Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Boldog bucik Torma konyhájából

Boldog bucik Torma konyhájából
Boldog bucik Torma konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (44)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bucik velünk mosolyogtak a legutóbbi boldog családi összejövetelünkkor.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az első nyolc hozzávalóból sima, fényes tésztát dagasztunk, majd langyos helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  2. Utána gyengén lisztezett felületen ujjnyi vastagra lapogatjuk-nyújtjuk, és 8 felé vágjuk.
  3. 8 zsemlét formázunk, és olajozott sütőlapon kelesztjük megint egy fél órát.
  4. Sütés előtt kis félkör szájat vágunk mindegyik gombócba, lepermetezzük vízzel, bors szemeket nyomunk a gömbölyű kis fejekre, majd mindegyik feje búbjára tűzünk egy kis zsálya-hajtást (ez lesz a hajuk).
  5. 220 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük őket.
  6. Rácson hűtjük, és még forrón lekenjük tejszínnel vagy tejföllel, hogy ragyogjanak a boldog arcocskák.:)
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 089
elküldve: 7
receptkönyvben: 159
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Torma

Mióta szakács: 2012.10.05.
102 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: Halloween, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: kifli, briós, bagel, zsemle, édes leveles, croissant, hamburger-buci, burek, pita, perec

egyéb elnevezések

zsemle teljes kiőrlésű liszttel, félbarna zsemle, smiley face bucik, zsemlék gyerek zsúrra, buci pofák

Hozzászólások (44)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Sat, 2014-05-10 05:30

Köszönöm a kedves hozzászólást marcica :) kellemes hétvégét, üdv, T :)

Torma
Torma / Torma Sat, 2014-04-19 04:04

Köszi Ágikám, most lattam, high irtál régen...Boldog, áldott Húsvétot az egész családodnak, T:)

marti48
Marti48 / marti48 Wed, 2013-10-23 17:19

Fantasztikus, elteszem, habar az en "sütös-müveszetem" közelebe sem jön a Tiedhez, kedves Torma!

Üdv-üdv! Marti

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-10-23 21:37

Köszönöm Márti :) ez nagyon egyszerű recept, ha van egy kis gyakorlatod kelt tésztákat sütni...ha nem, az se baj, meg lehet próbálni! Nem látok új reciket tőled, szünetelsz egy kicsit? Szép az új fotód; romantikus a virággal! Üdv, Torma :)

marti48
Marti48 / marti48 Thu, 2013-10-24 11:59

Kedves Torma!

Van bar gyakorlatom a kelt tesztakkal - de meg mindig felek töle... :), bar eddig azert mind sikerült. Ki fogom probalni, mert irto cuki es jo vendegvaro is lehet. Most hogy itthon vagyunk egy jo ideje kevesebb recit tettem fel (igaz, hogy most "varakozik" harom uj), mert a hazai alapanyagokbol keszitettekben duskalunk, es ilyen tradicionalis Magyar eteleket ki ne tudna megfözni, ha a "honiak" nem?:) Ezert csak modjaval tettem fel a tradicionalis keszitmenyeim eredmenyet.

Nem tudom melyik fotora gondolsz a viraggal?

Üdvözletekkel: Marti

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-10-24 21:45

Szia! Remélem kellemes az időd otthon; ahogy hallom gyönyörű a vénasszonyok nyara! egyetértek veled; rengeteg szuper jó tradicionális recept van itt!
Elnézést, de a profil képedet néztem virágosnak...:pp mindenesetre virág nélkül is jo!!!
Kellemes hétvégét, üdv, T:)

marti48
Marti48 / marti48 Fri, 2013-10-25 09:56

Szia Torma!

Gyönyörü az idö, minden szinben pompazik a taj (Dunakanyar)! Sajnos lassan szedelödzködni kell München iranyaba... Ha jol ertem, Te is külhonban elsz. (?)

Szombaton nagy bogracsos halaszlefözes lesz (ez a ferjem "asztala"), megpedig a bajai valtozat, hazi tesztaval. Eleinte idegenkedtem ettöl, idöközben azonban megszerettem, majdnem jobban mint a Szegedit.

Neked is kellemes hetveget, es minden Jot! Üdv.: Marti

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-10-25 11:51

Juj, a Duna a mindenem...imádom Zebegényt! Ausztráliában élek...több, mint 30 éve. Én csak a bajai halászlevet szeretem igazán; csípősen, jó házi metélttel... :)))
Nagyon szép őszi, napsütéses időt kívánok, vidám bográcsozással! Üdv, Torma
( én is Márta vagyok, de Mo-on csak a nevelő apám hívott így...a Torma, a lánykori veztéknevem, ami igazán passzol rám :)))

marti48
Marti48 / marti48 Fri, 2013-10-25 13:23

Kedves Drusza!

Hat a mienk is... Csodas panoramaval a börzsönyi hegyvonulatra! Ferjem nagy evezös Volt, igy szamara meg inkabb szive csücske a Duna. Bar nekem is, leven budai "lany" vagyok... En mar 40 eve elek Münchenben, azaz 2 eve M. közeleben, szinten idilli tajon. Mult szombaton voltunk Zebegenyben, megtekinteni a felujitott Szönyi Muzeumot mely Szonyi Zsuzsanak köszönhetöen kibövült az altala odaajandekozott privat kepgyüjtemennyel. Csodas elmeny Volt - Zebegenyt en is igen-nagyon szeretem...

Mar alig varom a szombatot, mert amiota itt vagyunk allandoan "halra vagyom"! Ettünk is finomat, de a bogracsos halaszlehez tarsasag kell - es ez eddig valahogy nem jött össze. Na, de most vegre teljesül ez a vagyam is! A ferjem nagy mestere a bajai halaszlenek, leven bacskai szarmazasu... gondolom erdemes lesz megosztani. (?) Nalunk tradicio, hogy Szent Esten a kertben ferjem halaszlet föz bogracsban. Ez mindig egy külön kis esemeny, jo hangulatban eltöltve a ropogo tüz, es a bekesen fortyogo, illatos halaszle mellett, feltve örzött Magyar hazipalinkat kortyolgatva, mely szinten itthoni hangulatokat idez fel bennünk....

A Torma nev nekem elsöre megtetszett, es milyen muris, hogy ez nem valasztott nev, hanem eredeti, mely jol passzol a NS-ra!

Szerettel üdvözöllek a gyönyörü Duna-menti, "arany Oktober"-i szep tajrol!

Marti

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-10-26 00:39

:))) nagyon köszönöm ezt a kedves, nosztalgiás beszámolót Márti ...sokszor mi is hasonló érzelmi húrokat pendítünk..és legtöbbször egy jó tradicionális magyar étel, ami igazán emlékeztet bennünket az otthon töltött időkre. Fura, de épp 2 napja tettem fel Mamika (nagymamám) gyúrt tészta receptjét! Nosztalgia recept...sok étel teljesen visszavisz a gyerekkoromba...:)
Minden jót a továbbiakban és szép időt szombat estére, üdv! Drusza

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Wed, 2013-09-18 00:05

Ez mekkora ötlet Torma!!!
Az aprótalpúm imádni fogja, ha ilyeneket gyártunk majd együtt! Most készítettünk először mézeskalácsot, és végig tapsolt, meg sipolt nekik, annyira élvezte a tüsténkedést :)
Szóval csak gratulálni tudok :)
Chococat

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-09-18 04:28

Szia Csokicica :PPP de édes lehetett a Picid!!!!
Jó a blogod!!! Hagytam 1-2 üzenetet ott is...csak így tovább; jó olvasgatni a kis történeteidet, meg a különleges recepteket! Gyakran látogatlak majd!
Kezdd el a kenyérsütést, meg a kovászos sütést, csak kezdetben kell tanulni-figyelgetni, később, már kialakul a rutin! Az élesztős kenyér is jó, de a kovászosak a legjobbak!
Minden jót a továbbiakban, puszillak, Torma :)

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Wed, 2013-09-18 17:37

Igen, láttam, hogy bekukkantottál és válaszoltam is!
Elkezdem a kovászozást megint, csak tényleg oda akarom rakni magamat, hogy ne járjak úgy, mint a múltkor Sanyikával :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2013-09-10 13:28

Ezek egyszerűen szenzációsak. Hatalmas ötlet. Gratulálok! Smiley a kedvencem. Sütöttem az a te ötletedtől indíttatva írós kenyeret. Nagyon fincsi. Puszi: Vass

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-09-15 08:22

Köszi Vass, csak jött az ötlet; boldog voltam....ezt nevezik 'kreatív önkifejezésnek'...még vászon és olajfesték se kellett.... ;PPP
A Smiley nekem is kedvencem, már a hetvenes évek óta! Puszi, T:)
Távol voltam, de megnézem majd, miket kreáltál az elmúlt 10 napban!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-09-08 10:55

Torma!

Szuperek a bucik.
Lehet, hogy ezekbe meg én nem tudnék beleharapni, annyira jópofák...de azért mentem, készíteni fogom, nagyon köszönöm. :)
A gyerekeim szerint, legalább jó kedvük lesz, ha ránéznek a tízórai szünetbe, mivel újra suli van!!! :( Úgyhogy ha nekik tetszik, készül majd. :)
Éva-Anyóca

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-09-15 08:17

Köszi, Éva-Anyóca :)
Jó feszesre formázd a bucikat, akkor "nyílik nagyra a szájuk"! :P
>>Félujjnyira lapogatni, aztán kívülrõl jó szorosan behajtogatni( a külsõ szél középre hajtva, szorosan lenyomva középen)... egész körben. Utána megfordítani (a tûrések alul vannak) és a kezünk élével jól megforgatjuk (a bucik így körben forognak, a kezünk a deszkán van és kissé begyûrjük a bucik alját...ettõl feszülni fog a teteje és keléskor felfelé emelkedik!) Remélem sikerülnek Neked is :)) Torma

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-09-15 11:12

Kedves Torma!

Köszönöm ezt a részletes segítséget, így már tutira menni fog. :)
Szép hétvégét!

Éva-A.

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-09-15 08:04

Köszönöm Csilla! Azért a kis figurás-falatok kreálásában Te vagy a királynõ! Kellemes vasárnapot, T:)

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-09-07 02:06

Tormika, a Te kedves, mindig happy termeszeted tukrozodik ezeken a bucikon:-) Nagyon edesek!
Puszi, Csuki:))))

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-09-06 22:33

Maximálisan megértem, hogy még a bucik is mosolyogtak:)))) De gondolom a családod is szélesen mosolygott mikor az asztalra tetted. Bevallom, nekem komoly dilemmát okozna, hogy beleharapjak:))) Pusszancs: G

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2013-09-06 20:14

Be jó! Köszi, köszi, köszi! Csak azt nem tudom ezt a sok csodás ötletet mikor tudom mind megvalósítani.:) Puszi: Piroska

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-09-06 22:13

Köszi Piroska :) majd lesz időd remélem! Kellemes hétvégét, puszi, Torma :)

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-09-06 22:10

Nem terveztem előre, de a boldogágom a bucikban fejeződött ki (is!). Amikor bevágtam a félkört sütés előtt, szinte láttam a kis mosolygós arcokat! Gyorsan betűzdeltem a kis kócos hajakat, meg szemeket. Nem gondoltam, hogy így fognak vigyorogni!!! Sütéskor még jobban " szétnyílt a szájuk"...:PPP

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-09-06 22:05

Köszi:) a zsályát azért választottam, mert az valamivel vastagabb, mint a többi fűszernövény; így jobb a tartása. Édesen bekunkorodott sütéskor :)))

482
kenyérliszt BL80 2 bögre
teljes kiőrlésű liszt 1 bögre
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
napraforgó olaj 2 ek
köménymag 2 ek
savó 3.5 dl
1 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
fekete bors 16 szem
zsálya 0.5 csokor
főzőtejszín 2 ek