r
Nosalty Logó

Boeuf Bourguignon, a burgundi marharagu

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Foxpost
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A burgundi marharaguhoz

Összesen 520 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A burgundi marharaguhoz

Összesen 3118 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A burgundi marharaguhoz

Összesen 108 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1635.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    826 micro
  • β-karotin
    2223 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    767 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 520 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    272.2 g

Zsír

  • Összesen
    135.9 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9810.8 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    2140 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    758 mg
  • Foszfor
    3059 mg
  • Nátrium
    3460 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    91 mg

VÍZ

  • Összesen
    1959.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2122 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    396 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    838 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    4956 micro
  • β-karotin
    13339 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4604 micro
  • Lut-zea
    1632 micro
Összesen 3118 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    173 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    161 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 108 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A burgundi marharaguhoz

Elkészítés

A burgundi marharaguhoz

  1. Egy öntöttvas lábasban kevés olívaolajat melegítünk és megpirítjuk a csíkokra vágott bacont.
  2. A pirított baconöket kihalásszuk és részletekben körbepirítjuk a 5x5-ös kockákra vágott marhalábszár darabokat.
  3. Miután megvagyunk a körbepirítással, a lábszár kockákat is kihalásszuk, majd megpirítjuk a lábasban a felaprított hagymát és a nagyobb darabokra vágott répát.
  4. Mehetnek vissza lábasba a marhalábszár kockák, amiket meghintünk egy evőkanál liszttel, majd jól elkeverjük.
  5. Felöntjük 1-1,5dl száraz vörösborral, további 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a borjú alaplevet is.
  6. Belenyomunk 4 gerezd fokhagymát, 1 evőkanál sűrített paradicsomot és az ízesítő csokrot. (petrezselyem, oregánó, kakukkfű, rozmaring)
  7. Sózzuk-borsozzuk, 2 babérlevelet is adunk hozzá, majd lefedve 2-2,5 óráig főzzük alacsony lángon.
  8. Az idő leteltével kihalásszuk a lábasból az ízesítő csokrot, egy száraz serpenyőben megpirítjuk a gombát majd a raguhoz adjuk, 1 marék gyöngyhagyma társaságában és további 5-10 percig főzzük.
  9. A maradék felaprított petrezselyemmel, a pirított baconnel és fokhagymás pirítóssal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 30
  • 7 napos nézettség: 165
  • Össznézettség: 4592
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Boeuf Bourguignon, a burgundi marharagu
Foxpost 10 recept

Egy igazi klasszikus, a vörösboros marhapörkölt francia módra, gombával, répával, gyöngyhagymával. Ez a Boeuf Bourguignon, azaz a burgundi marharagu.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A burgundi marharaguhoz

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – gyors és olcsó(bb) fogások advent első hetére

Szép lassan beindul az év végi roham, de mi úgy döntöttünk, hogy az aktuális nemzetközi járványőrület bőven elég a lelkünknek, nem vagyunk hajlandóak ezen felül stresszelni – ha nem muszáj. Most, advent első hetén gyors, egyszerű és viszonylag olcsó fogásokkal segítjük a hajrát.

Nosalty

További cikkek