Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepertővel töltött rozsos zsemle

Tepertővel töltött rozsos zsemle
Tepertővel töltött rozsos zsemle
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a tepertős zsemle Atkári Terike ötlete. Nem szégyen a profitól tanulni. Kicsit átdolgoztam a tésztáját, és már sütöttem is. Komplett fogás egyben, mert a zsemle mellett ott a finom tepertő is. Egy zsemlétől garantáltan jól lakunk hosszú időre. Nyolc zsemle készült belőle.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szobahőmérsékletű alapanyagokkal dolgozunk, csak a víz kézmeleg. Minden hozzávalót dagasztógép táljába mérünk, és addig gyúrjuk, míg elválik a tál falától. Letakarva pihentetjük, míg duplájára nem dagad (jó fél óra).
  2. A megkelt tésztát újra átgyúrjuk a géppel, és újra megkelesztjük.
  3. A tepertőt kevés sóval és borssal összedaráljuk, de nem finomra, hanem inkább darabosra.
  4. A megkelt tésztát kinyújtjuk maximum 1 cm vékonyra, és a darált tepertőt elkenjük rajta, majd a tésztát feltekerjük, elvágjuk 8 egyenlő részre.
  5. A tészta vágott széleit maga aláhúzzuk, hajtjuk, míg szép kerek cipóformája nem lesz.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, hagyjuk negyed órát kelni, tetejét kissé bemetsszük, majd lespricceljük vízzel, és a 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 5 perc múlva lejjebb vesszük 180 fokra a hőt, és összesen 20 perc alatt megsütjük a tésztát. Ha kivettük, újra megspricceljük vízzel.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 360
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: burek, bagel, pita, édes leveles, hamburger-buci, perec, zsemle, briós, kifli, croissant

egyéb elnevezések

rozsbuci, tepertős zsemle

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

382
öregtészta 20 dkg
rozsliszt 20 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 20 dkg
víz 2.2 dl
görög joghurt 2 ek
1.5 teáskanál
méz 1 teáskanál
instant élesztő 7 g
tepertő 15 dkg
bors 0 ízlés szerint