r
Nosalty Logó

Boeuf Bourguignon, a burgundi marharagu

Foxpost
Boeuf Bourguignon, a burgundi marharagu
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A burgundi marharaguhoz

520
Kalória
45.4g
Fehérje
31.1g
Szénhidrát
22.7g
Zsír
326.6g
Víz
81.5g
Koleszterin
15.2g
Élelmi rost
4.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A burgundi marharaguhoz

Összesen 520 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A burgundi marharaguhoz

Összesen 3118 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A burgundi marharaguhoz

Összesen 108 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1635.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    326.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    826 micro
  • β-karotin
    2223 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    767 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 520 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    272.2 g

Zsír

  • Összesen
    135.9 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9810.8 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    2140 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    758 mg
  • Foszfor
    3059 mg
  • Nátrium
    3460 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    186.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    91 mg

Víz

  • Összesen
    1959.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2122 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    396 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    838 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    4956 micro
  • β-karotin
    13339 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4604 micro
  • Lut-zea
    1632 micro
Összesen 3118 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    173 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    161 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

A burgundi marharaguhoz

  1. Egy öntöttvas lábasban kevés olívaolajat melegítünk és megpirítjuk a csíkokra vágott bacont.
  2. A pirított baconöket kihalásszuk és részletekben körbepirítjuk a 5x5-ös kockákra vágott marhalábszár darabokat.
  3. Miután megvagyunk a körbepirítással, a lábszár kockákat is kihalásszuk, majd megpirítjuk a lábasban a felaprított hagymát és a nagyobb darabokra vágott répát.
  4. Mehetnek vissza lábasba a marhalábszár kockák, amiket meghintünk egy evőkanál liszttel, majd jól elkeverjük.
  5. Felöntjük 1-1,5dl száraz vörösborral, további 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a borjú alaplevet is.
  6. Belenyomunk 4 gerezd fokhagymát, 1 evőkanál sűrített paradicsomot és az ízesítő csokrot. (petrezselyem, oregánó, kakukkfű, rozmaring)
  7. Sózzuk-borsozzuk, 2 babérlevelet is adunk hozzá, majd lefedve 2-2,5 óráig főzzük alacsony lángon.
  8. Az idő leteltével kihalásszuk a lábasból az ízesítő csokrot, egy száraz serpenyőben megpirítjuk a gombát majd a raguhoz adjuk, 1 marék gyöngyhagyma társaságában és további 5-10 percig főzzük.
  9. A maradék felaprított petrezselyemmel, a pirított baconnel és fokhagymás pirítóssal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 150 p

Egy igazi klasszikus, a vörösboros marhapörkölt francia módra, gombával, répával, gyöngyhagymával. Ez a Boeuf Bourguignon, azaz a burgundi marharagu.

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...