r
Nosalty Logó

Bográcsgulyás GastroHobbi módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Bográcsgulyás GastroHobbi módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 721 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 5771 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    618.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1306 micro
  • β-karotin
    3643 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 721 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    308.1 g

Zsír

  • Összesen
    321.8 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8220.7 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    401 mg
  • Kálcium
    985 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    882 mg
  • Foszfor
    4329 mg
  • Nátrium
    1527 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.8 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    4951.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2923 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    673 mg
  • D vitamin:
    1096 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    794 micro
  • Kolin:
    1214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    10447 micro
  • β-karotin
    29145 micro
  • β-crypt
    760 micro
  • Likopin
    10295 micro
  • Lut-zea
    4475 micro
Összesen 5771 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    156 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    154 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és a sertészsíron üvegesre pirítjuk. Ha már a szomszéd is érzi a finom pirított hagyma illatát, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a felkarikázott kétféle paprikát, és egy sűrű lecsós alapot főzünk.
  2. Ha kész az alap, rádobjuk a kockára vágott sertéslapockát, és gyakori kevergetés mellett, fehéredésig pároljuk a húst, majd rádobjuk az aprított fokhagymát, a fűszerpaprikát, alaposan összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménnyel, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
  3. A főzés során én folyamatosan szoktam pótolni a vizet, nem szoktam hirtelen sok vízzel felönteni, mert a finom, sűrű gulyást szeretem.
  4. Amikor úgy ítéljük meg, hogy a hús már olyan félpuha állagú, beletesszük a levesbe a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, kockázott zellert, majd tovább főzzük.
  5. A kockára vágott burgonyát akkor adjuk a leveshez, amikor már a zöldségek és a hús is majdnem jó, mert a krumpli gyorsan megfő.
  6. A burgonya hozzáadása után, ha szükséges, utána fűszerezzük a levest.
  7. Tejföllel meglocsolva, petrezselyemzölddel meghintve, forrón tálaljuk.
  8. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 28 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 10168
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor néhány napra bogrács közelébe jutok, legalább egyszer biztosan készítek gulyást, mert ez az egyik nagy kedvencem. A szabad tűzön való főzésnek nincs párja, az ízek, az illatok, valami különleges varázslat lengi át ezeket a pillanatokat. Legyen az egy baráti összejövetel vagy egy családi esemény, ha bográcsban készítjük az ételt, biztosan nagy sikert aratunk, és talán nem is találni olyan embert széles e hazában, aki ne szeretné a gulyást.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek