r
Nosalty Logó

Málnás-pudingos süti

amoca
Málnás-pudingos süti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótatészta hozzávalói

Krém hozzávalói

Zselatin hozzávalói

452
Kalória
10.3g
Fehérje
89.5g
Szénhidrát
5.3g
Zsír
204.6g
Víz
67.5g
Koleszterin
8.9g
Élelmi rost
49.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Piskótatészta hozzávalói

Krém hozzávalói

Zselatin hozzávalói

Összesen 452 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Piskótatészta hozzávalói

Krém hozzávalói

Zselatin hozzávalói

Összesen 3605 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Piskótatészta hozzávalói

Krém hozzávalói

Zselatin hozzávalói

Összesen 104 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    821.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    204.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 452 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    82.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6571 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    2410 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    2006 mg
  • Nátrium
    1704 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    715.8 g
  • Cukor
    395 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

Víz

  • Összesen
    1636.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    262 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2128 micro
Összesen 3605 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

Piskótatészta hozzávalói

  1. Kiolvasztjuk a 2 csomag fagyasztott málnát. Ha van friss málna, az a legjobb.
  2. Elkészítjük a piskótát. A tojásokat a cukorral és a vízzel robotgéppel habosra verjük. Ezután a lisztben keverjük a sütőport, és ezt folyamatos keverés mellett beleszórjuk a tojásos keverékbe.
  3. Kb. A4-es méretű, kapcsos téglalap formában sütjük, melyet zsírozunk és lisztezünk, és előmelegített sütőben alsó-felső sütés kb 170°C-on aranybarnára (tűpróbáig) sütjük. Ha megsült, NEM KELL KIVENNI A FORMÁBÓL.
  4. A 2 zacskó vaníliás pudingot az előírás szerint elkészítjük. Ha kicsit meghűlt, a piskóta tetejére kenjük.
  5. A kiolvasztott vagy friss málnát lecsöpögtetjük, és ráhalmozzuk a puding tetejére.
  6. Elkészítjük a csomagoláson található leírás szerint a 2 csomag PIROS tortazselét, és ráöntjük a málnára. Hűtőbe tesszük kb. 1 órára dermedni.
  7. Ha megdermedt, a kapcsos tortaformát az oldalán körbelazítjuk, és kockákra szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x34,5x6

Férjem sokat jár Németországban, és ott evett ilyen finomságot. Kérésére megpróbáltam elkészíteni, azóta már többször is készült, mert a gyerekek is nagyon szeretik.

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...