r
Nosalty Logó

Bökdösött Boston krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Bökdösött Boston krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Puding

Máz

Összesen 283 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Puding

Máz

Összesen 3390 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Puding

Máz

Összesen 234 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 283 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    136.8 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3577.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1232 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    1168 mg
  • Nátrium
    626 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.7 g
  • Cukor
    312 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    785 micro
Összesen 3390 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Puding

Máz

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a cukrot, zablisztet, sütőport és sót összekeverjük. A kókuszolajat felolvasztjuk mikróban, és jól összekeverjük a joghurttal, tejjel, vanília aromával.
  2. A nedves és száraz hozzávalókat elkeverjük egymással és végül hozzáadjuk a 2 tojást is. Kibélelt formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percen keresztül sütjük. Sütés után fél órán keresztül hagyjuk hűlni.
  3. A piskótába hurkapálcikával, vagy szívószállal kis lyukakat fúrunk és végig bökdössük az egész piskóta felszínét. Ezután ráöntjük a pudingot és egy spatula segítségével egy picit jobban beledolgozzuk, vagy belelökdössük a pudingot a piskótába a szívószállal/hurkapálcával. Hagyjuk az egészet megszilárdulni.

Puding

  1. Miközben a piskóta hűl, a pudingot a csomagolás leírása alapján elkészítjük és egy picit hagyjuk hűlni, de ne szilárduljon meg teljesen és ne is kezdjen el bőrösödni, kevergetve hűtsük le.

Máz

  1. A csokis mázhoz, a csokit felolvasztjuk, majd belekeverjük a kókuszolajat és a tejet. Ezt is a tetejére öntjük, eloszlatjuk egyenletesen és megint hagyjuk megszilárdulni az egészet. Ha a csoki megdermedt, lehet tálalni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7983
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 31.

Ajánló

Az 52 g kókuszolaj és a 62 g joghurt helyett nyugodtan lehet 114 g vajat/margarint használni, meg a végén a csokiba is a kókuszolajat lehet vajjal helyettesíteni, én csak próbáltam valami alternatívát találni a vaj helyett, mivel azt mostanában próbáljuk kiiktatni az étrendünkből. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy csomag pudingporral szerettem volna sütni valamit, igaz, hogy az eredeti ötlet az volt, hogy valahogy a tésztába keverjem bele a pudingport, de végül ez lett belőle. Nem bántuk meg. Nagyon jól sikerült, a piskóta nem lett száraz egy kicsit sem és a puding + csoki kombó még krémesebbé teszi az egész süteményt. Ezt a sütit nem feltétlen kell egy pohár tejjel leöblíteni.

Hozzávalók

Piskóta

Puding

Máz

Címlapról ajánljuk

Sajtostészta-receptek

Egy jó alaposan megpakolt sajtos tésztának ki mondana nemet? Senki! Nos, akkor jöjjenek tejszínesen, paradicsomosan, zöldségesen, mindenesen!

Nosalty

További cikkek