Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bográcsgulyás GastroHobbi módra

Bográcsgulyás GastroHobbi módra
Bográcsgulyás GastroHobbi módra
150 perc / előkészület: 20 perc főzés: 130 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor néhány napra bogrács közelébe jutok, legalább egyszer biztosan készítek gulyást, mert ez az egyik nagy kedvencem. A szabad tűzön való főzésnek nincs párja, az ízek, az illatok, valami különleges varázslat lengi át ezeket a pillanatokat.

Legyen az egy baráti összejövetel vagy egy családi esemény, ha bográcsban készítjük az ételt, biztosan nagy sikert aratunk, és talán nem is találni olyan embert széles e hazában, aki ne szeretné a gulyást.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és a sertészsíron üvegesre pirítjuk. Ha már a szomszéd is érzi a finom pirított hagyma illatát, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a felkarikázott kétféle paprikát, és egy sűrű lecsós alapot főzünk.
  2. Ha kész az alap, rádobjuk a kockára vágott sertéslapockát, és gyakori kevergetés mellett, fehéredésig pároljuk a húst, majd rádobjuk az aprított fokhagymát, a fűszerpaprikát, alaposan összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménnyel, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
  3. A főzés során én folyamatosan szoktam pótolni a vizet, nem szoktam hirtelen sok vízzel felönteni, mert a finom, sűrű gulyást szeretem.
  4. Amikor úgy ítéljük meg, hogy a hús már olyan félpuha állagú, beletesszük a levesbe a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, kockázott zellert, majd tovább főzzük.
  5. A kockára vágott burgonyát akkor adjuk a leveshez, amikor már a zöldségek és a hús is majdnem jó, mert a krumpli gyorsan megfő.
  6. A burgonya hozzáadása után, ha szükséges, utána fűszerezzük a levest.
  7. Tejföllel meglocsolva, petrezselyemzölddel meghintve, forrón tálaljuk.
  8. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 28 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 545
elküldve: 2
receptkönyvben: 35
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

GastroHobbi

Mióta szakács: 2014.08.21.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gulyásleves, bográcsgulyás, gulyás bográcsban

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

721
sertéslapocka 1.5 kg
vöröshagyma 6 nagy db
paradicsom 4 közepes db
paprika 3 közepes db
hegyes erős paprika 1 közepes db
burgonya 1.5 kg
fokhagyma 4 gerezd
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 4 közepes db
zeller 1 kis db
sertészsír 3 ek
fűszerpaprika 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
víz 10 dl