Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Árva gulyás

Árva gulyás
Árva gulyás
40 perc / főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért árva a "gulyás", mert nincs benne hús. A pergelt hagymától és a petrezselyemtől lesz jó íze, de ha nem találnánk elég ízesnek, egy leveskockával vagy ételízesítővel meg lehet bolondítani. Bár Nagymamám ezek nélkül is nagyon finomra készítette.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk.
  2. Felöntjük kb. 2 l vízzel, sózzuk. Ha felfőtt, hozzáadjuk a megpucolt, felaprított sárgarépát, fehérrépát.
  3. A krumplit is megpucoljuk, kockákra vágjuk, s ha majdnem puha a levesben a zöldség, beletesszük. 
  4. A tojásból, a lisztből, kevés vízből galuskatésztát kavarunk. Ha megfőtt a krumpli, beleszaggatjuk a galuskát is.
  5. Ha szükséges, utánasózzuk, kevés paprikát teszünk bele, legvégül az apróra vágott petrezselymet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 772
elküldve: 1
receptkönyvben: 279
elkészítve: 7/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerdi

Mióta szakács: 2010.09.22.
60 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldségleves, egyszerű leves zöldségekből

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Mon, 2014-09-29 12:26

Ma ezt készítettem túrós palacsintával és bizony nem bántuk meg! :) Egyszerű, finom és tényleg nem mindig kell hús...

Gerdi
Gerdi / Gerdi Sat, 2014-03-22 11:35

Minden jó, ha a vége jó:-) Örülök, hogy végül ízlett a leves. Meg a sztorinak is:-)
Nagyon szívesen:-) Gerdi

balintmonika
balintmonika Fri, 2014-08-15 07:32

Már régóta szemeztem ezzel a recepttel.Tegnap aztán neki is fogtam.Gyanús volt amikor vízzel felöntöttem a megdinsztelt hagymát.Ekkor jött a telefonhívás,hogy igyekezzek,mert a munkahelyi kollégáknak mielőbb szükségük van rám.A tűzhely erejét a legmagasabbra tekertem,majd gyorsan meg is főtt a leves.A hagymadarabkák szétfőttek,aminek nagyon örültem,de sajnos a levesem picit zavaros lett.Tudom,legközelebb gyengébb lángon kell főznöm,mert az ízzel mindenki meg volt elégedve.Köszönöm!

213
vöröshagyma 1 nagy fej
napraforgó olaj 3 ek
sárgarépa 3 db
fehérrépa 1 db
burgonya 7 db
tojás 1 db
finomliszt 10 dkg
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
víz 2 l