
Kedves Torma! Van bar gyakorlatom a kelt tesztakkal - de meg mindig felek töle... :), bar eddig azert mind sikerült. Ki fogom probalni, mert irto cuki es jo vendegvaro is lehet. Most hogy itthon vagyunk egy jo ideje kevesebb recit tettem fel (igaz, hogy most "varakozik" harom uj), mert a hazai alapanyagokbol keszitettekben duskalunk, es ilyen tradicionalis Magyar eteleket ki ne tudna megfözni, ha a "honiak" nem?:) Ezert csak modjaval tettem fel a tradicionalis keszitmenyeim eredmenyet. Nem tudom melyik fotora gondolsz a viraggal? Üdvözletekkel: Marti
Szia! Remélem kellemes az id?d otthon; ahogy hallom gyönyör? a vénasszonyok nyara! egyetértek veled; rengeteg szuper jó tradicionális recept van itt! Elnézést, de a profil képedet néztem virágosnak...:pp mindenesetre virág nélkül is jo!!! Kellemes hétvégét, üdv, T:)
Szia Torma! Gyönyörü az idö, minden szinben pompazik a taj (Dunakanyar)! Sajnos lassan szedelödzködni kell München iranyaba... Ha jol ertem, Te is külhonban elsz. (?) Szombaton nagy bogracsos halaszlefözes lesz (ez a ferjem "asztala"), megpedig a bajai valtozat, hazi tesztaval. Eleinte idegenkedtem ettöl, idöközben azonban megszerettem, majdnem jobban mint a Szegedit. Neked is kellemes hetveget, es minden Jot! Üdv.: Marti
Juj, a Duna a mindenem...imádom Zebegényt! Ausztráliában élek...több, mint 30 éve. Én csak a bajai halászlevet szeretem igazán; csíp?sen, jó házi metélttel... :))) Nagyon szép ?szi, napsütéses id?t kívánok, vidám bográcsozással! Üdv, Torma ( én is Márta vagyok, de Mo-on csak a nevel? apám hívott így...a Torma, a lánykori veztéknevem, ami igazán passzol rám :)))
Kedves Drusza! Hat a mienk is... Csodas panoramaval a börzsönyi hegyvonulatra! Ferjem nagy evezös Volt, igy szamara meg inkabb szive csücske a Duna. Bar nekem is, leven budai "lany" vagyok... En mar 40 eve elek Münchenben, azaz 2 eve M. közeleben, szinten idilli tajon. Mult szombaton voltunk Zebegenyben, megtekinteni a felujitott Szönyi Muzeumot mely Szonyi Zsuzsanak köszönhetöen kibövült az altala odaajandekozott privat kepgyüjtemennyel. Csodas elmeny Volt - Zebegenyt en is igen-nagyon szeretem... Mar alig varom a szombatot, mert amiota itt vagyunk allandoan "halra vagyom"! Ettünk is finomat, de a bogracsos halaszlehez tarsasag kell - es ez eddig valahogy nem jött össze. Na, de most vegre teljesül ez a vagyam is! A ferjem nagy mestere a bajai halaszlenek, leven bacskai szarmazasu... gondolom erdemes lesz megosztani. (?) Nalunk tradicio, hogy Szent Esten a kertben ferjem halaszlet föz bogracsban. Ez mindig egy külön kis esemeny, jo hangulatban eltöltve a ropogo tüz, es a bekesen fortyogo, illatos halaszle mellett, feltve örzött Magyar hazipalinkat kortyolgatva, mely szinten itthoni hangulatokat idez fel bennünk.... A Torma nev nekem elsöre megtetszett, es milyen muris, hogy ez nem valasztott nev, hanem eredeti, mely jol passzol a NS-ra! Szerettel üdvözöllek a gyönyörü Duna-menti, "arany Oktober"-i szep tajrol! Marti
:))) nagyon köszönöm ezt a kedves, nosztalgiás beszámolót Márti ...sokszor mi is hasonló érzelmi húrokat pendítünk..és legtöbbször egy jó tradicionális magyar étel, ami igazán emlékeztet bennünket az otthon töltött id?kre. Fura, de épp 2 napja tettem fel Mamika (nagymamám) gyúrt tészta receptjét! Nosztalgia recept...sok étel teljesen visszavisz a gyerekkoromba...:) Minden jót a továbbiakban és szép id?t szombat estére, üdv! Drusza
Annyira helyesek! :D Nagyon ügyes vagy! Mondjuk, ha buci lennék, én is ilyen boldog lennék, ha a te konyhádban készülnék. ;)
Köszi Ágikám, most lattam, high irtál régen...Boldog, áldott Húsvétot az egész családodnak, T:)
csízz bucik!
:)))