r
Nosalty Logó

Mákos csavart

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Mákos csavart
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Kalácstészta

Kenés-szórás

Összesen 410 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Kalácstészta

Kenés-szórás

Összesen 3270 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Kalácstészta

Kenés-szórás

Összesen 298 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 410 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    118.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6601.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    1030 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1230 mg
  • Nátrium
    3798 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    838 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    823 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 3270 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 298 Kcal

Hozzávalók

Kalácstészta

Kenés-szórás

Elkészítés

Kalácstészta

  1. Az élesztőt langyos, mézes tejben felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, majd összeállítjuk a tésztát.
  2. Amikor már elválik az edényfalától a tészta, több részletben hozzáadjuk a már nem meleg, olvasztott vajat. 3-4 kanalanként adagoljuk, mindig úgy, hogy amikor az előzőt már beledolgoztuk, akkor jöjjön a következő.
  3. Enyhén lisztezett munkafelületre borítjuk a tésztát, cipóvá alakítjuk, letakarjuk a dagasztótállal, és hagyjuk a duplájára kelni. (Nálam 1 óra volt.) A megkelt tésztát 8 egyenlő részre vágjuk, egyenként kb. 32 cm-es rudakká sodorjuk, majd félbehajtva őket megcsavarjuk.
  4. Sütőpapírral ellátott sütőlemezre/tepsibe rakjuk, távolabb egymástól, és letakarva még 30 percet pihentetjük. Az idő leteltével tetejüket óvatosan átkenjük a tojásfehérjével, és gazdagon megszórjuk egész mákkal.
  5. 180 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A sütőlemezen/tepsiben hagyjuk még 10 percet, majd rácsra szedve hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 570
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyermekkoromat idézi ez a légiesen könnyű, foszlós, vajas kalácska. Az iskolába menet a közeli pékség előtt vitt az utam, és majdnem minden reggel betértem egyet vásárolni. Viszonylag hamar elkészül, és nagyon-nagyon finom akár egy kakaó, akár egy tejeskávé, vagy tea mellé, de még csak úgy magában is.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Kalácstészta

Kenés-szórás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.